Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek a béremelések, ha...

Minek a béremelések, ha úgysincsen infláció Orbánék szerint?

Figyelt kérdés
A megtakarításokat meg szépen elinflálja..

2021. dec. 9. 09:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
3%
#10. Te vagy picit gyenge, logikából. Nem említettem összeget, az emelés mértékét írtam, amit az egyik évben kaptam. Lehet száz forinton is 45%-ot emelni, meg lehet tízmillión is, te diszkalkuliás, te. :)
2021. dec. 9. 11:02
 12/29 anonim ***** válasza:
95%

#11 pedig körülbelül így adjátok elő.

45%-os pedig nem reális, ilyet nem szoktak csinálni. Még munkahelyváltásnál se szokott ekkora különbség a lenni. Hihetőbb számokat találj ki, talán tíz százalékos emelés még elképzelhető ugyanazon a helyen, magasabb csak munkahely váltással.

Logikáról szerintem te ne beszéljél aki azt hiszi hogy piaci áron alul kapja az ország a gázt (is) 🤣

2021. dec. 9. 13:34
 13/29 anonim ***** válasza:
4%

#12. Velem megtörtént, de neked elhiszem, hogy nem szoktak. :) Azért figyi, nem lehet, hogy mégiscsak te dolgozol szar helyen/munkakörben?

Látom, hogy ezt sikerült bebuknod, ezért készülsz egy újabb frontot nyitni gáz téren (amit a semmiből rángattál ide), de arra én már nem leszek itt. További jó vergődést! :)

2021. dec. 9. 13:46
 14/29 anonim ***** válasza:
76%

#13 álmaidban megtörtént, igen.

Ja az IT az szar munkakör, nyilván, ahol senkitől sem hallottam hogy ilyet emeltek volna a fizetésén, semelyik cégnél :)

Hasonló mértékű (vagy nagyobb) ugrásokról, csak munkahelyváltásnál hallottam/tapasztaltam, mert amúgy nincs megfelelő nyomás a cégre.

De az átlag melósnál, még akkor sem fordul elő hasonló, sőt örül, ha marad annyi amennyi.

2021. dec. 9. 14:06
 15/29 anonim ***** válasza:
72%

A kérdésben egyérelműen hazugság van megfogalmazva.

Orbánék nem tagadják, hogy van inflációt, sőt azt sem tagadják, hogy a covid óta nagyobb az infláció, mintkoárbban.

2021. dec. 9. 14:20
 16/29 anonim ***** válasza:
50%

#14. Az IT szektorban is történhet ilyen, de én mégcsak nem is ebben a szektorban dolgozom.

"senkitől sem hallottam hogy ilyet"

Szerintem te elég sok dologról nem hallottál még, amiről sokak meg már igen, de nem az én dolgom, hogy felhomályosítsalak. :)

"De az átlag melósnál, még akkor sem fordul elő hasonló"

Ezt én is így gondolom, sosem írtam az ellenkezőjét, szóval akár le is bonthatod a frissen felépített szalmabábod.

"sőt örül, ha marad annyi amennyi"

Ez viszont már baromság, az az alap, hogy marad, vagy esetleg évente kicsivel emelkedik. Mégis kitől hallottál te olyat a jelen gazdasági helyzetben, hogy évről évre csökken a fizetése? :) Vagy szerinted egy buszsofőr, egy óvónő, egy karbantartó, egy szerelő stb. vagy akár egy irodai alkalmazott be kell, hogy kalkulálja, hogy ugyanazért a munkáért ceteris paribus jövőre kevesebb fizetést fog kapni és ha mégis ugyanannyit, akkor tudja, hogy annak örülnie kell? Szerinted ez komolyan életszerű? Megnevettetsz. :)

2021. dec. 9. 16:14
 17/29 anonim ***** válasza:
2022 ben mi Fideszesek ismételten megszavazzuk a kedvenc pártunkat.
2021. dec. 9. 16:38
 18/29 anonim ***** válasza:

#16 mindenkitől hallottam csökkenő fizetésről, hiszen egyre kevesebbet ér az a marék szar (forint) amit kap, az inflációnak, és a bebukott árfolyamnak köszönhetően.

Nyilván nem egy fideszes irreális kamu, álmodott béremelésének fogok hinni, hanem inkább az ismerősök tapasztalatainak, és a tényeknek amire rá látok.

A gáz egyébként arra lett felhozva, hogy te beszélsz a logikáról, hogy aki benyeli, hogy piaci áron alul szerez a kormány gázt, áramot csak nekünk, az beszéljen arról hogy másnak hiányzik a logika :)

2021. dec. 9. 16:52
 19/29 anonim ***** válasza:

#18. Mert ti az ismerőseiddel a forintban kapott fizetésetek mellé devizában keletkező kiadásokkal rendelkeztek, vagy mégis mit szeretnél mondani? :)

"irreális kamu, álmodott béremelésének fogok hinni"

Teljesen mindegy, hogy te mit hiszel meg mit nem, a kutya ugat, a karaván halad. :) Tanulj és dolgozz inkább te is szorgalmasan, hátha nem marad álom részedre sem egy kimagasló fizetésemelés.

"a tényeknek amire rá látok."

Az vagy te, tények. :DD

"A gáz egyébként arra lett felhozva"

Nyugi, megértettem a gyermeki egyszerűségű elképzeléseidet, de rögzítettük: totál ide nem illő hülyeség volt részedről, amitől azt vártad, hogy majd érdemben reagálok rá, és majd így terelheted a témát. Óvodás próbálkozás.

2021. dec. 9. 19:08
 20/29 anonim ***** válasza:
44%

#18. "mindenkitől hallottam csökkenő fizetésről, hiszen egyre kevesebbet ér az a marék szar (forint) amit kap, az inflációnak, és a bebukott árfolyamnak köszönhetően."

Ja, szóval akkor mégsem csökkent az a fizetés. Örülök, hogy ezt is sikerült tisztázni. :)

2021. dec. 9. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!