Miért akarnak az LMBT-k ennyire bejutni az iskolákba?
Először azt mondják, hogy itthon(!) senki nem akar bemenni, majd amellett érvelnek, hogy ez miért is jó a gyerekeknek. Azt értem, hogy kell az elfogadásra nevelni, de erre ott a védőnő, az iskolaorvos és nagyon nem utolsó sorban a szülő. Egy aktivista semmiben nem tudja előbbieket kiváltani, így teljesen felesleges, hogy közbenjárjon bármiben. Azt gondolom senki nem feltételezi, hogy jobb nevelője lenne a gyereknek, mint maga a szülő.
Szóval mi a valódi céljuk? Mit akarnak valójában a kicsiknek "eladni"? És miért mindig a kiskorúak?
Senki nem akar eladni semmit,csak jó lenne már végre azt is figyelembe venni hogy vannak kiskorú LMBTQ emberek is.
26 vagyok, de már gyerekként tudtam más vagyok mint az osztáytársaim, a lányok tetszettek a fiúk helyett, és jó lett volna csak annyi tudni hogy ez micsoda, és nem élni éveket önmarcangolásban.
Szimplán csak annyi hogy egy felvilágosító óra alatt megemlítsék van ilyen is, de semmi gond, ne az legyen egyfolytában a téma hogyan védekezel. Mondjuk a menszeszre is jobban ki lehetne térni mert sokan azt se tudják mi az, csak hogy vérzik meg hagyjuk akkor a nőt, maguk a nők is tudatlanok ebben.
Igen a szülőnek kellene elsősorban beszélni ezekről, de amikor sok családban tabu téma, de még a csók is akkor mit várnak az emberek, de tényleg?
Tisztelt Kérdező!
Én először visszakérdeznék.
- Miért nem panaszkodtok, amikor 13-14 éves gyerekeknek a heteroszexuális normatív szexről beszélgetnek biológia óra keretében?
- Vajon a fentiek ellen hány szülő ágál? (Én egyet sem hallottam)
Némi iróniát érzek a szavaidban!
Ugyanaz a helyzet, mint az #1-nél: Némi iróniát vélek érezni a szavaidban.
Sajnos, amit leírtál azt maguk a törvényhozók is figyelmen kívül hagyják, így mit várjunk a hozzá nem értő emberektől, akik esetleg soha nem találkoztak homoszexuálissal, biszexuálissal vagy éppen transzneművel, de észt osztani és minden ellen felszólalás az megy.
Akkor a következő lépés az, hogy a homoszexuális, biszexuális, transznemű diákokat kizárják majd az oktatásból?
Nálunk csak a lányoknak volt felvilágosítás, többek között a menzeszről. A fiúkat előtte kiküldték -volt egy szabad óránk. Végülis a lányoktól "tanultunk".
Lmbtq: iskolai szakpszihológusoknak kellene foglalkozni azokkal a gyermekekkel, akik ezt igénylik, nem transzi aktivistáknak.
Nagyon jó ötlet. Csakhogy nagyjából az iskolák 0,01%-ban van pszichológus és még kisebb arányban szakpszichológus. Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki 1963 és 2020 között pszichológusként, 1967-től szexuálpszichológusként dolgozott. Rengeteg páciense volt. A rendszerváltás 1967 és 1989 között szakmai elmondása alapján évente 20-25 fiú és 10-15 lány kereste meg mássággal kapcsolatban. A rendszerváltás utáni első évtizedben talán 1-2 fővel nőtt évente mindkét nemnél. Az ezredforduló után elkezdett csökkenni ez a szám, akik felkeresik őket, viszont arányaiban nőt a felvállalás.
Ezt valahogy el lehetne kezdeni. Talán nem teljes állásban kéne minden iskolában, pl havonta, hetente. Esetleg az orvosi rendelőkben iskola-pszihológus, ahová gyermekek beutaló nélkül mehetnének.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Ebben igazad van! Sajnos a szakterületben dolgozók között is nagy a hiány. Ha belegondolsz, hogy az általam említett doktornő is 74 évesen hagyta ott a szakmát, miközben közel két évtizede betöltötte a rávonatkozó öregségi nyugdíj korhatárt.
Mért akarnak az LMBT emberek iskolába járni?
Talán azért, hogy tanuljanak?
Az lesz a következő, hogy meleg fiataloktól elzárják az oktatást?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!