Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 14 éves rekordon az infláció?...

14 éves rekordon az infláció? ilyen értékek mellett meddig lesznek tarthatóak a bérek?

Figyelt kérdés
[link]
2021. dec. 8. 09:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
74%
2023.07.19. 16:37-ig.
2021. dec. 8. 09:09
 2/25 anonim ***** válasza:
84%

Addig amig minden egyes szemely oda enm megy a felettesehez es nem ker emelest :) ez mikor lesz ? Soha :)

Szoval a végtelenségig. Nezd meg venezuelat vagy torok orszagot, ott is dolgoznak az emberek...

2021. dec. 8. 09:15
 3/25 anonim ***** válasza:
71%

Az ár-bér spirálról hallottál már, kérdező? Ha felemelik a béreket, akkor azok kényszerűen bépülnek az árakba, ami növeli az inflációt, ami miatt megint béreket kell emelni, és így tovább.

Szóval a béremelés is csak átmeneti megoldás lesz.

2021. dec. 8. 09:23
 4/25 anonim ***** válasza:
73%
Bármeddig. A novemberi átmeneti magas érték az üzemanyagárak miatt van, amik már maximálva vannak, és azóta el is indultak lefelé.
2021. dec. 8. 09:25
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért kellene a béreket tartani?

A bér-ár spirál ma már a múlté.

Az iparban a bérek súlya a teljes költségben a bér 10%, vagy alatta van.

2021. dec. 8. 09:27
 6/25 anonim ***** válasza:
64%
Addig amíg klárika, ki nem perkálja az EU-s minimálbért a dolgozóknak
2021. dec. 8. 09:30
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Volt már rosszabb is, mégis itt vagyunk.
2021. dec. 8. 09:32
 8/25 A kérdező kommentje:

"Addig amig minden egyes szemely oda enm megy a felettesehez es nem ker emelest "

Én voltam olyan helyen már, ahol az emberek PONT ezt tették. Nulla eredménnyel. Szóval ez se segít.

2021. dec. 8. 10:34
 9/25 A kérdező kommentje:

"Szóval a béremelés is csak átmeneti megoldás lesz."

AHA!! és ahol még bért se emelnek ott mit szóljunk akkor?

mert lehet papolni hogy mire elég 5% béremelés ha elviszi az infláció.... oké . és akkor ahol még ez az 5% sincs, akkor ott mi van?

2021. dec. 8. 10:36
 10/25 anonim ***** válasza:

"Én voltam olyan helyen már, ahol az emberek PONT ezt tették. Nulla eredménnyel. Szóval ez se segít."

Állítólag nagy a munkaerőhiány, úgyhogy ezek szerint vadásszák a munkavállalókat, lehet máshova menni több pénzért. (Hacsak ukrán importmunkásokkal le nem törik a béreket.)

2021. dec. 8. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!