A szocializmusban miért volt nagyobb az alkoholisták aránya, mint manapság?
8 óra robotolás a gyárban, menni a gyerekért az iskolába, menni bevásárolni, megnézni a napi egyetlen valamire való műsort a fél órás híradót, aludni majd kezdeni előről az egészet.
Mégis ki bírta ivás nélkül ezt a monoton életet?
"megnézni a napi egyetlen valamire való műsort a fél órás híradót"
Hmmm...
"Mégis ki bírta ivás nélkül ezt a monoton életet?"
A legtöbb ember akit ismertem
Akkoriban sok tevékenység mellett, lement az ital, földmunkák, tennivalók, favágás stb. Kultúrája volt, benyomva vezethetett az ember hosszabb távokat, akár éveken keresztül is, szinte lebukás nélkül.
Én 12 évesen egy Borsodira azt mondtam hogy meg nem tudnám inni, ma 29 évesen mindig van itthon mit inni, whisky, vodka, borok, sör a rövidek mellé, én azért is szeretek inni mert van egy szint amit tartok és bejön az a hangulat, viszont van rálátásom a marihuánára is, na az megállítja az időt azzal aki egy slukkot bevállal :D Szerintem ha legálisan hozzáférhető lenne a magyarnak is, visszaszorulna az alkohol, bizonyos rétegekben átrendeződne a felhozatal.
"Szerintem ha legálisan hozzáférhető lenne a magyarnak is, visszaszorulna az alkohol, bizonyos rétegekben átrendeződne a felhozatal."
Az alkohol azért is legális, mert nem lehet rendesen betiltani (túl könnyű csinálni), a füvet kicsit hatékonyabb mivel termeszteni nehezebb mint erjeszteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!