Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a bőr...

Mi a véleményetek a bőr alatti chip beültetésről, hogy igazolhasd a védettséged?

Figyelt kérdés

[link]

Te hagynád hogy beléd ültessenek ilyet, hogy érvényes oltásigazolványod legyen?

2021. dec. 21. 02:11
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%
47 az ilyen öntudatlan rabszolgaelméjűek tényleg senkit nem érdekelnek, akik már elfogadták hogy semmi ráhatásuk sincs semmire. Nyilván nem ők lesznek veszélyesek egy autokráciára hanem azok akikben még van egy szemernyi öntudat.
2021. dec. 23. 14:13
 52/57 anonim ***** válasza:
50%

Magyarázza már el valaki, hogy egy olyan chip-pel, amiből csak olvasni lehet bizonyos és meghatározott adatokat (oltások adatait jelen esetben), azzal hogyan tudnak "megfigyelni"?

Járatos vagyok RFID (rádiófrekvenciás termékazonosítás) témában, amikkel ki lehet váltani a vonalkódos árúazonosítást és kvázi egyidőben le lehet olvasni a boltban egy leolvasókapun áthaladva az összes nálam lévő árúcikket, még ha a zsebembe vagy egyenesen a szatyromba is raknám, vagy akár egy raklapnyi, sőt egy kamionnyi rakományt. Itt is felmerültek aggályok az ügyeletes aggódóktól, hogy ha pl. veszek egy cipőt, aminek a sarkában ilyen RFID chip van, akkor amerre járok, az utcán elhelyezett, rejtett leolvasókkal azonosítani tudják, hogy merre járok. Ez már csak azért is hülyeség, mert a chip nem tartalmaz más információt, mint az árucikk egyedi azonosítóját, illetve azokat csak néhányszor 10 centiméterről tudja érzékelni egy leolvasó. De mégis, az aggodalmakra megnyugtatásként, olyan módon alkották meg az ilyen chip-eket, hogy leolvasni csak egy alkalommal, a pénztárnál lehet azokat, többé nem.

Szerintem, ha egy chip kártyán van, vagy a felkaromban a bőr alá ültetve, szinte mindegy. Ilyeneket nem hiszem, hogy a közeljövőben kötelezővé lehet majd tenni, ebben a világban, ahol mindenki a személyi szabadságjogait hangoztatja.

Most lehet lepontozni.

2021. dec. 23. 21:25
 53/57 anonim ***** válasza:
100%
#52: És mi van, ha belédraknak egy chipet, ami tartalmaz minden adatodat, és azt, mennyi pénzed (kredited?) van, így ennek segítségével költhetsz? Milyen kényelmes is lenne, csak besétálsz a boltba, odatartod a karod, és már fizetsz is, nem? Most gondolj bele, ezzel milyen szinten vissza lehet élni. De egyébként se értem ezt az érvelést. Épp elég baj, hogy ilyen irányba megyünk, mostanában már a mobilos fizetést is kezdik pedzegetni, nem értem, miért nyugtatgat itt bárki is. Épp elég baj az is, hogy már idáig eljutottunk, nemhogy ezt még tovább kéne fokozni.
2021. dec. 23. 22:42
 54/57 anonim ***** válasza:
0%

#53: Pont azzal próbáltam érvelni, hogy nem úgy működik az ilyen, mint amit írsz, hogy "ami tartalmaz minden adatodat, és azt, mennyi pénzed (kredited?) van", mert a jelenleg használt bankkártya sem tartalmazza, hogy mennyi pénzem van a számlán. Azt csak egy szerver tartalmazza a bankban, ahonnét pl. bűnüldözés vagy adótartozás esetén ma is le tudják kérdezni, ha kell. Akkor csak kénzpénzt kell használni, mint bizonyos csencselő körök, akiknek félnivalójuk lehet egy ilyen pénzforgalmi kimutatástól.

A mobiltelefonok cellainformációiból, úgy tudom meg lehet utólag is állapítani, hogy mikor, merre jártam, nem kell bőr alá ültetett chip se hozzá, és a híváslistákat is rég le lehet kérdezni már a vezetékes telefonnál is. Tehát, bizonyos szempontból máris üvegbúra alatt élünk, de mivel sem terrorista, sem maffia tevékenységet nem folytatok, nem nagyon izgat, szerintem ha csak az Internet elé ülök és írok, mint most, több információt gyűjtenek rólam, mint egy felkarba épített elektronikus személyigazolvány féleségből. (Ezért használom a DuckDuckGo keresőt mert az állítólag nem jegyzi a kereséseimet, és a Brave böngészőt, mert az jól blokkolja a reklámokat.)

Írod: "Épp elég baj, hogy ilyen irányba megyünk, mostanában már a mobilos fizetést is kezdik pedzegetni, nem értem, miért nyugtatgat itt bárki is."

Ebbe jobb belenyugodni, a világ nem fog visszafelé menni, ha csak nem áll be az ember egy Amish közösségbe, akik tudtommal nem használnak elektromos gépeket és lovaskocsival járnak.

2021. dec. 24. 09:56
 55/57 anonim ***** válasza:
100%
#54: Nem érted a lényeget. Minden ilyen lépéssel egyre inkább birka leszel, szabad ember helyett. A mobilos nyomkövetésről már többször leírtuk, hogy azt el lehet dobni, ellentétben a chippel. Tehát, ha akarod, sokkal könnyebben eltűnhetsz. A bűnöző és a terrorista valójában olyan személy, aki nem fogadja el a rendszer játékszabályait. Nem mindegy, hogy mekkora lehetősége van valakinek a rendszeren kívül élni, vagy azzal szembe menni. Ha semmi, akkor nincs szabadság sem, és máris elértünk egy olyan társadalomhoz, ahol bármit megtehetnek veled. Ez egy olyan rendszer, ami lényegében totalitarianista. Onnantól már csak azt teheted, amit a kormány hagy. Persze, tudom, a legtöbb embert ezek a dolgok hidegen hagyják, mint annyi minden más, mert elég neki a kis élete, a kis problémái, meg hogy nyugodtan fogyaszthasson, de nem mindenki ilyen.
2021. dec. 24. 10:26
 56/57 anonim ***** válasza:
26%

#55: "egyre inkább birka leszel, szabad ember helyett."

Nálad miben fejeződik ki, hogy szabad ember vagy, nem "birka"?

"ha akarod, sokkal könnyebben eltűnhetsz"

Miért, és ki elől akarnék eltünni?

"Nem mindegy, hogy mekkora lehetősége van valakinek a rendszeren kívül élni, vagy azzal szembe menni. Ha semmi, akkor nincs szabadság sem,"

Szerintem rosszul értelmezed a szabadság fogalmát.

"Onnantól már csak azt teheted, amit a kormány hagy."

Pontosabban, amit a mindenkori törvények hagynak. És ez így megy évezredek óta, mióta társadalmakban élünk.

2021. dec. 24. 15:12
 57/57 anonim ***** válasza:
100%
#56: Szabad az, aki dönthet az életéről, akkor is, ha ezzel törvényt sért. A hatóságok elől akarnál eltűnni. Csak azt nem érted meg, hogy egy olyan társadalomban, ahol mindenki teljes kontroll alatt van, lehetőség sincs lázadni, és bármit megtehetnek veled. És sosem tudhatod, mikor alakul ki egy ilyen állam. Erre mondtam, hogy sztálini rendszer.
2021. dec. 24. 20:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!