Kit neveznétek pszichopatának a magyar politikai közéletből?
Tudjuk, hogy nagyon sok pszichopata előszeretettel választja a politikai pályafutást, és az érdekelne, hogy pártidentitástól függetlenül kit neveznétek leginkább pszichopatának a magyar politikusok vagy akár közszereplők közül?
Részemről Donáth Anna lenne az első számú (és nem, nem vagyok Fideszes).
Azt még elfelejtettem kérni, hogy indokoljátok meg!
Donáth Annán szerintem egyértelműen látni a pszichopátiás jellemvonásokat: túlzott, időnként nem adekvát helyzetben való mosolygás, manipulatív kommunikáció, és gyakorlatilag a másik fél (pl. vita vagy beszélgetőpartner) ledominálása.
Számomra tipikus pszichopatikus jegyeket hordoz:
MZP, Lázár, nézd meg őket, szinte soha nem mosolyognak, "viccelődnek", vagy bármi emberi reakció... Érzelemmentesek.
Orbán Viktorta: szájrágás, folyamatos agresszív szónokolás, érzelemmentesség, manipuláció, a saját népének tárgyként tekintése.
Lázár János is elég gyanús nekem.
Szerintem a politikai pálya nagyon vonzó a pszichopaták számára, szóval olyat lenne nehezebb mondani, aki teljesen mentes az ilyen jellemvonásoktól.
Olvasnivaló:
Klinikai diagnózist nem tudok felállítani, mivel laikus vagyok és nem ismerem személyesen ezeket az embereket. Így arra a kérdésre válaszolok, hogy kicsodán nem lepődnék meg.
Gődény "doktor" esetleg? Eleve, hogy kamupártelnök. Doktornak hívatja magát, mert valamikor szerzett egy gyógyszerész diplomát, de egyébként egy celeb testépítő. Élő vitában a saját manipulatív félinformációit higgadtabban és meggyőzőbben tudja előadni, mint a professzor vitapartnerei, akik egyébként sokkal nagyobb és naprakészebb tudással rendelkeznek.
Gyurcsány Ferenc? Odatúrta magát Medgyessy helyére, majd fapofával végig hazudta a választási kampányt. Kiszállt az MSzP-ből, majd létrehozott egy pártot, ami felfalta a baloldalt. Nagyon meggyőző személyiség és nagyon jó kommunikációs készségekkel bír. Senkinek fel se tűnnek olyan apróságok, hogy kormányon ő hívta meg Putyint, most meg mekkora európai.
Orbán nem pszichopata, de azért szerintem bír nárcisztikus jellemvonásokkal. Viszont biztos, hogy sok fideszes machiavellista, esetleg tényleges pszichopata van, aki fapofával eljátssza a nemzeti keresztényt. Habony Árpádról például ezt el tudnám képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!