Egyet értesz azzal, hogy az NMHH betiltson a gyerekvédelmi törvény alapján egy olyan műsort ami a nyíltan meleg Kocsis Tibor énekes életéről szól, miben a párja is szerepel?
Ironikus vagy!
Olvass utána te jobban a jogszabálynak. Sajnos éppen azoknak a fiataloknak árt a törvény, akik 13-17 éves kora között szembesül a másságával, viszont fél a szülőkkel erről beszélni. A pedagógusok száját pedig befogták ezzel a jogszabállyal.
Magyarországon nagyjából napi több száz film és filmsorozat van a televízióba, amelyből jó esetben egy olyan film vagy filmsorozati epizód van, amely tényleg tartalmaz homoszexuálisokra tett utalást viszont olyan szintű erotikát, mint a heteroszexuális légyottok megjelenítése, úgy nincs megjelenítve. A helyzet az, hogy bár idős vagyok, de tisztában vagyok vele, hogy a fiatalok körében a Netflix tarol, ahol egyre több a meleg karakter és talán az aktusok bemutatása is részletesebb. A Netflix belföldi ellenőrzése pedig nehézkes (ahogy pl. a Facebook, Twitter és többi hasonló is), már-már lehetetlen. A mai tinik már felvilágosultabbak, mint ezelőtt 10-20 vagy akár 40-60 évvel ezelőtt volt, viszont a szexuális vágy semmivel nem jelentkezik később, mint egykoron.
#4 (kérdező)
Ironikus felvetés!
Nem betiltásról van szó, hanem azokat a filmeket és sorozatokat, melyben érintik és bemutatják a homoszexualitást, azokat kizárólag éjjel 23 és hajnal 5 óra között lehet elvileg levetíteni.
Külön nem válaszolok. Ezt megtettem, amikor a #3 hozzászólásra válaszoltam.
Elvileg jogos a felvetésed! Mivel azonban maga a sorozat vetítése jóval a törvény elfogadása előtt kezdődött, így a televízió a műsortervét tartja be, amikor ezt folyamatban vetíti, mert fizikailag nehéz átírni egy teljes műsortervet lehetetlen átírni.
#8 (kérdező)
Nem reagálok!
Elvileg így van, de nem minden esetben.
Ne keverd a szezont a fazonnal. Szájer József biszexualitásával nem ártott senkinek, nem zaklatott kiskorúakat, nem gyűjtött róluk képeket. Kaleta Gábor pedig kiskorúakat zaklatott és róluk intim képeket gyűjtött róluk. Ne mosd a kettőt össze.
11, épp erre utalok, 10-es voltam.
Kaletta az igazi pedofil, de a fidesz szerint a melegek rosszak, akkor Szajer minek is volt fideszes?
A szülő feladata a gyermeke milyen müsorokat néz. Rosszul gondolom?
Alapvetően egyetértek ebben a Fidesz döntésével, engem mindig zavart ez a téma, még a Dallasban is volt egy meleg. A barátok közt Misije is foglalkozott a témával... lényegében mindenhol kibukott a téma, sok filmben.
Viszont igazán nem értem ezt a fidesztől, hiszen tele vannak meleggel Zay szerint. Úgy gondolom a hitelesség hiányzik az intézkedéseikből ebből adódóan nem lehet következetes. Másrészt ezzel vissza is élhetnek, pl olyan kormányellenes tv simán agyonra büntethetnek, mert saláta törvény, ha akarom fehér, ha akarom fekete. Tv2 volt egy eset a bűntetés elmaradt, persze mert fideszes tv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!