Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány egyszerűsítené a...

A kormány egyszerűsítené a fegyvertartást?

Figyelt kérdés

Sok Fideszes kolléga ezzel magyarázza Varga Judit igazságügyi miniszter gépfegyveres Facebook posztját.

Ha támadnak az ellenzéki migránsok, a romló közbiztonság miatt egyesek szerint szükség lehet, hogy a lakosság meg tudja magát védeni.

A fegyver törvény esetleges módosítását erre a képre lehet alapozni?

[link]

2022. jan. 6. 07:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Akkor mire utalhat Varga Judit gépfegyveres képe, ahol a képaláírás: "sós tévesszünk célt ;-)"

Talán maffia üzenet lenne? :D

Egyesek szerint a fegyvertartást akarják egyszerűsíteni, ezt promózná, mások szerint üzenet talán az ördög ügyvédjének..

2022. jan. 7. 06:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Vagy valami 3. aminek egyikhez sincs köze. Akárhogy is legyen ... Fogják vagy sem... Én azt remélem hogy nem ( egy fegyvertartó )
2022. jan. 7. 07:38
 13/17 anonim ***** válasza:
12 akkor már nem érezhetnéd magad többnek, ha minden Max és Móricnak fegyvere lenne otthon.
2022. jan. 7. 08:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Lehet minden Max és Móricz nak otthon ha elmúlt 18 és büntetlen előéletű . Kb fele annyi munkát kell bele tenni mint egy jogsiba. Szóval nem érzem magam többnek egyáltalán mivel akarkinek lehet tartásija aki szeretne. Viszont azt látom hogy mekkora felelősség is ez...
2022. jan. 7. 08:38
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor nem értem, hová lehet ezt még lazítani?

Mert tartásról van szó, az így is megoldható, viselésit meg nem fognak adni a pórnépnek.

2022. jan. 7. 08:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Lehetne könnyíteni hogy nem kell pszichológiai vizsgálat vagy fegyverismeteti vizsga de szerintem ez olyan lenne mintha a jogsihoz nem kellene kresz vizsga vagy orvosi alkalmassági.... Az sem lenne jó.
2022. jan. 7. 10:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem az a szerény véleményem hogy csak akkor lehetne azt mondani hogy a kormány liberalizálni akarja a jelenlegi fegyver törvényeket ha egy az egyben kijelentené azt ...

Persze nyilván lehet burkolt célzásokat tenni ilyen fajta tervezetekre , de szerintem az eléggé valószínűtlen hogy egy kétharmados többséggel rendelkező kormány burkoltan próbálná megnyilvánítani az álláspontját egy olyan törvénymódosításról amelyet tényleg nyélbe akarna ütni ...

Mindenesetre ha már spekulálunk erről a témáról akkor le fogom írni azt a két helyzetet amelynek kapcsán esélyes lenne az hogy végre valahára ( mert én is nagy híve vagyok a következő ötletnek ) elérhetővé tennék azt hogy önvédelmi célra is igényelhessenek fegyvertartási illetve viselési engedélyt az itteni átlag emberek :

1 . Megnyerné a valásztásokat a Mi Hazánk Mozgalom és/vagy az LA75 nevű párt ami egyelőre nagyon valószínűtlen lenne .

2 . Történne egy olyan tragikus incidens amely ugyanakkor igazolná azt is hogy igenis lehetne jó hatása annak hogy tisztességes átlag polgároknak adnánk önvédelmi célú fegyvertartási és/vagy viselési engedélyt ...

Konkrét feltételezett példaként azt hoznám fel hogy ha az történne hogy egy jövendőbeli terrortámadásnak az vetne véget hogy egy lőtérről hazatérő sportlövő előszedné a fegyverét és ledurrantaná a merénylőt , akkor könnyen lehet hogy a közvélemény abba az irányba tolódna hogy inkább adjunk lehetőséget arra hogy kellő felkészültséggel rendelkező emberek ( mint pl aktív sportlövők ) szerezhessenek önvédelmi célú fegyvertartási és viselési engedélyt ahelyett hogy hurcoljuk meg őket a ( jelenlegi törvényeknek köszönhetően ) lőfegyverrel való visszaélés vádjával ...

Persze az még jobb lenne ha mondjuk népszavazási kezdeményezés alapján következne be a jelenlegi fegyver törvény liberalizálása , de arra azthiszem hogy nyugodtan el lehet mondani hogy nincs sok esély .

2022. jan. 7. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!