Mi olyan nagy üzlet a végrehajtásban, hogy havonta milliókat fizetnek, csak hogy csinálhassák?
Ezt tényleg el kell magyarázni?
Van egy adós, aki nem tud fizetni. A bank kiadja az adósság behajtását egy végrehajtó cégnek. A végrehajtó kimegy és lefoglal mindent, amit tud és "elviszi" az értéket a banknak. Ebből a végrehajtó díjat számol fel és illetéket kap. Minél több helyre tud menni a végrehajtó, annál több pénzt tud összeharácsolni. Pár millió ingatlanok, autók értékéhez képest semmi.
Én ezt a részét eddig nem ismertem hogy működik.
Azt nem tudtam, hogy a jutalék mértéke ilyen nagy.
Oké, hogy ez is egy munka amit valakinek meg kell csinálni, de ha milliókat lehet kifizetni feketén a melóért akkor egy kicsit olyan érzésem van, hogy eltúlzott ez az "illeték" az adós kárára.
A lényeg az, hogy végrehajtásnál először a végrehajtó költségeit kell elszámolni, vagyis ő mindenképpen a pénzénél lesz. A hitelező nem biztos.
És a végrehajtó cerkája igencsak vastagon tud fogni.
Amit te írsz az nem a faktorálás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!