Az ellenzéknek miért fáj az, hogy a beszolgáltatási törvénnyel az élelem a rászorulókhoz kerül ahelyett, hogy kukában végezné?
A terv szerint kárpótlás nélkül vennék el a lejárathoz közelítő élelmiszereket, ami sérti a magántulajdont. Annak az élelmiszernek is van értéke. A boltok jellemzően le szokták akciózni és eladják a vásárlóknak. Az ritkán van, hogy a bolt dobja ki a kukába, neki az teljes veszteség lenne. A nagy üzletek hatékonyan működnek. Szerintem sokkal inkább a vásárlókkal, fogyasztókkal van a baj, ők dobnak ki rengeteg élelmet, ők pazarolnak személyes tapasztalataim, meglátásaim szerint.
Amin még el lehetne gondolkodni, hogy mi legyen a lejárt szavatosságú élelmiszerrel, ha mégis kimarad. Ezt a jelenlegi jogszabály szerint nem lehet eladni és jótékonyságra elajándékozni sem, pedig gyakorlatilag egy ideig még kockázat nélkül fogyasztható lenne lejárat után.
Miért mindig az ellenzék van megnevezve, hogy ők a kerékkötők mindenben?
Amúgy meg a "kedves" Viktorta újabb h*e ötlete ez is, merthisz van már egy cég, aki elég rendesen, normálisan kezeli ezt az egészet, és nem tudni (???) miért akar Viktorta melléjük indítani egy másik ilyen céget.
Ja, gondolom a haverok miatt...
Liberálisként én inkább hagynék roma kisebbségi gyermekeket éhenhalni mintsem a fidesznek egy falat kenyeret is hagyjak.
Inkább rohadjon meg minden kaja és pusztoljon el az egész ország is, csak nehogy bármi is a Fideszhez kerüljön. Nem érdekel még ha én is belepusztulnék.
Idézet? Telexen például nem látom ellenzékiek vélméenyét.
Alapvetően nem lenne egy rossz törvény, de vagy én vagyok paranoiás, vagy azért felvet kérdéseket.
A CBA, Reál, Coop hogyhogy kimaradt ismét, ha a cél az élelmiszerpazarlás megelőzése?
Mennyire jó, ha egy törvényt 1 nap alatt vernek keresztül?
Miért pont az államnak kell adni, miért nem lehet civil szervezeteknek is?
Az üzletnek nem éri meg a kukába dobni az élelmiszert, amit el is adhat. Ilyenkor le szokták árazni, hogy az utolsó darabot is eladhassák, ha pedig mégis megmaradt valami, akkor azt a rászorulóknak adták ők is, vagy más módon hasznosították. Biztos lehetsz benne hogy a bolt, amelyik pénzt költ a saját forrásából a termékekre amit el akar adni, nem fogja azokat a kukába dobni. Ahogy előttem is írták, a fogyasztók a többszörösét rakják a kukába, mert például megveszi a holnap lejáró terméket, de már nem eszi meg mert mégsem kívánja, elfelejti, eszik mást, majd egy hét múlva megy a kukába, mert már lejárt. Sokan az egyszerű ételmaradékot, mondjuk az ebédről megmaradt rántotthúst is egyszerűen csak kilökik a szemétbe, mert majd süt frisset. Nem a bolt az, amelyik pazarol, mert nekik nem éredkük hogy a saját terméküket kidobálják.
Viszont most ingyen be kell szolgáltatniuk, és nem is csak az aznap lejáró terméket, hanem azt is, ami csak két nap múlva fog lejárni, így veszteség éri őket, amit a kormány nem is szándékozik pótolni. Itt sokkal mélyebb, politikai okokról van szó, nem arról, hogy végre szegény rászorulóknak is jut valami a jóságos állam jóvoltából. Mellesleg az, hogy az, hogy be kell szolgáltatni a terméket, majd az állam kiosztja, nem éppen jobboldali felfogás, ahogy a benzinár vagy a rezsi befagyasztása sem volt az. És ezek után a fidesz kommunistázik, meg harcol a baloldal ellen... Már ez a képmutatás is probléma önmagában
"Miért pont az államnak kell adni, miért nem lehet civil szervezeteknek is?"
Mert minden civil szervezet Soros bácsi kezében van, a fideszesek szótárában a kettő már egyet jelent :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!