Miért sajnálják sokan az Amerikai feketéket a gettóban Magyarországon, amikor az átlag fekete magasabb életszínvonalon él mint az átlag középosztálybeli magyarka Magyarországon?
Én nem tudom ki az a sok aki sajnálja, meg ki az aki szerint nehéz nekik.
Én ahogy látom ott azért a fizikai melók is igencsak jól fizetnek, még a kinti árak mellett is. Ha valaki egészséges és munkaképes csak választani kell mivel akar foglalkozni, oda kell költözni ahol a munka van, aztán meg lehet élni.
Persze, ha valaki nem hoz áldozatot és baromságokat csinál annak lesznek gondjai. Viszont ez itt sincs másképp.
Kérdező, nézz utána a relatív szegénység fogalmának. Az amerikai gettóban élők bár abszolút számokban lehet, hogy gazdagabbak, mint a magyar középosztálybeliek, a magasabb megélhetési költségek miatt a helyzetük mégis rosszabb.
Hogy csak egy példát mondjak, hogy Magyarországon a gyereked leukémiás lesz, akkor az itthon nem jár olyan giganagy anyagi teherrel. Az USA-ban ha a gyereked leukémiás lesz, akkor el kell adnod a házadat, mert az egészségbiztosítás a munkahelyedhez van kötve, és a kevesebbet fizető munkahelyeknél sokkal rosszabb egészségbiztosítást kapsz, mint a jobban fizető munkahelyeknél.
@10:58
Teljese jogos amit írsz, de tegyük hozzá, hogy ott az USA-ba a fogyasztói szokások is egész mások, szóval ha valakit aki Magyarországon is a dolgozói csóró rétegbe élt és nélkülözött, és ledobnák az USA-ba hogy ott éljen meg melós fizetésből, simán azt érezhetné hogy az Magyarországhoz képest a kánaán...
A magyar amerikai szemmel szegény?
Lehet, de a magyar ingatlan meg amerikai szemmel fillérekbe kerül. Ott meg kevesek tudnak venni.
Na meg az se felejtsük el, hogy mennyibe kerül az egészségügy? Ott meg itt? Ott azért igen komoly összegeket fizetnek ki a biztosításukra. Akinek nincs meg elveszett ember, ha baj éri. De akinek van annak is egy kis sürgősségi látogatás után kiszámlázzák az önerőt, mint a kocsik cascojánál. Csak ezer dollárokban számolnak. Ahhoz képest - persze sír rí mindenki, hogy ez is sok - itt filléreket fizetünk. Megcsinálnak egy stent beültetést, aztán hazamész pihenni. Nem jön számla.
Kocsik is persze, ott nagyok meg minden. De ott aki olyan helyen lakik annak ez létszükséglet. Elkerülhetetlen. És nem járhat egy kis 1300 -as szutyokkal, mert van aki naponta 200 km -re jár dolgozni, hazavágná egy év alatt. Viszont azt amit hajt venni, tankolni, fenntartani kell... itt meg nincsenek olyan leküzdendő távolságok.
Lehetne sorolni a végtelenségig.
Aki most középkorú, jól keres, jól él azt majd meg kell nézni amikor költenie kell az egészségére. Van amikor elvisz kocsit, házat, mindent.
Végül is akkor ki a szegény?
"Lehet, de a magyar ingatlan meg amerikai szemmel fillérekbe kerül. "
Láttam én itt nálunk vidéken a város szélén kertvárosi negyedbe új építésű házat, semmi extra semmi csicsa csak egy egszerű 3-4 szobás modern építésű ház. Annyiért kínálták, annyiért már Massachusetts-ben is kapsz élhető normális állapotú családi házat...
Tévedés. Az USA-ban csak a gyermekek után járó segélyformák összesítve legtöbb államban magasabbak mint az átlag magyarka havi bére (nem magyarka minimál bérről beszélek hanem magyar átlag bérről).
Az átlag amerikai egyetem kb. olyan nehézségű mint egy magyar gimnázium, nagy karriert nem építhetsz rá mivel nem is veszik komolyan őket az USA-ban, pl: Komoly vezető beosztásról egy cégnél vagy az államnál szinte nem is álmodhatsz ha nem elit egyetemen végeztél. De ha valós tudást akarsz szerezni és versenyképes diplomát kapni, akkor az Amerikai TOP egyetemekre kell járnod, amik a világ legjobbjai, sajnos azoknak a költségei tényleg ÓRIÁSIAK lehetnek.
Igen, erre értettem, az átlag magyarkánál ők tényleg JÓVAL könnyebben vesznek meg egy új autót, egy új (Magyarországon igencsak prémium kategóriásnak számító) háztartási gépet, új videókamerát vagy menőbb márkásabb PC-t laptopot tabletet Iphone-t, szóval akármit ami elektronikus vagy háztartási eszköz..
#17. "Igen, erre értettem, az átlag magyarkánál ők tényleg JÓVAL könnyebben vesznek meg egy új autót, egy új (Magyarországon igencsak prémium kategóriásnak számító) háztartási gépet, új videókamerát vagy menőbb márkásabb PC-t laptopot tabletet Iphone-t, szóval akármit ami elektronikus vagy háztartási eszköz.."
Akkor ezt tisztáztuk. Csakhogy ez az életszínvonal nagy egészének egy igen apró kis szeglete.
16-os hol láttad azt a vidéki házat ? az osztrák határ mentén a Soproni rózsadombnak nevezett helyen? Vagy Leányfalun?
Még a németeknél egy kisvárosban is drágább egy azonos méretű ingatlan mint nálunk a Rózsadombon!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!