Ezen az oldalon miért divatos a munkáltatókat védeni?
Gyakran olvasom a karrier rovatot és a munkatársak rovatot.Gyakran látom azt,hogy a munkáltatókat védik.
Nemrég olvastam egy kérdést, ahol nőnek véletlenül úgy jött össze a terhesség,hogy megúszta a leépítést, mert elment anyaságira.A válaszolók ráförmedtek,hogy micsoda gerinctelen, kicseszik a céggel, még majdnem le is r_bancozták.Illetve, azzal jöttek,hogy kizsákmányolja a munkáltatót.
A cégek nem zsákmányolják ki a munkavállalókat?Dehogynem.
Szegény, szerencsétlen fél ország költségvetésével játszadozó multicég, most mi lesz vele?Nem tudott kirúgni egy embert.Úristen.
Nem értem, ezt a mentalitást.
A cégek nem a barátaink, csupán üzleti kapcsolat van a munkáltató és a munkavállaló között.
Nincs helye szemérmességnek.
Nem azert vallakozik valaki, mert jot akar csinalni az embereknek ... hanem ebbol akar megelni. Ellenben nem kotelezo ott dolgozni ... a munkahely nem 'leanynevelde' - ott dolgozni kell a fonok elvarasai szerint. Mindenki ezert kapja a fizeteset es akinek nem tetszik, alljon odebb.
Mifelenk jarja egy mondas: "csak a veszett kutya harapja meg azt a kezet ami enni ad neki!" - mi igy elunk es gondolkodunk.
Kérdező
Az embereknek van agya és azért nem állnak egyértelműen az egyik oldalra mert nincs olyan, hogy mindig csak az egyik félnek van igaza.
Munkaadó nem csak egy hatalmas milliárdos lehet, munkaadó az a kis cégtulajdonos is akinek meg kell fizetnie az 1-2 dolgozóját úgy, hogy maradjon pénze a saját megélhetésére is.
Ha valaki nem képes felfogni, hogy mindennek két oldala van, az nem is képes felismerni a valóságot.
Inkább próbáld meg te magad is megérteni a munkaadók helyzetét IS és úgy megalkotni a magad véleményét!
Nekem négy barátom van.
Egyik sem minimálbéres és egyik sem multi.
Szóval ez nem érzelmi kérdés.
A multik közvetlenül néhány százezer kb megfizetett és bejelentett embert alkalmaznak, a háttériparuk ennek többszörösét.
Így tűnt el a millió fölötti munkanélküliség.
Abban volt részed?
Ne legyen SOHA!
Ezt kívánom.
2#
A hölgy egy multinál dolgozott/dolgozik.
Az a cég aki nőt alkalmaz és nem 50 éves, számolni kell vele hogy egyszer akar gyereket, emiatt nem a cég a hibás és nem a nő hanem az ott dolgozók agyilag selejtek ha ilyeneket mondanak, de hát nem mindenkinek adatott meg...
A kérdésre a válasz, szerintem nagyon sok különbség van multi és mondjuk egy brigád között. A multi alapból egy átjáróház, ezért a körülmények sem fényesek, nekem is azt mondták nincs éjszaka, most meg hajnali 3ig dolgozom, tehát nem tartja magát a szerződéshez, nem is maradok sokáig.
Viszont egy kis vállalkozásnak is lehet igaza, ha pl egy alkoholista munkavállaló van nála, és jogosan rúgja majd ki.
Én úgy gondolom a kölcsönös tisztelet mellett, le kell fixálni ki és mit vár el a másiktól, ha egyeznek akkor azt kell tartani, és ez a munkaadón és munkavállalón múlik, ki és hogyan tarja be, innentől kezdve dől el egy cég mennyire lesz sz*r a környéken és egy dolgozó milyen hírnévnek fog örvendni. Én mindig úgy dolgoztam ne legyen panasz rám és ha el kell menni jó szájízzel menjek el.
,,Mifelenk jarja egy mondas: "csak a veszett kutya harapja meg azt a kezet ami enni ad neki!" "
Igazi szolgalelkű mentalitás, főleg egy olyan országban ahol semmilyen tisztességes piaci verseny nincs, mivel kb tele vagyunk olyan nagyvállalkozókkal akik privatizációból gazdagodtak meg, vagy államilag vannak kitömve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!