Esetleg a társadalom nem felelős az óriási lakásárakért?
Horribilis összegűek a lakásárak, mind az újak, mind a régiek. Hozzá lehet venni, hogy emiatt-amiatt-amaz miatt, de részben az eladó is felelős, hogy hogyan adja el a lakását.
Azt hosszútávon be fogjuk egyszer látni, hogy a pénzhajszolásnak (és itt az áremelésekre gondolok) egy határ után nagy értelme nincsen?
Ez mind az emberi butaság miatt van,illetve az oktatás hibája.
Ezért kellene változtatni az oktatáson,hogy az emberek felfogják hogyan működik a gazdaság,ha az állam ad valamit,akkor gyakorlatilag rövid időn belül a piacra hat,így gyakorlatilag az sem jár jól,aki állami támogatást kap,csak még mondjuk feltételeket szab meg neki az állam.
A többiek pedig mind szívnak,akiknek nem jár a támogatásból.
Ha röviden összefoglaljuk,lényegében az állami támogatás lényege,hogy az összes adófizető pénzét arra használják,hogy a tehetősebbek még drágábban tudják kiadni a lakásaikat,még drágábban tudják eladni az ingatlanjaikat,magyarán azért fizetsz adót,hogy még drágább legyen a lakhatásod.
"de részben az eladó is felelős"
Én megfordítom: a vevő a felelős.
Árulnak olyan árért házakat, hogy én csak hüledezek, ki fogja azokat megvenni. És előbb-utóbb megveszik, ha másért nem, azért, mert az árnövekedés eléri azt a szintet, hogy már normál árnak fog számítani, nem kiugrónak. Tulajdonképpen az inflációs várakozás inflációt szül a lakáspiacon.
De én se értem, hogyan van pénze tömegméretekben az embereknek megfizetni ezeket az árakat. Mert hogy vannak luxusvillák luxusáron a nagyon gazdagoknak, ezt értem. De pl. ma Győrben egy közepesen jó helyen levő, egyszobás, 40 m2-es, gázkonvektoros társasházi lakás másfélszer annyiba kerül, mint 11 éve egy nem felkapott, de elég jó helyen levő 72 m2-es családi ház 631 m2-es kerttel. Azért ez brutális árnövekedés!
Kereslet kinalat. Illetve van egy jo adag piaci mania is szerintem a mostani lakasarak mogott.
Es valoban sokkal inkabn a vevo aki kiadja egy elet keresetet 100+ rossz allapotu lakasokert a felelos.
Ha senki se venne ezeket az eladok csokkentenek az arat.
4-es válaszoló!
Ezt magyarázhatod a sok buta, proli magyarnak. Itt a gyakorin is.
De ebben nem csak az oktatási miniszterek, tanárok, rendszer a felelős, hanem az emberek nagy részének a hozzáállása is.
Pénzügyi, adózási, közgazdaságtani ismeretek? - Nulla
Propaganda és viselkedés, emberi játszmák ismerete? - Nulla.
Értékelemzés és döntés tudománya ismeret? - Nulla.
Politika és érdekérvényesítés ismeret? - Nulla.
Logikus életvezetés? - Nulla.
Egészségfejlesztés, dietetika, stb.? - Nulla.
Minőség szemlélet? - Nulla.
Retorikai ismeretek és érvelés mestersége? - Nulla.
Statisztikai és valószínűség ismeret? - Nulla.
Hatás- és megvalósíthatósági ismeret? - Nulla.
Rendszer és társadalomismeret? - Nulla.
Lelki alapozás és szokás ismeret? - Nulla.
Inkább netflix, meg tiktok, meg sörözés a szabadidejükben. Csak a szórakozás. Eddig terjed az értelmi színvonal…
Csodálkozunk, hogy itt tart Magyarország, itt tart a politikai, a társadalom alacsony szellemi, értelmi, érték kultúrája?
Ezen nem kell csodálkozni. Egy folyamat része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!