MZP kezd elgyöngülni?, valójában feri van mögötte?
Bala'zs-nak:
Akár melyik oldalt nézem, még a jobboldali oldalak is csak fej-fej melletti támogatottságot mutatnak a DK és a Jobbik között.
Tehát a DK elhúzott, vagy a Jobbik összement, vagy együtt a kettő. Nézőpont kérdése.
Több oldal százalékos közlései alapján én azt valószínűsítem, hogy a DK valahol 12-13% körül lehet, a Jobbik pedig 9-10%. Természetesen az ilyen becslések sosem pontosak, mert minden párt vonatkozásában vannak tendenciák, amiket a párt aktuális cselekményei határoznak meg.
Nos. Ez nem lesz szép tőlem, de reálisan nézve a dolgot, el kell mondanom:
A biztos, és bizonytalan Jobbikos szavazók mit tapasztalnak?
Jakab beállt a DK és Gyurcsány mögé teljes mellszélességgel, és ráadásul még MZP-nek is nekiment!
A biztos és bizonytalan DK szavazók mit tapasztalnak?
Gyurcsány engedelmesen fejet hajtott MZP-nek az összefogás érdekében, megnyerte magának Jakabot, és már odáig jutott hogy Jakab védi többek közt a DK-t, MZP-vel szemben.
Még egyszer: tudom hogy ez nem volt szép, de attól még igaz.
Jakab szerintem most veri szét végleg a Jobbikot, és pár százalékot dob a DK-nak.
Ezt lehetett volna "politikusabb" módon is. Nem szabadott volna politikai porondon őszintén reagálni, mert az mindig visszaüt.
#44-nek (kérdezőnek):
Ha őszinte akarok lenni, akkor az én véleményem az, hogy már bedarálta.
Az előválasztás második fordulójában Karácsony azért lépett vissza hogy ne ossza meg az MZP-re adódó ellenzéki voksokat, és azért indult MZP, mert mint azt a szavazópontok jelentéseiből is tudjuk, jelentős mennyiségű fideszes szavazatot kapott.
A mostani látszólagos erőviszony szerintem köszönő-viszonyban sincs a valósággal, és egy esetleges erőfitogtatásban a DK felmossa a padlót a többiekkel.
De én úgy látom a többi összefogás-beli párt viselkedésén, hogy ezzel tisztában vannak.
#47-nek:
A fiatalokat egyáltalán nem tudjuk megszólítani?
Akkor a DEL-nek hogyan lett közel 12.000-es tagsága másfél év alatt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!