Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lesz kormány váltás? Egyszerű...

Lesz kormány váltás? Egyszerű a képlet

Figyelt kérdés
Olyan embereknek a válaszát várom, akik komoly érvekkel alá tudják támasztani, hogy igen - vagy - nem

2021. dec. 21. 21:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
50-50 az esélye. Én csak azért mondanék igent mert annyi elégedetlen ember van ebben az országban hogy esélytelen hogy nyerjenek megint. (18ban is az ellenzék kapott többet, csak balf@szok voltak és külön indultak.) Plusz egy olyan ember a miniszterelnök jelöltje az ellenzéknek akire sok mindent nem lehet mondani. (Gyurcsány embere, szétbarmolta hódmezővásárhelyet stb..)
2021. dec. 21. 22:03
 2/18 anonim ***** válasza:
42%
*Nem Gyurcsány embere, nem barmolta szét vásárhelyet.
2021. dec. 21. 22:04
 3/18 anonim ***** válasza:
44%
Nem. A Fidesz minden mérvadó kutatónál vezet és erősödik. MZP egyre gázosabb. És most jönnek a "cukorkák", év eleji fizetésemelések, nyugdíjasoknak extrák, fiatalok adókedvezménye stb.
2021. dec. 21. 22:09
 4/18 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nem lesz.

- Az egybites szavazók döntik el a választást mert sokan vannak

- nekik csak az egymondatos szlogenek számítanak, összetett mondat értelmezésére képtelenek. Az MZP féle gombás hasonlat nekik már atomfizika. Az ellenzék eddig nem fogalmazott meg nekik szóló üzenteket

- a fidesz az osztogat

- MZP "valódi" rezsicsökkentése sok szegény ember számára nem elérhető. Vályogházra napelemet ?

- Aki tisztességesen dolgozik és nem minimálbért keres nem akar magasabb kulccsal adózni.

- A baloldali jelöltek jelentős része hiteltelen. Leszerepelt politikusokat nem akarnak a választók viszont látni.

- Gyurcsány Ferenc. A név már önmagában visszatartó erő.

- Botrányok, döntésképtelenség, korrupció, felbomló koalíció a baloldali vezetésű önkormányzatoknál. Például Budapest, Tatabánya. Ez azt mutatja hogy az ellenzék alkalmatlan a városok irányítására. Akkor egy országot hogyan bízzunk rájuk.

2021. dec. 21. 22:21
 5/18 anonim ***** válasza:
44%
Én sem hiszem hogy lenne. Szép ötlet az összefogás, de ennyire nem értelmes az emberek nagy része, hogy átszavazzon az "ősellenségre". A választási rendszer a FIDESZ-re van szabva, minden anyagi lehetőségük megvan hogy az olcsón megvehető szavazatokat megvegyék és ha véletlenül el is veszítenék a választásokat, akkor is be van biztosítva a következő kormány megbuktatása. Szerintem ha a kétharmadot sikerül megakadályozni az már siker az ellenzéknek
2021. dec. 21. 22:47
 6/18 anonim ***** válasza:
31%

matek alapon lesz.

2018 az ellenzékre ment majdnem 3 milla szavazat.

a fideszre 2.8

ehhez jön hozzá, hogy a fidesz új szavazókat szerezni nem tud.

2020ban a covid 1 hullámában lett 700ezer állásvesztő, akiket letojt.

a bajba került vállalkozások a zárások miatt nem érdekelték, magára hagyta a társadalmat a fidesz egy igen kemény szituban.

erre jött még, a rengeteg halott a covidban.

a rengeteg halott akiket kidobtak a kórházakból.

az ezekben érintettek között rengeteg fideszes is volt és egyik sem fidesz szavazó már.

a tanárok állandó vegzálása is egy lehetetlen fidesz cél, mert ha bezár az iskola ha belázadnak, a dolgozóknak otthon kell maradniuk a gyerekkel, akár tartósan, e miatt a magyar cégek pedig lazán kirúgják az embert.

eleve ez a céljuk a jövő megölése.

szóval ha matek alapon nézzük, akkor nincs esélye győzni.

szerintem 1,8-2 millió szavazójuk ha maradt.

2021. dec. 21. 23:16
 7/18 anonim ***** válasza:
51%

A 6ossal egyet értek. Ellenérvnek felhoznám, hogy az összefogás miatt sok ember "elvből" nem fog Marki-Zay-ra szavazni. Így az akkori 3 millió szavazat sem mind az ellenzékre fog menni. Ezért szinte biztos vagyok, hogy a Ketfarku és a mi hazánk is be fog jutni a parlamentbe.

De én is kis arányú összefogás győzelmet várok.

2021. dec. 21. 23:47
 8/18 anonim ***** válasza:
22%
egyre nagyobb az ellenzékváltó hangulat, 2018 ban nagyon nem volt a mosléknak 3 M szavazata, még a 2fajszúakkal együtt sem
2021. dec. 22. 00:24
 9/18 anonim ***** válasza:
72%

Én nemet mondok. Azért, mert a Fidesz még mindig egységet mutat, és kormányzóképességet, illetve emberileg egy biztos pontot, az emberek nem szeretik a változást. Gondolok itt olyan hétköznapi dolgokra, mint pl. ha dolgozol, most pontosan tudod, hogy 9-én ha megkapod a fizetésed, abból mennyit kell leadózni. Ha ellenzék kerül hatalomra, ebben is változás áll be, és az emberek nem szeretik, amikor egy állóvíz meg van bolygatva.

Ezen kívül, azt gondolom, az ellenzék az élre tette az egyik legtehetségtelenebb ellenzéki politikust, aki azt hiszi magáról, képes megszólítani minden állampolgárt, és a képviselője lenni 9 millió magyarnak. Ő állította ezt magáról akkora arccal, mint ide Lacháza, nem én mondtam. Az ellenzéki pártoknak meg a kampány utolsó percéig azt kell hazudnia, hogy ő a legalkalmasabb, rá kell szavazni - holott ha így lenne, nem lett volna minden pártnak egy-egy jelöltje a bársonyszékre. Tehát az ellenzék már eleve millió meg egy hazugsággal kell nekiugrania a kampánynak. Én nem tartom valószínűnek, hogy kormányváltás történik 2022-ben.

A magyar társadalom éhezi az útmutatást, hogy ne magunk kelljen döntsünk, hanem legyen mindenki fölött egy "Atyuska" aki mutatja az utat, vezet minket. Ilyen volt Rákosi, ilyen volt Kádár, ilyen most Orbán. Csak tehetségesnek kell lenni a társadalom megosztottságának fenntartásában, és erre rezonálni - Orbán Viktor ebben a legjobb mind közül. A társadalomnak meg erre van igénye. A nagyobb részének.

2021. dec. 22. 02:11
 10/18 anonim ***** válasza:
36%
10-es: amellett hogy Rákosihoz hasonlitod Orbant, van olyan intezkedese amivel egyetértesz?
2021. dec. 22. 02:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!