Minek a béremelések, ha úgysincsen infláció Orbánék szerint?
#11 pedig körülbelül így adjátok elő.
45%-os pedig nem reális, ilyet nem szoktak csinálni. Még munkahelyváltásnál se szokott ekkora különbség a lenni. Hihetőbb számokat találj ki, talán tíz százalékos emelés még elképzelhető ugyanazon a helyen, magasabb csak munkahely váltással.
Logikáról szerintem te ne beszéljél aki azt hiszi hogy piaci áron alul kapja az ország a gázt (is) 🤣
#12. Velem megtörtént, de neked elhiszem, hogy nem szoktak. :) Azért figyi, nem lehet, hogy mégiscsak te dolgozol szar helyen/munkakörben?
Látom, hogy ezt sikerült bebuknod, ezért készülsz egy újabb frontot nyitni gáz téren (amit a semmiből rángattál ide), de arra én már nem leszek itt. További jó vergődést! :)
#13 álmaidban megtörtént, igen.
Ja az IT az szar munkakör, nyilván, ahol senkitől sem hallottam hogy ilyet emeltek volna a fizetésén, semelyik cégnél :)
Hasonló mértékű (vagy nagyobb) ugrásokról, csak munkahelyváltásnál hallottam/tapasztaltam, mert amúgy nincs megfelelő nyomás a cégre.
De az átlag melósnál, még akkor sem fordul elő hasonló, sőt örül, ha marad annyi amennyi.
A kérdésben egyérelműen hazugság van megfogalmazva.
Orbánék nem tagadják, hogy van inflációt, sőt azt sem tagadják, hogy a covid óta nagyobb az infláció, mintkoárbban.
#14. Az IT szektorban is történhet ilyen, de én mégcsak nem is ebben a szektorban dolgozom.
"senkitől sem hallottam hogy ilyet"
Szerintem te elég sok dologról nem hallottál még, amiről sokak meg már igen, de nem az én dolgom, hogy felhomályosítsalak. :)
"De az átlag melósnál, még akkor sem fordul elő hasonló"
Ezt én is így gondolom, sosem írtam az ellenkezőjét, szóval akár le is bonthatod a frissen felépített szalmabábod.
"sőt örül, ha marad annyi amennyi"
Ez viszont már baromság, az az alap, hogy marad, vagy esetleg évente kicsivel emelkedik. Mégis kitől hallottál te olyat a jelen gazdasági helyzetben, hogy évről évre csökken a fizetése? :) Vagy szerinted egy buszsofőr, egy óvónő, egy karbantartó, egy szerelő stb. vagy akár egy irodai alkalmazott be kell, hogy kalkulálja, hogy ugyanazért a munkáért ceteris paribus jövőre kevesebb fizetést fog kapni és ha mégis ugyanannyit, akkor tudja, hogy annak örülnie kell? Szerinted ez komolyan életszerű? Megnevettetsz. :)
#16 mindenkitől hallottam csökkenő fizetésről, hiszen egyre kevesebbet ér az a marék szar (forint) amit kap, az inflációnak, és a bebukott árfolyamnak köszönhetően.
Nyilván nem egy fideszes irreális kamu, álmodott béremelésének fogok hinni, hanem inkább az ismerősök tapasztalatainak, és a tényeknek amire rá látok.
A gáz egyébként arra lett felhozva, hogy te beszélsz a logikáról, hogy aki benyeli, hogy piaci áron alul szerez a kormány gázt, áramot csak nekünk, az beszéljen arról hogy másnak hiányzik a logika :)
#18. Mert ti az ismerőseiddel a forintban kapott fizetésetek mellé devizában keletkező kiadásokkal rendelkeztek, vagy mégis mit szeretnél mondani? :)
"irreális kamu, álmodott béremelésének fogok hinni"
Teljesen mindegy, hogy te mit hiszel meg mit nem, a kutya ugat, a karaván halad. :) Tanulj és dolgozz inkább te is szorgalmasan, hátha nem marad álom részedre sem egy kimagasló fizetésemelés.
"a tényeknek amire rá látok."
Az vagy te, tények. :DD
"A gáz egyébként arra lett felhozva"
Nyugi, megértettem a gyermeki egyszerűségű elképzeléseidet, de rögzítettük: totál ide nem illő hülyeség volt részedről, amitől azt vártad, hogy majd érdemben reagálok rá, és majd így terelheted a témát. Óvodás próbálkozás.
#18. "mindenkitől hallottam csökkenő fizetésről, hiszen egyre kevesebbet ér az a marék szar (forint) amit kap, az inflációnak, és a bebukott árfolyamnak köszönhetően."
Ja, szóval akkor mégsem csökkent az a fizetés. Örülök, hogy ezt is sikerült tisztázni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!