Ma kik a Jobbik szavazók? Melyik réteg, milyen emberek?
Sokat gondolkodtam ezen.
Antiszemita, cigányellenes pártként indult, ebből építettek szavazótábort. Vona a Gyurcsány mellé kormányzással aztán úgy köpte szemen a választóit mint soha senki előtte a rendszerváltás óta, aztán ő is és a keménymag is távozott. Ott maradt egy teljes ideológiai krízisben lévő párt közel teljesen ismeretlen, súlytalan arcokkal, aminek aztán a parizeres-krumplis zsidó lett az elnöke.
A Mi hazánk eközben a megmaradt szélsőséges tábort sikerrel becsatornázta (másik részét meg a Fidesz), én meg nem ismerek egyetlen embert, aki Jobbikos lenne, mégis 5% körül mérnek a pártnak.
Kik lehetnek ma ezek a szavazók?
Szerintem azok maradtak ott, akik tájékozatlanabbak, akiknek nincs is sok fogalmuk a politikáról.
Én 2018-ig Jobbik szavazó voltam.
A Gyurcsány mellé kormányzást nem Vona Gábor vitte véghez.Ha emlékszel, akkor ő lemondott a 2018-as választások után.
Utána volt Schneider a főnök, ő még vitte volna az eredeti Jobbikot.Aztán jött Jakab, aki összeállt Gyurcsányékkal.
Ha megnézzük a párt statisztikáit, 17000 felett volt a tagok száma a "csúcson" 2019-es mérés szerint már csak 13000.
Szóval, gyengül a párt.Gyurcsánnyal való szövetség nem fog jót tenni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!