Csak engem emlékeztet a mai Magyarország az egykori náci Németországra?
1. jobboldali vezetés
2. elméletben demokrácia van, csak valahogy mindig a kormánypártiak kerülnek többségbe
3. magukat tartják az árjanépnek, mind a Nyugat mind a Kelet hanyatlik s csak ők a normálisak itt a kettő között
4. van magántulajdon, azonban a picaot úgy alakítják hogy minden az állam vagy a haverok kezébe kerüljön
5. társadalmi csoportok megkülönböztetése
6. fanatikus támogatóik vannak, amolyan inkább a halál mintsem a vezér
7. a fanatikus támogatók ugyanúgy megvetik a másik társadalmi csoportban lévőket mintha nem is emberek lennének
8. a média szintén kormányközeliek tulajdonában van
Csak szerintem erős a hasonlóság?
Természetesen a baloldal sem jobb, de ez a jobboldal nagyon hasonlít szerintem.
9
Mi senkit nem küldünk sehová, ezzel próbálkozott Gyurcsány. Jövő Tavasszal országgyűlési képviselő-választás. Aki büszke Magyarország történelmére, és magyarságára, az tudja kik vezetik jól az országot.
Mert ne felejtsük, nem hajtottunk fejet se tatárnak, se töröknek, harcoltunk az osztrákok és az oroszok ellen is, s ha többnyire háborúkat vesztettünk, Magyarország és a magyarság ma is él.
2.pont: azért a kormánypártiak kerülnek többségbe, mert demokratikus választásokon ők szerezték meg a többséget.
4.pont. államosították a lakásodat vagy az autódat talán? Írnál példákat arra, hogy milyen magántulajdon került az állam kezébe?
7.pont: ez a másik oldalra is igaz.
8. a legnézettebb tv csatorna (RTL) vagy a legolvasottabb magukat objektívnek-függetlennek hazudó internetes oldalak nincsenek a kormányközeliek tulajdonában.
Azért még ott nem tartunk. Ha hitleri Németország lenne most itt, akkor eleve nem lennének választások.
A 7. pont meg szinte bármilyen radikálisabb mozgalomra is ráhúzható. A BLM-re is ugyanez jellemző, pedig az a köznyelvben demokratikus.
Fanatikus támogatók is vannak mindkét oldalon.
A fidesz sok szempontból szerintem inkább kádárista, mint hiteri.
Nem vagyok fideszes szavazó mielőtt megkapnám.
#12 2. nem nem ők szerezték meg a többséget, főleg nem volt kétharmaduk. Legutóbb a felét sem tudták megszerezni a szavazatoknak
4. pont államosították a magánnyugdíjpénztári vagyonunkat, a közmű cégeket, és körülbelüli államosodásra bírták a magyarországi digi-t is.
7. Ennyi és ilyen fanatikusok csak a fidesz környékén vannak. Erre jól emlékszem, mert már 2005 óta fórum warriorkodok, a maszoposok sohasem nyomták ennyire pofátlanul, és azok csak náciztak néha.
8. De minden más a kormány tulajdonában van, tehát az összességében nézettség is.
Aki megtapasztalta a kádári rendszert, az nem nevezi kádáristának a Fideszt:
1. jobboldali vezetés
a Fidesz nem jobboldali. de egyébként a nácik sem voltak azok.
2. elméletben demokrácia van, csak valahogy mindig a kormánypártiak kerülnek többségbe
nehéz egy olyan versenyt elveszíteni, ahol az ellenfél meg sem próbál nyerni
3. magukat tartják az árjanépnek, mind a Nyugat mind a Kelet hanyatlik s csak ők a normálisak itt a kettő között
nem csak magukat.
egyébként a "nyugat" és a "kelet" konkrétan meg van győződve arról, hogy náluk az igazság, úgyhogy ezzel nem is igazán tudom, hogy tulajdonképpen mit is kérsz számon.
4. van magántulajdon, azonban a picaot úgy alakítják hogy minden az állam vagy a haverok kezébe kerüljön
egyrészt nem minden. Mo.-n elég nagy a magánszektor, ami a közelébe sem megy az államinak.
másrészt "nyugaton" és "keleten" már létezik egy évtizedek alatt kialakított rendszer, ahol mindenki mindenkinek a haverja. maga az EU is abból jött létre, hogy üzletelünk, üzletelünk, politizáljunk is együtt.
5. társadalmi csoportok megkülönböztetése
mondj egy helyet, ahol nem különböztetik meg a "társadalmi csoportokat"
6. fanatikus támogatóik vannak, amolyan inkább a halál mintsem a vezér
mindenkinek vannak fanatikus támogatói.
7. a fanatikus támogatók ugyanúgy megvetik a másik társadalmi csoportban lévőket mintha nem is emberek lennének
neked a társadalmi csoport és a politikai nézet egy és ugyanaz? mert egyébként nem igazán tudom értelmezni ezt a kijelentést.
8. a média szintén kormányközeliek tulajdonában van
lsd. 4. pont.
szerintem bőven van még mit tanulnod történelemből (is), mielőtt ilyen kijelentéseket tehetsz.
#14 Ennyi év és választás után már felfoghattad volna, hoyg a magyar választási rendszerben nem az szerez mandátumot és többséget a parlamentben akinek listán több a szavazata, hanem aki egyéniben több képviselőt tud felmutatni.
Bármennyit is hisztiztek, de az 1990-es első szabad választáson is csak kompenzációra volt a listás szavazás és nem azzal alakult ki a parlamenti többség. Mindig az számít, hogy ki győz az egyéni körzetekben. A pártlisták csak azért vannak, hogy orvosolni lehessen a csak egyéni körzetekből álló választási rendszer egyes hibáit - pl. hogy nem jutnak parlamenti mandátumhoz azok, akiknek helyben nem sikerült győzni, de országosan elég sokan vannak. Soha nem kellett a listás szavazatok többsége a kormányalakításhoz.
Nem államosították a közmű cégeket, hanem visszaVÁSÁROLTÁK! A nyugdíjpénztárakat sem államosították, úgy döntöttek, hoyg nem működik a kötelező magánynyugdíjpénztári rendszer és magán cégek helyett ismét az állam fogja kezelni a kötelezően levont nyugdíjjárulékokat. Ez még nevezheted államosításnak ha akarod, mert ez valóban arról, szólt, hogy változzon meg a rendszer, de a közműcégeket megvették és nem elvették.
Mivel a fidesz szavazói vannak a legtöbben, teljesen jól lenne, hogy fanatikusból is ott lennének a legtöbben. Csakhogy ez nem igaz. Bár tízszer annyi fidesz szavazó van, mégis csak most kezdenek látszódni.
"De minden más a kormány tulajdonában van, tehát az összességében nézettség is."
megint csak szimpla hazugság.
Egyrészt semmi nincsen a kormány tulajdonában, másrészt nagyon pontosan ki van mutatva a tulajdonosi háttér és most van kb. fele-fele arányban a ballibeseket támogató és a kormánypártokat támogató média.
Külön tetszik, mikor összeadjátok a vidéki lapokat és villogtok, hogy mennyi média van a fideszesek kezében, miközben ezek egyrészt alig játszanak szerepet az emberek életében, másrészt meg olyan, mintha összeadnám a Volán különböző megyéinek járatait és közölném, hogy az országban van 19 közlekedési vállalat ami a vidékieké, bezzeg a 2 millió budapestinek meg csak 1 van.
A kormányzást eldöntő szavazás nem szórakozás, ezért helyes az egyfordulós szavazás. Aki szeretne beleszólni az ország vezetésébe, az biztosan elmegy elsőre szavazni és nem vár egy másodikra is.
Az egyfordulósban azok döntenek, akik hajlandók véleményüket kinyilvánítani szavazással. Ők megválasztják egyéni képviselőiket, és szavaznak pártlistára is. A kompenzációk figyelembe vételével ezek összesítése után derül ki, melyik párt alakíthat kormányt és nevezheti meg a miniszterelnököt. Legutóbbi 3 alkalommal a Fidesz nyert 2/3-os többségi arányban, amit Trumphoz hasonlóan az ellenzék csalásként emleget annak ellenére, hogy tagjaik a szavazatszámláló bizottságokban ültek.
#18 tisztában vagyok jóképességű... De attól még az történt amit írtam, az ellenzék kicsivel még többet is kapott.
Választási rendszer szar, mert ugye a fidesz alakította ki, magának. Előtte is szar volt, mert nem a kapott szavazatok arányában kapják a mandátumokat, így lehetett már 40% is 66%...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!