Külügyminisztériumban dolgozni kapcsolatok kellenek? Vagy elég a jó diploma/nyelvtudás?
Pl ha valaki 3-4 nyelven beszél és jó svéd egyetemre járt az elegendő?
Vagy nagyon erősen politikai hátszél kell?
És egy lehetséges kormányváltás után igazolható ballib elkötelezettség kell majd pl?
Vagy akkor szakmaibb lesz az elbírálás?
#3!
OK, tehát most kifejtetted, hogy ez valóban nem kérdés, hanem politikai gyűlölködés. Ebben a kommentben úgy teszel, mintha tudnál valamit, de a kérdésed meg azt jelzi, hogy halvány fingod sincs a témáról.
Buta ember nem akarjon hazudni!
A válasz érdemi része: Van a miniszterinél alacsonyabb szintű munkakör is a külügyben. Ezek főleg adminisztratív dolgok, nem nagyon számít a politikai elkötelezettség. De ha megtagadod a magyarigazolvány kiadását, mert elkötelezett DK-s vagy, akkor te nem végezted el a munkaköri kötelezettségedet.
A Külügyben sem csak külszolgálat létezik. Oda kell minimum egy középfokú nyelvvizsga. De ez a hierarchia alja. Ha feljebb akarsz lépni, akkor egy közép- és egy felsőfokú vizsga kell.
4-es. Ki beszél itt gyűlölködésről?
Jelenleg dolgozom épp a negyedik felsőfokú nyelvvizsgámon. Nyelvtudás nem akadály.
Amire céloztam az az, hogy álláshirdetéseket kevésbé láttam eddig a külügytől, hiába kerestem. Ebből jutottam arra a konklúzióra, hogy meghívásos alapon töltődnek fel a pozíciók.
Hat ha svéd egyetemre járt, az inkább hátrány.
És a fizetés nem különösen jó.
#6!
Te, mert teljesen alaptalanul vonsz le következtetéseket. Valójában ez nem következtetés.
Ha egy IT-s cég éppen nem keres programozót, akkor az azt jelenti, hogy meghívásos alapon töltik fel az embereket?
Külszolgálaton elég jó a fizu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!