Ha tényleg kicsi a munkanélküliség, miért állnak végeláthatatlan sorok a munkaügyi központok előtt nyitvatartási időkben?
Figyelt kérdés
2022. jan. 14. 20:46
11/27 anonim válasza:
10: menjen dolgozni a sumérokhoz
12/27 anonim válasza:
Szerintem egy másik királyhoz megy majd dolgozni.
A Burger-hez.
13/27 anonim válasza:
Viktort megkérdezve tuti olyan válasza lenne, hogy: Kedves Barátaim! Amit látnak ott, épp akkor, abban a pillanatban, az a sor azért van, mert pontatlanul kezdi az adott központ az ügyfelezést, Kedves Barátaim, így az idő miatt torlódik fel az a pár, 1-2 ember, aki egy városban épp érintett a munkanélküliségben. Ne felejtsük el, Kedves Barátaim: senkit sem hagyunk az út szélén, így:
Menjen mindenki dógozni, kérem!
14/27 anonim válasza:
Szívesen mennék targoncázni, de nő vagyok...
15/27 anonim válasza:
Én ismerek női targoncást. Pontosabban dolgozik mint néhány nagyszájú férfi. Olyan helyen ahol a kalodák négy tüskén állnak egymáson. Se löködni se csúsztatni nem lehet csak milliméter pontosan egymásra rakni.
16/27 anonim válasza:
Én adminisztrátor vagyok a munkaügyi központban (vidéki közepes méretű városról van szó) - és bizony, vannak szép számmal bölcsészek is, kisebbségiek is, volt "vállalkozók", turizmus vendéglátás alapszak, megszűnt a munkahelye és a többi, szóval mindenfajta ember. Egyetlen dolog mindig igaz szokott lenni rájuk: fogalmuk sincs, mit akarnak dolgozni vagy miben jók. Egyes páciens nem akar gyárba menni, mert ő nem ért a szereléshez, nem akar három műszakot. Másik emberke nem akarja felvenni a csörgő telefonokat, ő antiszociális/introvertált de ugyanakkor meg nem értett zseni is, filmkritikus az álommunkája és arról is tanult. Ilyen kisvárosban ez alapból lehetetlen, de még Magyarországon belül is. Akinek akad is valami munka, gyakran még a próbaidő alatt otthagyja, mert azalatt összegyűjt annyit, hogy abból ellébecol egy darabig. A magyarok munkamoráljával nagyon komoly problémák vannak, illetve sokaknak kisebbségi, vagy éppen istenkomplexusa van, ez nem vicc (lehetnék pszichológus hehe). Pályakezdők és idősebbek még inkább hátrányban, nekik valószínűleg nem lehet olyat találni, ami "álommunka" lenne, márpedig sokan semmi mást nem hajlandók csinálni. Én nem mondom, hogy egy diplomás menjen el gyárba autót szerelni, ha nem is ért hozzá, de akkor legalább tanuljon ki valami konkrétabbat, ne csak otthon üljön.
17/27 anonim válasza:
Kedves Utolsó! A leírtak alapján jól érzékelem, hogy aki akar, az talál munkát?
18/27 anonim válasza:
17,es, ha a 16-os nem a Munkaügyi központba lenne adminisztrátor, megnézném hogy akkor is ennyire fellengzős lenne-e 😌 3 irodai végzettséggel nem kapok egy cseszett régióba munkát, mert nem vagyok senki s-ggnyalója meg politikailag közel alló protekciósa... Én még ügyintéző munkát a Munkaügyibe felvételt hirdetve nem láttam az életbe meghirdetve... És nem, nem vagyok irigy, csak rohadt rossz érezni, hogy kis nyifi nyafi fiatal lánykák becsmérlik le az álláskeresőt a munkaügyi központba is (nálunk a munkaügyi központos irodások java része kis huszonéves lányka), és le általánosítanak ilyen szinten, mint ő... A 4 irodai szakomból 2-t pont munkaügyin át tanultam, 3s nem megyek vele semmire, plusz saját magam ahogy a legcsekélyebb anyagi lehetőségem hozta, képeztem magam saját anyagilag finanszírozott képzésbe, munkaerőpiaci kompetencia képzésen is részt vettem (aminek egy részét már nekem kellene ponthogy tanítani is inkább, nem nekem tanulni), orrba szájba képzem magam ahogy tudom, szakmai csoportokba vagyok, stb., mégse kellek sehova egy el cseszett környéken, de az ilyen munkaügyisek még bele is rúgnak az emberbe. Igen, tudom, most jön az hogy el lehet költözni, nincs ennyi eszed, stb. Köszönöm, 0 bevétellel szoc segélyből költözz... Igen tudom lakhatási támogatás... Aminek olyan ordenáré feltételei vannak, amivel egy átlag ember nem fog kínlódni ha nem muszáj (adószám kiváltás, számla adás, és mivel tudjuk ugye hogy az emberek java óckodik mindentől ami NAV, meg adó, nyilván a lakáskiadók java része, lévén hogy ingatlan bérbeadáshoz nem kötelező alap esetbe adószám, számla adás stb, nem is fog ilyennel bajlódni ami csak macera).
19/27 anonim válasza:
14-es, 17-es vagyok. Részben igaza van a munkaügyisnek is, ugyanakkor utolsó, teljesen egyetértek veled. A közszférába bekerülni és bent maradni nem egyszerű hátszél nélkül. Azt is látom, mennyire nincs értelme az egész munkaügyinek...Pedig jól is működhetne.
20/27 anonim válasza:
Én #16-al értek egyet. Van benne valamennyi saját tapasztalat.
Mindig csapatba keresnek embert. Lehet hogy túl jó vagy és megretten a leendő főnök hogy egy ekkora tudással rendelkező ember mint te hogyan fog lealacsonyodni a kis közösségükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!