Miért akarnak az LMBT-k ennyire bejutni az iskolákba?
Először azt mondják, hogy itthon(!) senki nem akar bemenni, majd amellett érvelnek, hogy ez miért is jó a gyerekeknek. Azt értem, hogy kell az elfogadásra nevelni, de erre ott a védőnő, az iskolaorvos és nagyon nem utolsó sorban a szülő. Egy aktivista semmiben nem tudja előbbieket kiváltani, így teljesen felesleges, hogy közbenjárjon bármiben. Azt gondolom senki nem feltételezi, hogy jobb nevelője lenne a gyereknek, mint maga a szülő.
Szóval mi a valódi céljuk? Mit akarnak valójában a kicsiknek "eladni"? És miért mindig a kiskorúak?
Leszbikus vagyok, és bár a kérdező totál kreténbe nyomja és csak provokáció a "kérdés", azért leírom a véleményemet és reagálok arra amit a többiek írtak meg amit ezzel kapcsolatban általában szoktak írni.
Én nem vagyok ennek a hivatalos szexuális felvilágosításnak a híve, szerintem nagyon túl van értékelve a jelentősége. Régebben, amikor nem volt internet stb, akkor értem, hogy ennek nagy jelentősége volt, de a mai világban már nagyon sok helyről lehet tájékozódni, senkinek sem az ilyen védőnők által tartott iskolai órák a "felvilágosodás" fő csatornái, amikor nekünk tartottak ilyet kb ötödikben, meg gimiben egyszer, semmi olyat nem mondtak amiről már ne tudtunk volna a tini magazinokból, az internetről, egymástól, esetleg szülőktől. Az ilyen órákon senki kérdezni sem szokott, még akkor se ha mondjuk van kérdése, mert senki sem fog feltenni ilyen kérdéseket az egész osztály előtt.
Természetesen azt támogatom, hogy ha van egy szexuális felvilágosító óra, akkor a védőnő említse meg, hogy pl. van olyan hogy két fiú vagy két lány szerelmesek egymásba és ezzel sincs semmi baj, de nem hiszem, hogy különbség lenne aközött pl, hogy magáról a szexről mit mond, hiszen a melegek/leszbikusok is ugyanazt csinálják mit a heterok (anál, orál, kézzel, ezek nem olyan dolgok amiket csak a melegek/leszbikusok csinálnak, ezért nem hiszem, hogy ezt külön kategóriaként kellene kezelni).
Az persze hasznos lenne, ha mondjuk a gyerekek tudnának ilyen kérdésekkel privátban pszichológushoz fordulni ha igénylik, de nem kell ebből fejhajtást csinálni, a mai világ már nem így működik, hogy valakinek mindent az ember szájába kelljen rágni.
Az LMBT aktivistákról pedig, vannak olyan szervezetek akik tartanak ilyen előadásokat pl a "Melegség és megismerés", de ezek nem szexuális jellegű beszélgetések, ezeket önkéntesen hívják meg a tanárok/diákok az iskolába és ezek nem kötelező jellegű programok, nyilván jó ha van ilyen, aki akar az menjen rá, ugyanúgy mint bármilyen más szervezet, ha van rá igény a diákok körében.
Kötelező jeleggel viszont nem támogatok semmi ilyesmit, ugyanúgy ahogy pl. azt se támogatnám, hogy a hittan legyen kötelező vagy bármi más ilyesmi, ha elkezdenének mindenféle különböző társadalmi/politikai szervezetek kötelező jelleggel odatolakodni az iskolákba, az más. Én annak a híve vagyok, hogy az iskolának a matekot meg a történelmet kell megtanítania a gyereknek és ennyi. A mai világ egyre inkább arra felé tart, hogy az iskola neveli a gyereket a szülő helyett, lásd. pl. Magyarországon a kötelező 4-ig tartó oktatás (nekünk még nem volt ilyen és 100% biztos, hogy akik ma 4-ig ott rohadnak benn, nem lesznek okosabbak az előző generációknál), vagy pl. Franciaországban a kötelező bölcsöde(!!!), Mo-n a magániskolákat is próbálják már ellehetetleníteni, nagyon rossz irányba mennek a dolgok mindenhol, nem az államnak és nem az iskolának kellene átvennie a szülők szerepét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!