Az Összefogás kormány csökkenteni fogja az SZJA vagy az ÁFA mértékét?
#9 tetszik, hogy ennyire kétségbe vagy esve már több hónappal a választások előtt. Mi másért hazudnál meg mocskolódnál már most ennyire ostobán?
"megszorítások a fidesz alatt is vannak, egyre kevesebbet költenek oktatásra, egészségügyre, környezetvédelemre, és még úgy nagyjából mindenre, kivée önmaguk meg a sport."
Ehhez képest a valóság az hogy SOKKAL TÖBBET költenek az oktatásra is, az egészségügyre is, mint korábban kedvenceid. Ahogyan többet foglalkoznak a környezetvédelemmel és szemben a ballibekkel nem csak mesedélutánokon írogattak alá értéktelen egyezményeket amiket aztán nem tart be senki, hanem konkrétan tettekkel állnak ki a környezetvédelem mellett.
"a 27%-os áfát is drága fideszed vezette be."
Igen. teljes 2%-t emelt azon az adón, amit előtte Bajnai megemelt 5%-kal miközben az ÁFA emeléssel egy időben lecsökkentette a személyi jövedelemadót 32%-ról 16 majd 15%-ra. Aztán sorban áttettek az 5%-kos kategóriába egy csomó szolgáltatást, alapvető élelmiszereket, és a rezsiköltségeid, a tömegközlekedés árai nem nőttek 2013 óta. De a szemét fidesz emelt 2%-t az ÁFA-n, itt a világvége! Értem én.
"a fidesz nem emelte a családi pótlékot az elmúlt 12 évben"
Így van. Aki viszont elmegy dolgozni, az ennek többszörösét megkapja adókedvezményben, még járulékot sem kell fizetnie a keveset kereső gyermeket nevelőknek. De milyen jó is volt az amikor lehetett pár ezer forinttal emelni minden évben a családi pótlékot és nem kellett azon agyalni, hogy a gyerekenként járó több tízezer forint adókedvezményt mekkora bérig tudják teljesen megkapni az emberek. Tényleg, én is hogy örültem 2002-ben, amikor Medgyessy elvette a gyerekeim után járó adókedvezményt és megkaptam annak töredékét az emelt családi pótlékkal. Ja.
"2002-ben sok minden volt, de jó gazdaság nem, abból éltek 98-02 között amit a szocik megnyestek a Bokros csomaggal. "
Aha. Szóval a Bokros csomag hatása 1996 után kitartott egészen 2002-ig, de nem volt hatása 1998-ban, amikor átvették Orbánék a kormányzást. Aha. Ahogy a 2010-ben tomboló devizaválság persze a választás másnapján már el is tűnt, az Orbánék beleszülettek a sok jóba.
"végül ami a leggusztustalanabb húzásod, természetesen elfejtetted megemlíteni a 2008-as világválságot"
nem felejtettem el. Nem akartam megemlíteni. Minek tettem volna? Mi köze ahhoz hogy melyik kormány milyen ÁFA törvényeket hozott és mennyi volt az SZJA?
legalább minimális értelmet próbálj már meg összekaparni, ez így nagyon gyengére sikerült. És nagyon, nagyon szánalmasra.
#11:
Haver, mondtam én egy szóval is hogy tetszik amit a Fidesz csinál? Nem, rohadtul nem tetszik. De ettől még az a véleményem, hogy ebből az Ellenzéki Összefogásból a választás másnapján már Ellenzéki Összeomlás lesz. Amúgy is egy szedett-vedett kupleráj banda, olyan igazi összefújta a szemetet a szél. Még, meg sem volt a miniszterelnök jelöltjük, már megmutatták hogy minden van ott csak összefogás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!