Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A meleg mozgalomnak miért jó...

A meleg mozgalomnak miért jó az, hogy Magyarországtól pénzeket vonnak meg?

Figyelt kérdés
Kilobbizták, hogy ne kapjunk helyreállítási alapot, 1000 milliárdtól esik el így az ország. Miért jó ez nekik? Ennyire fontos a 3-ik wc meg a többi hülyeség? Abba nem gondolnak bele, hogy ettől nekik is rosszabb lesz?

2021. dec. 23. 06:22
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
16%

Te vagy az Kaleta?

2021. dec. 23. 23:14
 42/50 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, valóban nincs a Bibliában az, hogy gyerekeket kell erőszakolni, stb. a Biblia nem is népszerűsíti a pedofíliát, de én nem is állítottam ezt.

Sőt, a Bibliában az van, hogy "Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik." (Mt. 18:6)

Hazudtál, ködösítettél, amikor ilyen jellegű választ adtál a kérdésemre.

Ez a válasz akkor lenne helyénvaló, ha azt mondanám, hogy tiltsák be a Biblia elérhetőségét iskolában, esetleg, úgy általában.

Én arról beszéltem, hogy itt, Magyarországon, ahogy világszerte is sok pap és lelkész, stb. gyerekeket molesztált, erőszakolt, stb. - nem azért, mert a Bibliában benne van, hanem csak úgy, magánszorgalomból, és ez tény. Mint ahogy az is tény, hogy nyomást gyakoroltak az áldozatokra az ügyek elhallgatására, és hogy a papok bár gyakran tudtak az ilyen esetekről, mégsem jelentették fel a paptársaikat még tettenérés esetén sem, pedig törvényben írt kötelességük lett volna.

Ez szerintem nagyságrendekkel nagyobb bűn, mint egy könyv.

Ismét kérdezem

Mi arról tehát a személyes véleményed, hogy míg Orbán az ellenzék kifejezett javaslata ellenére gyermekvédelmi törvényben cserben hagyja a lelkészekre, papokra bízott gyereket?

Támogatod a papok, lelkészek által elkövetett molesztálást, nemi erőszakot, pedofíliát, vagy elítéled?

Félreértés ne essék: nem mondom, hogy minden pap ilyen, nem a kereszténységet támadom, azt mondom, hogy a hitélettel kapcsolatosan különös befolyás jár, nagyobb, mint egy tanárnak, és emiatt nagyobb is a felelősség, súlyosabb büntetőjogi felelősség is kellene hogy járjon, és azokat is felelősség terhel, akik erről bármilyen módon, akár gyónás útján is tudomást szereznek.

2021. dec. 24. 11:13
 43/50 anonim ***** válasza:
2%
#42 A papoknak töredéke a pedofil, és megkockáztatom, hogy legalább annyi pedofil tanár van. A keresztényellenes média állítja be úgy, mintha általános jelenség lenne. Mellesleg a kérdéshez sincs túl sok köze.
2021. dec. 24. 11:35
 44/50 anonim ***** válasza:
94%

Harcos keresztényeknek egy gyors karácsonyi kérdés:

Magyarországon !14! életév a belegyezési korhatár, ergó egy 50 éves is simán levarrhatja az általános iskolás lányod, és a kormány még vígan hegedül is mellé. Ez a tény hogy hogy nem zavar titeket? Vagy egy jó konzervatívnak ez még belefér, amennyiben nem az ő lányáról van szó?

2021. dec. 24. 11:38
 45/50 anonim ***** válasza:
0%
#42: Pedofilok mindenhol előfordulnak. Azzal egyetértek, hogy mindent meg kellene tenni ennek a felderítésére, törvényileg is. Azt viszont értsük már meg, hogy a kereszténység és a Biblia elítéli a pedofíliát, nem támogatja, ellentétben azokkal, akik pedofil tartalmú könyveket írnak, és akik ezeket állami iskolák könyvtáraiba teszik.
2021. dec. 24. 12:47
 46/50 Godaime ***** válasza:
97%

A Biblia egyetlen sort sem ír a pedofilok elítéséről, sőt. Lót odadobta a kiskorú lányait a tömegnek, hogy erőszakolják meg őket egy angyal helyett.

Ha moralitást keresel, azt ne a Bibliában tedd.

2021. dec. 24. 12:52
 47/50 anonim ***** válasza:
4%
#44 Mi köze ennek a kereszténységhez? És miért kell szenteste napján is a keresztények ellen gyűlölködni?
2021. dec. 24. 14:03
 48/50 anonim ***** válasza:
94%

ma 11:35

Én nem számolgatom, hogy milyen a papok és mások közötti pedofilok aránya.

Azt mondom, hogy van egy valós probléma, amivel szándékosan nem foglalkoztak a gyermekvédelmi törvényben, pedig a gyermekek számára valós veszélyt jelentenek.

Nagyon helyeslem pl. hogy a gyerekek tanárai által elkövetett szexuális bűncselekmények súlyosbító körülménynek, sőt, külön kategóriának, pl. egy 15 éves fiatallal egy 80 éves is legálisan szexelhet, de ha az illető a tanára, akkor az már bűncselekmény.

Viszont egy lelkész, pap stb. nagyobb befolyással van a gyerekre, külön kategória kell, hogy vonatkozzon erre.

Érdekes, hogy még mindig nem fogalt egy fideszes sem állást abban, hogy mi a véleményük arról, hogy a hívő gyerekeket miért nem védi törvény a pedofil papoktól, lelkészektől?

Ismétlem, nem számolgatok, de azért elég sok eset van, nem a média a lényeg, hanem a gyerek. Ahogy nem is a fidesz vagy az ellenzék a lényeg, hanem a gyerek a gyermekvédelmi törvény megalkotása szakpolitikai kérdés.

És itt összevissza van minden ebben a törvényben, ami az ENSZ gyermekjogi egyezményével is több ponton szembe megy, és magyar gyermekpszichológusok

és jogászok sem értenek egyet.

Én is azt mondom, hogy szükség van a gyerekek védelmére, szigorítani kell azt, de a jelen módosítás és a forma erre alkalmatlan, inkább káros.

Az nem keresztényellenes, ha azt mondják, hogy a pedofil papok, lelkészek (felekezettől függetlenül) nagyobb büntetést érdemelnek.

Ahogy az sem oktatásellenes, hogy a pedofil tanárok tanítványaikkal szemben nagyobb büntetést érdemelnek.

Ahogy az sem rendőrellenes, ha a foglalkoztatáskörében történő visszaélést büntetik.

Sőt! A szemet el kell választani a polyvától, és akkor a maradék tisztább, megbízhatóbb lesz.

2021. dec. 24. 14:25
 49/50 anonim ***** válasza:
90%

"A meleg mozgalomnak miért jó az, hogy Magyarországtól pénzeket vonnak meg?"

Nem jó nekik.

"Kilobbizták, hogy ne kapjunk helyreállítási alapot"

Ez nem igaz.

"1000 milliárdtól esik el így az ország. Miért jó ez nekik?"

Nem jó nekik, ez tragédia. A Fidesz-KDNP kormánynak miért jó olyan törvényeket, intézkedéseket hozni, amelyek nyilvánvalóan nem állják ki a alkotmányosság próbáját, nem összeegyeztethetők az alapvető emberi jogokkal? Miért éri meg nekik szándékosan szembemenni az EU-ban általunk is elfogadott alapelvekkel? Ráadásul úgy, hogy tudjuk, hogy ezután nem nekik a kormánynak, hanem nekünk Magyarországnak kell érte megfizetnünk...

"Ennyire fontos a 3-ik wc meg a többi hülyeség?"

Nem azért érnek minket ezek a problémák, mert nem akarnánk 3. wc-t. Ezt szerintem te is tudod.

A "többi hülyeség", ahogy mondod, az az alapvető emberi jogok. Ezekért a jogokért lehet még a te őseid is ontották vérüket.

"Abba nem gondolnak bele, hogy ettől nekik is rosszabb lesz?"

A Fidesz-KDNP kormánynak nem lesz rosszabb. Mert olyan narratívát adnak elő, mintha ők áldozatok lennének. Visszaélnek azzal, hogy az átlagos magyar ember nem jár utána pontosan mi történt, megelégszik az ő hazugságaikkal.

Na és te milyen ember vagy? Te utána fogsz nézni?

2021. dec. 24. 15:21
 50/50 anonim ***** válasza:
94%

Sajnos itt sokakat fel kell világosítanom. A FIDESZ nem melegellenes. Ha melegellenes lenne, akkor nem a választások előtt nyomatnák a skizofrén LMBTQ propagandájukat. 11 év kormányzás alatt most kellett behozni ezt a törvényt? :D Ez a törvény se nem a gyerekekről, se nem a melegekről szól, csak a magyarokat probálják hülyíteni vele, és gyűlőletet kelteni.

Nemi átváltó műtétek gyerekeknek, az ovódákban lévő LMBTQ propanganda nem létezik nyugaton sem. Magyarországon meg pláne nem, mégis behoztak egy ilyen törvényt, ami Közép-Európában nem történt meg.

Mi Hazánk mozgalom, amelyik tagadja, hogy nem a fidesz nácitagozata, itt bukott el igazából.

Szerintem ez így még undorítóbb, hogy saját állampolgárait egy kormány ilyen aljas módon használja fel, de sokak úgy gondolják, hogy nem kell változás, akkor nekik szép életet a barlangban, én meg ha leérettségizem, kimegyek Csehországba, mert nem fogok egy ilyen országban élni. (NEM VAGYOK LMBTQ TAG)

2021. dec. 31. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!