14 éves rekordon az infláció? ilyen értékek mellett meddig lesznek tarthatóak a bérek?
Addig amig minden egyes szemely oda enm megy a felettesehez es nem ker emelest :) ez mikor lesz ? Soha :)
Szoval a végtelenségig. Nezd meg venezuelat vagy torok orszagot, ott is dolgoznak az emberek...
Az ár-bér spirálról hallottál már, kérdező? Ha felemelik a béreket, akkor azok kényszerűen bépülnek az árakba, ami növeli az inflációt, ami miatt megint béreket kell emelni, és így tovább.
Szóval a béremelés is csak átmeneti megoldás lesz.
Miért kellene a béreket tartani?
A bér-ár spirál ma már a múlté.
Az iparban a bérek súlya a teljes költségben a bér 10%, vagy alatta van.
"Addig amig minden egyes szemely oda enm megy a felettesehez es nem ker emelest "
Én voltam olyan helyen már, ahol az emberek PONT ezt tették. Nulla eredménnyel. Szóval ez se segít.
"Szóval a béremelés is csak átmeneti megoldás lesz."
AHA!! és ahol még bért se emelnek ott mit szóljunk akkor?
mert lehet papolni hogy mire elég 5% béremelés ha elviszi az infláció.... oké . és akkor ahol még ez az 5% sincs, akkor ott mi van?
"Én voltam olyan helyen már, ahol az emberek PONT ezt tették. Nulla eredménnyel. Szóval ez se segít."
Állítólag nagy a munkaerőhiány, úgyhogy ezek szerint vadásszák a munkavállalókat, lehet máshova menni több pénzért. (Hacsak ukrán importmunkásokkal le nem törik a béreket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!