Kijött a kötelező oltásról szóló rendelet! Ki mit szól hozzá?
Linket dobj pls.
Nem is értem, hogy ilyen állítások behozását miért nem támogatja meg a Kérdező automatikusan forrással... így csak az ostobák veszik komolyan a kérdést.
"Kijött a kötelező oltásról szóló rendelet!"
Ausztriában. Ezt elfelejtetted hozzátenni.
Jelenleg igazából annyira nem kell sehova M.o.-n a védettségi, hogy ez kb mindegy kategória. Külföldön meg úgy se a magyar szabályok érvényesek, hanem a helyiek, szóval megint csak mindegy.
Röviden az új szabály: Február 15-től akkor vagy védett, ha..
-3 oltást kaptál
-2 oltást kaptál és a második óta még nem telt el 6 hónap
-2 oltást kaptál, majd utána elkaptad a vírust, ez esetben a megbetegedéstől számítandó a 6 hónap.
Viszont fogorvoshoz és egyéb beavatkozásokra el lehet menni:
5. A tervezhető fogászati ellátások, a rehabilitációs ellátások, valamint a tervezhető invazív
beavatkozások veszélyhelyzeti rendjéről szóló 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet módosítása
13. § (1) A tervezhető fogászati ellátások, a rehabilitációs ellátások, valamint a tervezhető invazív beavatkozások
veszélyhelyzeti rendjéről szóló 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R5.) 1. alcím címe helyébe
a következő rendelkezés lép:
„1. Az érvényes védettség és a jogosultság igazolásának általános szabályai”
(2) Az R5. 1. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
„(1) E rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az,
a) akit az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett, az Egészségügyi Világszervezet vészhelyzeti
felhasználási engedélyt kapott oltóanyagokat tartalmazó listáján szereplő vagy a Magyarországon engedélyezett és
a lakosság oltására felhasznált COVID–19 oltóanyag legalább egy dózisával beoltottak, vagy
b) aki a koronavírus által okozott megbetegedésen (a továbbiakban: fertőzés) átesett.
(2) Ha az e rendelet szerinti valamely jog a koronavírus elleni védettség esetén gyakorolható, az e jogot gyakorolni
szándékozó személy a jog gyakorlására való jogosultság igazolása érdekében felhívható az (1) bekezdés szerinti
védettségének
a) a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti
aa) hatósági igazolvánnyal (a továbbiakban: védettségi igazolvány),
ab) védőoltást igazoló applikációval vagy
b) a Covid19-világjárvány idején a szabad mozgás megkönnyítése érdekében az interoperábilis, Covid19-oltásra,
tesztre és gyógyultságra vonatkozó igazolványok (uniós digitális Covid-igazolvány) kiállításának, ellenőrzésének
és elfogadásának keretéről szóló, 2021. június 14-i (EU) 2021/953 európai parlamenti és tanácsi rendelet
(a továbbiakban: EUr.) szerinti uniós digitális Covid-igazolvány (a továbbiakban: digitális Covid-igazolvány)
felmutatásával
történő igazolására.”
(3) Az R5. 1. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) A védettség érvényességét vagy az életkort ellenőrző szerv vagy személy jogosult az érintett személyazonosság
igazolására alkalmas hatósági igazolványán szereplő adatok megismerésére, azzal, hogy az adatokat – ha törvény
vagy veszélyhelyzet ideje alatt az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdése alapján alkotott kormányrendelet eltérően nem
rendelkezik – semmilyen módon nem rögzítheti.”
436 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2022. évi 7. szám
(4) Az R5. 1. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(9) A koronavírus elleni védettség védőoltást igazoló applikációval való igazolása során az érintett
személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható.”
(5) Az R5. 1. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(11) A (2) bekezdés b) pontja szerint fertőzésen átesettség miatt védett, aki digitális Covid-igazolvánnyal igazolja,
hogy az utolsó pozitív eredményű, a koronavírus kimutatására szolgáló, az egészségügyi szakmai szabályoknak
megfelelő molekuláris biológiai vizsgálatától – SARS-CoV-2 PCR teszt – vagy az EUr. alapján az EUr. 7. cikke szerinti
igazolványhoz elfogadható pozitív antigén gyorsteszttől számított 15 nap eltelt, és 180 nap még nem telt el".
Én is oltatlan vagyok, egy hónapja szereztem védettséget és valahogy egyelőre inkább nem merek oltatni, mert a T-sejtem is rengeteg.
Másrészt bele vagyok már fáradva az ellenállásba, mégis megpróbálom olvasgatni ezt a rothadt törvényt, hogy mi is van benne.
11: szóltam neki, ezt válaszolta:
"Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek"
nem szőrszálat akarok hasogatni de a covid oltás nem véd 6 hónapig.
"A megerősítő harmadik oltás felvétele után az igazolvány korlátlan időre lesz érvényes."-ez faxság fidesz módra.3-4 havonta oltatni kell az állandó védettséghez.
"oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány"-ezzel beismeri a fidesz a korábbi faxságát.amihez hozzányúltak az mind rosszul sült el eddig.
9
"Hogy a kártyát most már csak oltottak kaphatják meg, védettek nem."
Ne de kilences, az benne a vicces, hogy az oltott is védett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!