Támogatnátok a Kannabisz legalizálását?
Egyre több ország adja be a derekát, hogy a polgárok legális szinten is hozzájuthassanak kannabisz/Marihuána/kender termékekhez. Ennek ugyebár vannak előnyei (pl. bizonyítottan segít sok betegség/szindroma kezelésében, az befolyó adó gazdasági előnyökhöz vezethet, csökkenthetné a kriminalitás ebben a szektorban stb.
és persze hátrányai (pl. ez egy könnyű drog ami függőséget okozhat, és mivel tudatmodosító hatása van, megnövekedhetne a balesetek száma, bár ez mondjuk az alkohol esetében is így van.)
Ti mit gondoltok erről? Van esély, hogy MO-n egyszer legális legyen a Kannabisz, illetve támogatnátok?
Zacher szerint orvosi célra legalizálni kellene.
Egyébként engemet nem érdekel, hogy legális e, mert megtermesztem magamnak a kertben ígyis úgyis és probléma nélkül szívhatom.
Mondjuk nekem van eszem, mert én legalább nem ülök autóba miután szívtam.
Támogatnám, teljesen felesleges tiltani, most is sokan fogyasztják. Néhány spanglit elszívó, amúgy teljesen átlagos emberek terrorizálása helyett inkább fordítsák azt az energiát a bűnözők üldözésére.
Csak mivel nálunk a szavazati joggal rendelkező lakosság nagy többsége az előző rendszerben nőtt fel, náluk a fű=heroin, halálos méreg. 🤣
Nincs sok esély még a dekriminalizálásra sem a következő évtizedekben szerintem ebben a szupererkölcsös országban...
Nem, mert a narkósok tévhiteivel ellentétben sokkal veszélyesebb, mint az alkohol, ráadásul a kemény drogok előszobája. Itt egy nagyon jó írás róla:
Igen, mert egyrészt attól, hogy tilos, még sokan csinálják. Akkor tehetnék legális keretek között is, ami kiszűrné a szennyezett "termékeket", másrészt adóbevétel is lehetne belőle.
Alkoholisták országa vagyunk, de az nem zavar senkit. Nem nagyon van prevenció és a büntetési tételeknek sincs visszatartó erejük. Pl. az ittas és a "beállt" vezetést is szigorúan büntetném. De attól, hogy valaki vasárnap megiszik egy pohár vörösbort még nem lesz alkoholista, mint ahogy abból az emberből sem lesz drogos, aki 2 hetente elszív egy füves cigit.
12
Pontos Ip cím alapján nem történik ilyesmi, csak akkor ha a szolgáltatótól kikérik, ahhoz pedig nyomósabb indok kell mint 1-2 tő.
Általában a postai rendelések buknak meg, szeretnek magokat rendelgetni az emberek, a holland, portugál stb (vannak bizonyos országok ahonnan az adott rendeléseket sűrűbben ellenőrzik ilyen céllal, szúrópróba szerűen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!