Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik azt mondják, hogy borzasz...

Árokpart kérdése:

Akik azt mondják, hogy borzasztó meg mészárszék meg hasonló jelzőkkel illetik az egészségügyet azok nem túloznak, nem keltenek kissé pánikot?

Figyelt kérdés
Jó természetesen az állami kórházaink nincsenek pl. egy svájci magánklinika színvonalán, de őszintén csak az ne mondja senki, hogy pl. a 70-es vagy 80-as években kellemesebb volt kórházban lenni mint napjainkban. Nyílván nem az kellene, hogy a mérce legyen meg ahhoz viszonyítani, de valamiképpen akik ennyire leszólják az egészségügyet azok úgy beszélnek, mintha eddig vagy akár a 70-es 80-as években az égadta egyvilágon semmi gond nem volt vele, csak most rossz. Vegyünk csak egy példát. A legtöbb vidéki kórházakban már négy vagy kétágyas szobák vannak saját zuhanyzóval, WC-vel, mindne kórházban lehet mobiltelefont használni, nagyon sok helyen már wi-fi is van ha már a kényelmi részét nézzük. A személyzet az persze változó nyílván, viszont a napjainkban 30-40 éves ápolók, orvosok már messze modernebb szemléletet képviselnek mind stílusban, mind kommunikációban és az emberekhez való hozzáállásban is és szerintem a javukra a 70-80-as évekhez képest. A műszerezettség, orvoshiány ez sajnos valós probléma, de még ezekkel együtt is szerintem fényévekkel jobb a helyzet. Akkor ennek ellenére miért beszélnek úgy róla mintha ott az emberek szó szerint vesztőhelyre mennének. Mi ennek a kommunikációnak az oka az emberek részéről kinek mi a véleménye?
2021. dec. 12. 22:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

Én nem hallok ilyen véleményeket.

Mondjuk túlzottan nem is foglalkozom a kérdéssel. Aki mészárszéknek érzi, ne vegye igénybe, ez a véleményem.

2021. dec. 12. 22:57
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Tehát ha jól értem: ha a 70-es 80-as években sz@r volt és most egy kicsit jobb akkor kuss?

Nem tudom rémlik-e neked az a dolog, hogy évek óta nem hajlandóak kiadni a kórházi fertőzések pontos adatait? Mert ugye kórházi fertpzések úgy alakulnak ki, hogy gond van a higiéniával és a fertőtlenítéssel vagy maga az infrastruktura nem teszi lehetővé ezek elvégzését...

Vagy szerinted így kell kinéznie egy kórháznak 2020-ban?

[link]

Egyáltalán mire vonatkozik a kérdés? Jobb, mint Uganda közepén? Igen jobb. Szarabb mint bárhol Nyugat-Európában? Uganda van közelebb vagy Ausztria? :D

Árokpart,ha ilyen kérdések felmerülnek benned akkor ne akarj Svájcba menni, mert ott az ilyenek csak lehúzzák az országot :D

2021. dec. 12. 22:57
 3/14 anonim ***** válasza:
12%
Az a helyzet, hogy az ellenzéki szavazók félre vannak vezetve. A képviselőik kamu képeket posztolnak, lepukkant külföldi épületeket mutatnak be úgy, mintha az egy magyar kórház lenne, ráadásul kamu mentősöket bérelnek fel azért, hogy mindenféle kreált hazugságot terjesszenek az egészségügyi dolgozóinkról (pl. bevarratlan műtéti sebbel küldtek haza embereket). Ideje lenne végre befejezni az egészségügy lejárását.
2021. dec. 12. 22:58
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

Sőt a középkori keresztény szerzetesekhez képest már a koponyalékelés is jobb, persze hogy kiszálljon a bűnösből a gonosz.

2-4 ágyas? :D megyeszékhelyen lakom 6 ágyasnál nincs kisebb, értem ééén, pöstön van 2 ágyas is.

Akkor elmesélem neked vakbélműtétem után befektettek a fertőző osztályra mert nem volt ágy, 5 fertőző beteggel feküdtem egy szobába, frissen műtve. Ez 2017 nyarán volt.

Zuhanyzó egy volt a folyosó végén amit 2 osztálynyi beteg használt wc meg 2 az egész osztályra. Nővér 2 fő a két osztály közt ingázva.

Amit anno építettek nem lett nagyobb mert eltelt 40 év, szóval az eü igenis egy mészárszék csak sokan szégyenlik kimondani.

2021. dec. 12. 22:59
 5/14 A kérdező kommentje:
2-es Dehogy húznám le nagyon várom továbbra is, hogy kijuthassak. A német nyelvtanulásra rááltam újra a középfokúm megvan, de folyamatosan fejlesztem magamat, de azért még ide is szeretek feljárni beszélgetni.
2021. dec. 12. 23:02
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Szintén megyeszékhely:

2017-ben sérvműtét után 1 éjszakát töltöttem bent a kórházban. Kétágyas szobában egymagam voltam. A szobához saját fürdőszoba tartozott.

2021. dec. 12. 23:03
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

"Dehogy húznám le nagyon várom továbbra is, hogy kijuthassak."

De lehúznád barátom. Ez a mentelitás, hogy "jóvanazúgy, mert anno volt rosszabb" is ez nem működik a fejlett világban, ez hátráltat mindenkit és visszahúzza a rendszert.

Amíg a magyarok hajlamosak nagykanállal habzsolni a sz@rt, mert volt rosszabb is addig nem leszünk ám Ausztria. A kérdésed alapján neked sincs igényed egy osztrák szintű EÜre, mert jó ez, volt rosszabb is ...

2021. dec. 12. 23:05
 8/14 anonim ***** válasza:
89%

Amikor mészárszékként illetik a magyar eü állapotát nem arra gondolnak, hogy ne lehetne mobiltelefont használni,vagy ne lenne TV a kórteremben feltételezem,hanem arra,hogy milyen MRSA fertőzésekkel térsz haza a kórházból ( már aki hazatér ugye , 2 idős családtagom sem jött ki élve és mindkettőt kórházi fertőzés vitte el, és rajtuk kivül rengeteg embert). Esetleg arra is gondolhatnak , hogy sok helyen bár eszköz és gyógyszerek tekintetében lenne erőforrás meggyógyítani a betegeket, személyzet viszont nincsen hozzá . Ez legalább akkora probléma,mint a fertőzések,és fokozódik.

Az emberi részéről nem is beszélve,hogy milyen gyalázatos hangnemet és megaláztatások sorozatát kell elviselnie egy idős,beteg,kiszolgáltatott embernek . Aláírom,hogy ez abszolút kórház és osztályfüggő ,nem általános jelenség,de úgy gondolom ha csak egy helyen bánnak úgy a betegekkel,mint a kutyával az is több a kelleténél.

Plusz egy megjegyzés a végére, visszataszító hozzáállás bármihez ez,hogyha itt még mindig jobb valami mint Ugandában , vagy a 70-es években (50 !!! év telt el azóta, ember:D) akkor elégedjünk meg vele és kuss a nevünk . Ez a mentalitás soha nem itte előre az emberiséget és nem is fogja ..

2021. dec. 12. 23:09
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Az azért elég gyanús, hogy pl. covidban senki nem hal meg, aki nem kerül kórházba.
2021. dec. 13. 08:05
 10/14 anonim ***** válasza:
17%

9-es, te ostoba!

Aki covidos és súlyos az állapota, az tipikusan fulladni szokott. Nos, aki fullad, az általában nem otthon akar kiszenvedni, hanem kétségbeesetten hívja a mentőt, hogy kórházba kerülhessen.

Így esélye sincs otthon meghalni.

2021. dec. 13. 11:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!