Akik azt mondják, hogy borzasztó meg mészárszék meg hasonló jelzőkkel illetik az egészségügyet azok nem túloznak, nem keltenek kissé pánikot?
Én nem hallok ilyen véleményeket.
Mondjuk túlzottan nem is foglalkozom a kérdéssel. Aki mészárszéknek érzi, ne vegye igénybe, ez a véleményem.
Tehát ha jól értem: ha a 70-es 80-as években sz@r volt és most egy kicsit jobb akkor kuss?
Nem tudom rémlik-e neked az a dolog, hogy évek óta nem hajlandóak kiadni a kórházi fertőzések pontos adatait? Mert ugye kórházi fertpzések úgy alakulnak ki, hogy gond van a higiéniával és a fertőtlenítéssel vagy maga az infrastruktura nem teszi lehetővé ezek elvégzését...
Vagy szerinted így kell kinéznie egy kórháznak 2020-ban?
Egyáltalán mire vonatkozik a kérdés? Jobb, mint Uganda közepén? Igen jobb. Szarabb mint bárhol Nyugat-Európában? Uganda van közelebb vagy Ausztria? :D
Árokpart,ha ilyen kérdések felmerülnek benned akkor ne akarj Svájcba menni, mert ott az ilyenek csak lehúzzák az országot :D
Sőt a középkori keresztény szerzetesekhez képest már a koponyalékelés is jobb, persze hogy kiszálljon a bűnösből a gonosz.
2-4 ágyas? :D megyeszékhelyen lakom 6 ágyasnál nincs kisebb, értem ééén, pöstön van 2 ágyas is.
Akkor elmesélem neked vakbélműtétem után befektettek a fertőző osztályra mert nem volt ágy, 5 fertőző beteggel feküdtem egy szobába, frissen műtve. Ez 2017 nyarán volt.
Zuhanyzó egy volt a folyosó végén amit 2 osztálynyi beteg használt wc meg 2 az egész osztályra. Nővér 2 fő a két osztály közt ingázva.
Amit anno építettek nem lett nagyobb mert eltelt 40 év, szóval az eü igenis egy mészárszék csak sokan szégyenlik kimondani.
Szintén megyeszékhely:
2017-ben sérvműtét után 1 éjszakát töltöttem bent a kórházban. Kétágyas szobában egymagam voltam. A szobához saját fürdőszoba tartozott.
"Dehogy húznám le nagyon várom továbbra is, hogy kijuthassak."
De lehúznád barátom. Ez a mentelitás, hogy "jóvanazúgy, mert anno volt rosszabb" is ez nem működik a fejlett világban, ez hátráltat mindenkit és visszahúzza a rendszert.
Amíg a magyarok hajlamosak nagykanállal habzsolni a sz@rt, mert volt rosszabb is addig nem leszünk ám Ausztria. A kérdésed alapján neked sincs igényed egy osztrák szintű EÜre, mert jó ez, volt rosszabb is ...
Amikor mészárszékként illetik a magyar eü állapotát nem arra gondolnak, hogy ne lehetne mobiltelefont használni,vagy ne lenne TV a kórteremben feltételezem,hanem arra,hogy milyen MRSA fertőzésekkel térsz haza a kórházból ( már aki hazatér ugye , 2 idős családtagom sem jött ki élve és mindkettőt kórházi fertőzés vitte el, és rajtuk kivül rengeteg embert). Esetleg arra is gondolhatnak , hogy sok helyen bár eszköz és gyógyszerek tekintetében lenne erőforrás meggyógyítani a betegeket, személyzet viszont nincsen hozzá . Ez legalább akkora probléma,mint a fertőzések,és fokozódik.
Az emberi részéről nem is beszélve,hogy milyen gyalázatos hangnemet és megaláztatások sorozatát kell elviselnie egy idős,beteg,kiszolgáltatott embernek . Aláírom,hogy ez abszolút kórház és osztályfüggő ,nem általános jelenség,de úgy gondolom ha csak egy helyen bánnak úgy a betegekkel,mint a kutyával az is több a kelleténél.
Plusz egy megjegyzés a végére, visszataszító hozzáállás bármihez ez,hogyha itt még mindig jobb valami mint Ugandában , vagy a 70-es években (50 !!! év telt el azóta, ember:D) akkor elégedjünk meg vele és kuss a nevünk . Ez a mentalitás soha nem itte előre az emberiséget és nem is fogja ..
9-es, te ostoba!
Aki covidos és súlyos az állapota, az tipikusan fulladni szokott. Nos, aki fullad, az általában nem otthon akar kiszenvedni, hanem kétségbeesetten hívja a mentőt, hogy kórházba kerülhessen.
Így esélye sincs otthon meghalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!