A tanárokat miért zavarja a kötelező oltás?
Más országokban, főleg nyugatabbra is kötelező az oltásuk.
Másrészt, ők egy szolgáltatórendszer részei.A diákok meg az ügyfeleik, akik a legnagyobb értéket képviselik az intézményben.
Szülőként azt gondolom,hogy nem szabad a gyerekek egészségét kockáztatni, csak mert pár fafejű tanár fél egy kis injekciótól.
A Fidesz is bolondozik velük, meg haladékot ad, hátha meggondolják magukat.Nem, ha nem tetszik nekik, menjenek máshova dolgozni.
Aki ennyire nem képes foglalkozni a gyerekek egészségével, az nem való pedagógusnak.
Te pedig rakd össze amit írtam "kik állnak sorba a méreganyagért" A birkák.
Mert nem hülyék, látják a beoltott kollegáik is ugyan úgy covidosok mint a nem beoltottak.
Az idióta hiszi azt egy oltás ami nem véd meg a betegségtől sem a fertőzőképességet nem csökkenti bármi hasznot is termel.
Én már be vagyok oltva kétszer (a harmadikra még nem kértem időpontot, de lehet fogok), és tanár sem vagyok, de én sem értek egyet azzal, hogy kötelező legyen. Pedig én is be vagyok oltva, tehát nem mondanám magam oltásellenesnek.
A gyerekeket nem védi meg, ha a tanár be van oltva. Ugyanúgy el lehet kapni a vírust, ugyanúgy lehet terjeszteni oltottan, mintha be se lenne oltva, csak kissebb a valószínűsége, hogy kórházba kell vele menni az oltott egyénnek. Az oltás az egyéni felelősség, hogy bevállalja-e valaki a SAJÁT biztonsága érdekében, de saját felelősségre. És nyilván nem túl gusztusos valakit úgy kötelezni az oltásra, hogy ha esetleg annak lenne rá negatív egészségügyi következménye, akkor meg azt mondják neki, hogy bocs, saját felelősségére lettél oltva, nem fogadunk el reklamációt. Az talán elfogadhatóbb lenne, hogy aki kötelezés hatására van beoltva az kaphatna legalább anyagi kártérítést, ha baj lenne.
Meg egyébként el kell, hogy mondjam én végzős gimnazista vagyok, öt osztálytársam volt covidos eddig a tanévben, abból egy volt oltatlan. Az oltás nem garancia arra, hogy nem kapja el. Az oltás arra jó, hogy felkészül a szervezeted, hogy ha elkapod ne kelljen kórházba vinni. Így nyilván kevésbé leterhelt az eü, de egy egyszerű embernek úgysem ez a motiváció az oltásra, hogy hú, beoltatom magam és akkor nem omlik össze az eü, hanem a saját biztonsága.
"Szülőként azt gondolom,hogy nem szabad a gyerekek egészségét kockáztatni, csak mert pár fafejű tanár fél egy kis injekciótól."
De miért veszélyeztetné a tanár a gyerekek egészségét azzal ha nem oltatja be magát?Az oltás elsősorban egyéni védelemre jó.A súlyosabb tünetek kialakulásának esélyét csökkentheti a beoltott személynél.A fertőzés elkapását és továbbadását nem akadályozza meg. (Vagy tudsz valami érdekességet,van valami újabb fejlemény ezzel kapcsolatban?Ha igen,akkor kérlek ne tartsd magadban.)
"nem szabad a gyerekek egészségét kockáztatni"
A legtöbb diák egészsége nem forog kockán. Inkább a tanárokat félteném. De ha ő nem fél, minek is oltakozzon?
4-es
"mert nonszensz arra kérni felnőtt embereket, hogy kötelezően oltassák be magukat egy olyan betegség ellen, ami az emberek 99,9%án átmegy tünetmentesen"
És miért nonszensz arra kérni felnőtt embereket, hogy kötelezően oltassák be magukat egy olyan vakcinával, ami az emberek 99,9%-ában semmi kárt nem tesz?
Nem mellesleg a te 99,9%-od ótvar nagy hülyeség, csak a halottak aránya közel 1%, nemhogy a tüneteseké.
Oltottként és nem tanárként írom, hogy én sem értek egyet azzal, hogy kötelezzenek bárkit is (munkájától függetlenül) az oltásra. Főnököm két oltással lett covidos, 1 hétig volt elég súlyos tünetekkel beteg. Munka szempontjából semmit nem jelent ez, hiszen ugyanúgy kiesett, mint egy oltatlan. És nem ő az egyetlen ilyen eset.
Ezek után kötelezni az oltást nevetséges. Ha tényleg védene, akkor el lehetne gondolkodni. De a csapból is az folyik, hogy ugyanúgy beteg lehet az oltott is. Ilyen vakcinát tudtunk kifejleszteni, ennyire vagyunk jelenleg képesek, semmi gond. Sem a mikrobiológusok, sem az orvosok, sem az oltás nem mindenható. De minek kötelezni akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!