Mi az oka annak hogy a rendszerváltás óta csak silány kormányaink voltak/vannak, akik sz@rnak az országban élőkre és csak a saját zsebüket tömik?
Egyetlen szóval válaszoljak? A társadalom. Mindig az, persze ez azért kicsit bonyolultabb.
Egy társadalom összetétele olyan, amilyen. Az aktuális politikus ebből kerül ki. Persze lehetne jobb is, rosszabb is, ez az úgynevezett kampányidőszakban a társadalmi reakciókból alakul ki aztán. És ha rossz, akkor olyan intézkedéseket hoz, amelyek rontják a társadalom minőségét. Ennek hatására a rossz kormány is a helyén tud maradni, mert kellő manipulációval eléri, hogy a társadalom nagyobb része a saját érdekének tekintse mások érdekét.
Egyes jobb országokban a politikus néha hasonlóan rossz (ne mi olyan néha, elég gyakran), csakhogy a társadalom ott önjáró, és elzavarja, ha komolyabb hibát követ el. Az alapeltérés ott és itt ez! Itt bármi megtehető, mert van olyan réteg, amely a legnagyobb gonoszságot is csodának állítja be, és kifejezetten terrorizálja az országot, a többi meg tűri. Amíg ez így lesz, a helyzet egyre romlani fog.
#8 "2014-ben járműszerelőként kerestem 85 ezer forintot nettóban és fizettem egy kiló kenyérért 210 forintot. Most 2021-bem keresek 155 ezer forintot nettóban és fizetek egy kiló kenyérért 470 forintot."
Ez az ami nettó kamu.
Aki 155 ezret keres nettóban az nem vesz 470 forintos kenyeret, mikor van a feléért is jó kenyér. Mondtál egy alacsony jövedelmet és mellé betettél egy olyan prémium termék árat amit én is csak elvétve veszek meg, akinek amúgy a többszöröse áll rendelkezésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!