Ha tényleg kicsi a munkanélküliség, miért állnak végeláthatatlan sorok a munkaügyi központok előtt nyitvatartási időkben?
Figyelt kérdés
2022. jan. 14. 20:46
21/27 anonim válasza:
20-as, kijövök az emberekkel nagyon jól, magam se elit családból származom, így nem vagyok elszállva magamtól. Munkailag pedig csakis olyan munkát keresek, ahol hozzám hasonló emberek dolgoznak hasonló munkakörbe amit keresek, hasonló vagy nagyobb végzettségekkel, elsősorba egészségügyi okok miatt nem tudom vállalni az ennél kisebb kvalitású fizikai és hasonló munkát (de ez nem is ide tartozik, csak arra céloztam hogy ebből érződő meglátásod szerint mintha én nem ereszkendék le nálam alacsonyabb érelmű vagy végzettségű emberek közé). A szakmai dolgaimba segítek mindenkinek ahol csak tudok, barátoknak, ismerősöknek, idegeneknek itt, facebook csoportokba és ahol tudok.
22/27 anonim válasza:
Én írtam az adminisztrációs posztot és azt elismerem, hogy kapcsolatok nélkül iszonyat nehéz munkát találni. Nekem bátyám dolgozott itt és úgy vettek fel mezei adminisztrátornak, bölcsész büfészak diplomával. De amúgy utálom. Ha ez nem lenne nem tudom, mit dolgoznék, mert még árufeltöltői állások is sokszor be vannak töltve. Elképesztő, mennyire nem találkozik a kereset és a kínálat: egyes szektorokban hatalmas a hiány, máshol túlképzés. De az a része igaz a dolognak, hogy sokan egzisztenciális krízis, depresszió vagy szimplán érdektelenség miatt direkt nem is keresnek állást. Ha keresnek akkor pedig nincs szakképzettségük, tapasztalatuk, vagy ismerőseik akik berakhatnák őket valahova. Rengeteg állás egyáltalán nem kerül meghirdetésre sajnos.
23/27 anonim válasza:
Az állások több mint 70 százaléka nincs meghirdetve. Aki csak az állásportálokat olvassa és munkaügyi központba jár az kihagyja a lehetőségek jelentős részét.
24/27 anonim válasza:
Kedves Utolsó! Érdemes konkrétan az adott cégnél is érdeklődni?
25/27 anonim válasza:
Mindenképpen érdemes közvetlenül céggekkel is felvenni a kapcsolatot. Sokszor nem akarnak költeni hirdetésekre.
Ha van ismerősöd az adott cégnél akkor kérdezd meg hogy van-e ajánlási rendszerük. Az ismerős is érdekelt lesz hogy figyelje a lehetőségeket mert ha beviszi az önéletrajzod és felvesznek téged akkor ő kap valamennyi pénzt.
De először is kell egy jó önéletrajz. Az önéletrajzok 90 százaléka csapnivaló sablon munka. Elsőre ki kell tűnnie belőle mik az erősségeid. Kezeld úgy az önéletrajzot mint ha egy reklámanyag lenne. A termék amit el kell adni vele a te szaktudásod.
Állásportálokon is sok jó tipp van.
Érdemes rákeresni a gerilla önéletrajz-ra. Nem azt mondom, hogy ez lesz a szent grál de sok jó ötlet van benne.
26/27 anonim válasza:
Majd később könyvelőként szeretnék elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!