Most akkor az LMBTQ emberek támogatják kiskorúaknak a nemátalakító kezelésekről való tájékoztatást vagy sem?
Nem provokálni szeretnék, kérem, hogy mindenki maradjon türelmes.
Az van, hogy tényleg nem értem. Volt itt egy kérdés (nem csak itt, ez általában kérdés), hogy szeretnénk-e, hogy bemenjenek a gyerekekhez LMBTQ-sok érzékenyíteni erről a témáról. Minden LMBTQ ember aki kommentelt arra fektette a hangsúlyt, hogy senki nem szeretne ilyet.
Oké, de akkor ezek szerint ellenzik is? Mert erre viszont az volt többüknek a volt válasza, hogy persze, miért ne, hisz nem ártanak vele senkinek?
Akkor viszont eléggé megalapozott az emberek félelme ezzel kapcsolatban nem?
Mert valljuk be, hogy a "senki nem akar ilyet" állítást eléggé keresztülhúzza az, hogy "amúgy miért ne menjenek?".
Rengeteg kutatás van arról, hogy a gének csak kis mértékben felelősek a homoszexualitás kialakulásáért.
Maradék részben természetesen a szociális környezet, pl. nézz meg intézeti gyerekeket, akik közül kiugróan magas a homokosok aránya. Ez nem véletlen. De ide tartozik az ézékenyítő propaganda is, ezt éppen a meleglobbi szervezetek tudják a legjobban.
Én most még az eredeti kérdésre válaszolnék, mint egy 18 év alatti transz ember, csak hogy egy ténylegesebben érintett személy véleménye is itt legyen.
Először is a média ferdít, nem az történne hogy random emberek bemmennek és nemváltó műtétről magyaráznak ovodásoknak. Ezt inkább úgy kéne elképzelni, hogy elmennek egy óvodába/iskolába és korosztálynak megfelelően beszélnek ilyen témákról. Például ovisoknak csak annyit mondanának hogy van aki a fiúkat és van aki a lányokat szereti, emiatt ne bántsuk egymást, és tartsuk tiszteletben mások nemi identitását. Nagyobb gyerekeknél már lehet jobban belemenni a részletekbe, a lényeg csak annyi hogy legyen egy biztos információ forrás.(saját tapasztalatból mondom, hogy magyar nyelven nagyon nehéz bármi féle cikket találni az lmbtq közösségről, ami nagyban megnehezíti egy fiatal szexualitását/nemét megkérdőjelező embernek saját magát való megismerését) Attól hogy hallasz valamiről nem válsz azzá. Pl. Kisebb gyerekként állandóan mindenhol a migránsokról hallottam. A tv-ben, nagyszülőknél, családi ebédnél, stb. Spoiler: nem lettem migráns.
Csak arra kell ez az egész, hogy egy elfogadóbb társadalmat neveljünk ki. Mert, nem Pistike nem lesz meleg attól hogy egyszer kétszer hallott a homoszexualításról, egyszerűen csak kedvesebb lesz.
Ha nekem régen, ovodában/iskolában lett volna ilyen felvilágosítás, biztos hogy egy csomó szenvedéstől kímélt volna meg....
Végszónak csak egy idézet :
"Élni és élni hagyni"
Gondolkozzatok el ezen a mondaton
67: akkor van számodra egy jó hírem te 18 év alatti transz ember.
Azt, hogy vannak melegek és emiatt ne bántsuk egymást már nekem, 15 éve amikor általánosba jártam is elmondta a védőnő. Sőt, az egész osztálynak.
De ti természetesen nem ennyit akartok, hiszen akkor ez elég lenne. Ti legszívesebben bemennétek, és egy 0.1%-os kisebbség (amibe te is tartozol) problémájával traktálnák a gyerekek 100%-át. Akkor ennyi erővel vigyük be a paranoid skizofrén, a gennyes ragyás arcú, a bőrrákos, a kéz és lábnélküli a tököm tudja mi ezerféle kisebbség érzékenyítést is.
Ami nagyobb baj viszont, hogy ti nem csak elmondjátok, hogy léteznek transzok, hanem megpróbáljátok normálisnak beállítani azt az állapotot, aminél neked le kell vágatni a tököd és a melled annak érdekében, hogy jobban érezd magad.
Ez aztán tényleg egy egészséges állapot. Erről kell tudni a kiskorúaknak, János Vitéz és Csipkerózsika mellett.
"Nem provokálni szeretnék, kérem, hogy mindenki maradjon türelmes.
Az van, hogy tényleg nem értem. "
Ezek után hát persze.... Hogyne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!