Magyarországon miért van ennyi sóher ember?
Sokakban él az úgynevezet "ha megdöglött lovam, dögöljön meg a szomszédé is" gondolkodásmód.
És szerintem ez a legnagyobb oka annak, hogy eddig sem tudtunk teljesen felzárkózni a nyugati országokhoz. Mert ugye itt általában az van, hogy ha van egy szegény ember és van egy milliomos szomdészja, akkor sokan nem a következőképpen gondolkoznak:
"de jó neki, megpróbálok én is jobban teljesíteni, többet dolgozni, képezni magam, jobban fizető munkát keresni"
Helyette van egy tipikus magyar mentalitás:
"ő egy gonosz patásördög, adóztassuk szarrá, gyújtsuk fel a házát a Merdzsójával együtt"
Meg van az a tipikus ember is, aki már szemmel veri azt akinek egy fillérrel is több van mint neki.
Így hogyan akarnak előrébb lépni az emberek, ha a felzárkózás helyett a másikat akarják lehúzni maguk mellé?
#3 Azértt az nem igaz, hogy nem lehet egyről a kettőre jutni. Tudni kell hogyan és kész. Nekem is van több vállalkozó ismerősöm, 20 éve úgy kezdte hogy vett egy rozzant markológépet, mára sokmilliós építőipari cége van. Másik ismerősöm anno a kárpótlási jegyeken vissza vette apja egykori vállalatát és tovább fejlesztette, mára többmilliárdos cég lett belőle.
Amúgy meg ha a gazdaból szegényt csinál miért lesz jobb? Olcsóbbak lesznek a termékek? Nemhinném....
"Tudni kell hogyan és kész"
Csak a magyarok többsége nem tudja. Mert ha szerez 1 milliót akkor nem befektet hogy legyen belőle 2, hanem gyorsan fel éli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!