Ha 2022-ben a moratórium után kidurran az ingatlanlufi (mint 2008-ban), megint a cigányokat fogják hibáztatni a hitelesek?
Kínában már most válságba került az ingatlanpiac, ráadásul jövőre még jön az ingatlanadó is. A befektető gigacégek csődje meg magával húzza az egész világpiacot. Különösen nálunk, ahol történelmi csúcson a lakáshitel állomány, de még mindig moratórium van és kezeletlen munkanélküliség.
Emlékszem még, hogy 2008-ban, főleg a frusztrált hiteles befektetők zsörtölődtek, hogy azért nem tudják "normális áron" eladni az ingatlant, mert 15 utcával odébb lakik egy cigány család és minden az ő hibájuk. (Persze, hogy mi a normális ár az teljesen szubjektív. A vevők ingyen akarnák, az eladóknak a csillagos ég is kevés lenne)
Most a közelgő (valószínűleg) 2022-es ingatlan válság esetén is a cigányok lesznek beállítva bűnbaknak, ha elkezdenek lefele menni a lakásárak?
Te milyen munkanélküliségről hadoválsz?
Meg milyen cigányok hibáztatásáról?
Hozzávalók
60 dkg paradicsom
1 kg lecsópaprika
3 csipet só (nagy)
0.5 kk fekete bors (őrölt)
1 ek fűszerpaprika (lapos)
2 kis db vöröshagyma (nagyobb)
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük.
A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát.
Amikor a paprika összeesett, és végre lett egy kis hely a fazékban (az sem hátrány, ha a hagyma mintájára a paprikát is odakapatjuk picit, ezért nem mérsékeltük a lángot), hozzáadjuk a paradicsomot is, majd sózzuk, borsozzuk, és egy pillanatra lehúzzuk a tűzről, hogy hozzáadhassuk a pirospaprikát.
Jól megkeverjük a lecsót, majd lefedjük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a paradicsomok szét nem főttek.
Ha sűrűbben szeretnénk készíteni, akkor az utolsó 15 percben levesszük róla a fedőt. Jó étvágyat!
Ha virslivel készítjük:
Akkor a vékony karikákra vágott virslit (4 szálat) az utolsó 10 percben adjuk a lecsóhoz.
Ha kolbásszal szeretnénk:
Akkor a kolbászt (1 szál) a hagymával együtt tesszük a fazékba.
Ha tojásos lecsóhoz van kedvünk:
Akkor mielőtt elzárnánk a kész lecsó alatt a gázt, a hozzákeverünk 2 felvert tojást, amibe előtte 1 csipet sót is elkevertünk. Akkor van kész, ha már nem folyós benne a tojás.
Ha télire szeretnénk eltenni:
Akkor a hozzávalókból kihagyjuk a fűszereket és a hagymát.
3 evőkanál olajon picit megpirítjuk a paprikát, majd mikor összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot. Ebben az esetben azonban nem főzzük szét teljesen a paradicsomot, maradhatnak benne kisebb darabok.
Tiszta, forró vízben kifertőtlenített befőttes üvegekbe töltjük, szorosan rácsavarjuk a kupakokat, majd mindegyik üveget egy pillanatra fejre állítjuk.
Ezután száraz dunsztba tesszük, ami nálam annyit tesz, hogy egy kartondobozba sorakoztatom az üvegeket, és egy jókora pléddel betakargatom őket. Kihűlés után (kb. 3 nap) mehetnek az éléskamrába.:)
Felhasználáskor a megpirított hagymára öntjük, forráspontig melegítjük, sózzuk, borsozzuk, a tűzről egy pillanatra félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, tűzre visszatesszük, és közepes lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg a paradicsomok szét nem főnek.
Ugye vágod, hogy úgy érjük utol a 2010-es hitelállományt, hogy közben bő 600 ezerrel többen dolgoznak(+15%) és a nettó átlagfizetés 130 ezerről 270 ezer fölé nőtt.
Így nézve a jelenlegi "gyászos" helyzet a felét se hozza a 2010-esnek.
Ha most mindenki minimálbéren meg garantált bérminimumon lenne akkor is jobban állnánk, mint 2010-ben amikor csúcson volt a lakossági hitelállomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!