A szocializmusban miért volt nagyobb az alkoholisták aránya, mint manapság?
Ma ugyanezt csinálják az emberek,csak nem 8 órában,hanem minimálbérre bejelentve sokan,és a valóságban 10-12 órát dolgozva.
Lehet nem 1 műsor van a tv-ben,de mindegyik fos,és amúgy se néz senki se tv-t,hanem nyomkodja közben a telefont.
Ja,és nincs létbiztonság.
Amúgy nem értem a kérdést.Szerintem ma sokkal több alkoholista van,csak nem a kocsmában isznak,hanem otthon.
" Kultúrája volt, benyomva vezethetett az ember hosszabb távokat, akár éveken keresztül is, szinte lebukás nélkül"
Ilyenre nem emlékszem, ha vezetés közben félre állítottak valakit - és az jóval gyakrabban megesett, mint mostanság - első volt a szonda.
Az más kérdés, hogy akkor is vezettek ittasan, és most is... csak akkor még autó volt lényegesen kevesebb.
A kérdés egyébként elgondolkodtató, nem csak az alkoholizmus mértéke matt, hanem, hogy mennyire megváltoztak a szórakozási szokások.
Arról sem vagyok meggyőzve, hogy mostanság lényegesen kevesebb az alkoholista, csak nem szórakozóhelyeken isznak, hanem otthon, vagy a hevernál
"Mert nemigen volt társadalmi vagy világszintű elvárás alámenni a volt Szovjetúniónak, így aztán nem kellett hamisítani a statisztikát (mint most)"
Ez is tévedés, az egész szocializmus a statisztikák hamisításáról szólt, a papíron folyamatosan 100 százalék fölött teljesített tervekkel jutott el az egész rendszer az összeomlásig.
Az alkohol fogyasztási statisztikáról jut eszembe, mennyit röhögtünk azon amikor leközölték, hogy a statisztikák szerint Magyarországon a legmagasabb egy főre jutó alkohol fogyasztás: Görbeháza, és környéke.
Nagyon tudományo9s felmérés lehetett, vagy a statisztikusnak haragosa volt Görbeházán.
Érdekes,hogy egyesek szerint unalomból kezdenek el inni az emberek.
Ezek az emberek a kapitalizmusban is isznak,mert ők a monotonitást nem bírják.
A mai világ ugyanolyan monoton.
Ehhez még jön a kiszámíthatatlanság,létbiztonság hiánya.
Én elcserélném az kiszámítható életre a mostanit,ha még unalmasabb is lenne.
Egyszerűen nem éri meg az a plusz robotolás,stressz,amiért "ma jobban megélheted az életet".
És sokak nem is élik meg,mert idejük sincs arra,hogy élvezzék azt a pénzt,amit összeharácsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!