Akik az „oltásalapú társadalom” kiépítése ellen a Mi Hazánk Mozgalomra szavaznak, mérlegelik azt is, hogy ezen párt programjában szerepel a sorkatonaság visszaállítása?
Nem szeretném, ha 3-4 havonta kötelező jelleggel Covid-19 elleni oltást kellene felvenni, mivel biztos vagyok abban, hogy hosszú távon ez egy egészséges immunrendszer védekező-képességét gyengíti. Ezt támasztja alá a múlt heti Kormányinfo is, ahol Gulyás Gergely nyíltan elismerte, hogy valójában nem a védettség számít, hanem az oltás. Éppen ezért, eddig úgy gondoltam – egyébként melegként –, hogy a Mi Hazánk Mozgalomra fogok szavazni 2022. áprilisában, mivel véleményem szerint az ország legfontosabb kérdése a jövőre vonatkozóan, hogy életünk végéig folyamatosan, kötelező vakcinázásban kell-e részesülnünk. Szerintem az emberek többsége ezt nem akarja. Véleményem szerint a Mi Hazánk Mozgalom programjából széles körű támogatottsága van még az országgyűlési képviselők mentelmi jogának elvételének, valamint az illegális migráció tényleges meggátolásának.
Ugyanakkor a fent linkelt plakát szerint a Mi Hazánk Mozgalom „az egyetlen párt, amely bevezetné a sorkatonai alapkiképzést”. Ezt én nagyon rossz dolognak tartom, mivel véleményem szerint a 21. században nem lehet mindenkit katonáskodásra kényszeríteni, sokan fizikailag és/vagy mentálisan nem is alkalmasak rá. A tizenéves korom jelentős részében azon aggódtam, hogy vajon eltörlésre kerül-e addigra sorkatonaság intézménye, amire én oda kerülnék. Szerencsém volt, így – a továbbtanulásom általi szolgálathalasztás miatt – nekem már nem kellett bevonulnom és nem szeretném, ha ezt esetleg visszamenőleg meg kellene tennem. Véleményem szerint, ha a 2/3-ad érdekében a Fidesz-KDNP, esetlegesen koalícióra lépne a Mi Hazánkkal, fennállna a veszélye a sorkatonaság visszaállításának, mivel alapvetően a Fidesz is sorkatonaság párti, a kétezres évek elején is csak azért szavazták meg annak eltörlését, mivel rendkívül széles körű társadalmi támogatottsága volt.
A Mi Hazánkban egyébként még azt sem tartom pozitívnak, hogy kilépnének az Európai Unióból, véleményem szerint ez itt, Közép-Európában egyértelműen jelentős hátrányokkal járna.
35/F
Hát, ez egy fura helyzet. Bár nem vagyok híve az tásnak, ez nekem kevés ahhoz, hogy a mi hazánkra szavazzak.
Radikális és bár tagadják, de szélsőséges párt. Köszönöm, nem látnám garantáltnak a nyugalmat az ő irányításuk mellett.
Nem ördögtől való gondolat a sorkatonaság, én is voltam még katona. Épp azért lenne hasznos, mert a mai fiatal fiúk lassan inkább lányok. Elkényelmesedtek, elpuhultak, pimaszok, gyeglék, 9 évesen már depresziósak, na hagyjuk, mert felhúzom magam...
Igen, tudom, nem mind ilyen. Tisztelet a kivételeknek.
Mindazonáltal úgy vélem, hogy
1:a mi hazánk féle katonaságból nem kérnék és nem szeregném, ha ilyen katonaság formálná a fiamat.
2: másrészt ma már más alapokon nyugvó életet élünk. Akinek vállalkozása van például, neki a katonaság egyet jelent a roló lehúzásával. Ezt ki téríti meg és hogyan? Nem arról szól ma a sztori, higy van egy munkahelyed, ahova visszatérhetsz, ha leszereltél. Régen ez működött. Visszavettek. Ma már az se garantált, hogy lesz hova visszamenni.
Szóval szépek ezek a szólamok, de demomratikus keretek közt ez ma már nem kivitelezhető. Mondom ezt annak ellenére, hogy tudom: vannak országok, ahol ma is él a sorkatonaság.
Egyébként tegyük fel, hogy legyen sorkatonaság. Ha csak 2 hetes tábor jelleggel, az azért elég túlélhető akkor is, ha nagoyn utálja az ember.
Deeeeeee azért egy óriási reform ráférne, mert az ismerősi körömbne aki volt sorkatona, hát ő ott tanult meg inni, gyűlölni minden létező felettest, vagy csak szimplán beleültetett egy erős szorongást. Annyi emlékük van róla, hogy végig szivatták őket értelmetlenül, erőszakosan, a legjobb ami ott történt vleük az a vodka volt.
Pedig biztos lehet ezt jól is csinálni, és nyilván amíg nem kezdi el senki sem jól csinálni, marad ez, ami miatt sokan azonnal elutasítják a gondolatát is az egésznek.
Úgy látom kérdező hogy pár dolgot nem jól tudsz. A Mi hazánk nem a klasszikus értelmében hozná vissza a sorkatonai szolgálatot. Nyaranta pl lenne egy pár hetes alap kiképzés ennyi. Kb úgy képzelik el ahogy a 12es válaszoló leírta/javasolta. Az EU kilépésről pedig népszavazást indítanának. Amennyiben megszavaznánk (én személy szerint a kilépésre
szavaznak) akkor pedig nem egybol lépnének ki, fokozatosan felkészítenék az ország gazdaságát rá, A programjuk szerint erre 2030-ra készen kell állnunk. A vak is látja hogy az EU egy felgyarmati rendszer amibe van a szopó ág meg van a termő ág. Mi nem kell mondanom hol vagyunk... Arról nem is beszélve hogy egyre jobban beleszólnak a tagállamok politikájaba. A fidesszel meg a balliberális moslékkoalícióval se fognak koalícióra lépni.
Éljen Toroczkai!
Én szerintem a sorkatonaság még jó is lehetne mivel a fiataloknak fegyelmet,
és sok más hasznos dolgot tanítanak nekik. A rendszerváltás elött
aki volt sorkatona , az jobban megállta a helyét a munkahelyén, stb
helyeken. ÉN szerintem legalább is így volt.
És szerinted hogyan tartasz egybe egy 20 nemzetből meg egy rakat egyéb kisebbségből álló országot? Amerikának is alig sikerül pedig ott meg van a közös nyelv... Ezenkívül szerinted jó dolog feladni nemzeti identitásunkat kultúránkat, hagyományunkat egy instabil identitás nélküli kultúra nélküli moslékért? Akkor már inkább a kihalás...
14es voltam
17, az megvan, hogy az Európai Egyesül Államok, csakúgy, mint az Amerikai Egyesült Államok, nem egy ország? Mint azt a neve is sugallja: több államból áll. Az államoknak saját alkotmánya, saját törvénykezése, saját kormányzója és saját bírósága van. Felettük csak az alig 20 oldalas Alkotmány áll ami majdhogynem annyira egyszerű, mint az 1848-as 12 pont:D
Szóval nem kell rémeket látni, senki nem adja fel az identitását, kultúráját stb.. legalábbis külső nyomásra nem. Az más kérdés, hogy a magyar kultúra kihalóban van mindenféle külső hatás nélkül is. Ez inkább az urbanizáció hibája, mint a globalizációé, hisz idegenek között könnyű magyarnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!