Az eszme erősebb a vérnél?
Egy dél koreai háborús filmben mondta ezt az Incsont védő észak koreai tábornok. A film röviden arról szól, hogy McArthur parancsára egy dél koreai elit egység beszivárog az északiak vonalai mögé, hogy Incsont és környékén feltérképezzék, mert az amerikaiak ott akartak partraszállni. A dél koreai tiszt előtte kommunista volt, de hamar kiábrándult a vörösökből.
Ha most a koreai háborút behelyettesítjük a magyar politikára, ez elmondható szerintetek arra is?
Szóval egy forgatókönyv író által kitalált történetben egy fiktív szereplő szájába adnak egy kitalált mondatot és ehhez kellene magyar párhuzamot találni?
"Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik."
Nem teljesen fiktív, mert nagy valószínűséggel létezett az Incsont védő észak koreai tábornok, hiszen ott egy csata dúlt. 😀🤷♂️
Amúgy igen, szerintem lehet párhuzamot vonni, mert vannak olyan családok, akik nagyon összevesznek a politikán, és a vasárnapi ebéd alatt is nagyon komoly veszekedések vannak. Hallottam olyan családról is, hogy az egymással szemben álló szülők és gyerekeik csak az ünnepeken hajlandóak találkozni, mert annyira ellentétes a politikai véleményük.
Én meg eredetileg nem voltam fideszes, de aztán az lettem.
Szerintem a Fidesznek nem sok köze van a magyar politikához.
Most gyorsan megnéztem, az északi csapatok parancsnoka az incshoni csata során Cso Jong Kun nevű tábornok volt. A filmben más volt a neve, de nyilván róla mintázták a karaktert, és a dél koreai osztag is létezett a valóságban, akik a felderítést végezték.
1#
"Most inkább levágatnám a kezemet"
Kipróbáljuk?
4#
Ezek meg csak szimplán hülye emberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!