Az 1930-as, 40-es években a magyarok többsége egyet értett Hitler és a Náci Németország nézeteivel?
Figyelt kérdés
2021. szept. 27. 14:49
1/16 anonim válasza:
Igen, a vidéki és szegényebb rétegnek elsősorban Nagy-Magyarország visszállításának lehetősége, és a cigány- és zsidóellenessége tetszett, a városi, jómódú polgárságnak pedig a gazdasági és technológiai fejlesztési programja. Az 1930-as évek végére Németország lett a második legmagasabb életszínvonalú ország a világon, az USA után.
2/16 anonim válasza:
A svábok igen, a magyarok Horthyval.
3/16 anonim válasza:
egyetért - 1 szó. A náci kisbettű. Ha ezen túljutottunk, szeretném megjegyezni, hogy az ország akkortájt sem volt náci féreg. Persze volt egy embertípus akkor is - és ne haragudj az analógiáért, most is -, akik pénzért bármilyen mocsokra hajlandóak voltak. Nos, belőlük lett a náci fszkalap. De ők kisebbségben voltak, és vannak most is.
4/16 anonim válasza:
Ha egyet nem is értett vele, de a Bécsi döntések féle Magyarországhoz, Hitler volt az egyetlen esélyünk.
5/16 anonim válasza:
Nagyjából igen. Az én nagyapám például a hetvenes években bekövetkezett haláláig Hitler bajuszt viselt. Tehát még jóval a 30-40-es évek után is. Pedig Hitler már nem is élt.
6/16 anonim válasza:
Ha a magyarországi németeket beleveszed akkor igen, ha nem sorolod a magyarok többségébe őket akkor viszont feltehetőleg jóval alacsonyabb arányt kapnál (az időszak ugye még a német kitelepítés előtt volt, kb. fél millió német élt hazánkban).
7/16 anonim válasza:
Nem tudom, hogy így van-e. Láttam egy dokumentumfilmet erről, hogy a lakosság zöme akkor azért volt náci, mert mindig a főáramú vallást, filozófiát követik az emberek. Mindenki a győztessel tud azonosulni. Választások után, aki a vesztesre szavazott, az is úgy emlékszik, hogy a győztesre szavazott. Sztálin halálakor a lakosság fele szerette és őszintén sírt "apánk" elvesztésén, mert ezt programozták beléjük.
Anno régen még TV, újság, művelődés is cenzúrázva volt. Nem is tudták hogy van más. Nem is hallottak másról. Mindenki náci volt, ahogy ma is minden urbánus liberális. Ez a természetes.
8/16 anonim válasza:
"Igen, a vidéki és szegényebb réteg..." szobafalán Horthy képe volt látható, az esküvői fényképeken túl.
10/16 anonim válasza:
Nem tudom. Anyai nagymamám mesélte, hogy ők bújtattak zsidókat a házban, ő akkor még gyerek volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!