Márki-Zay Péter meggondolatlan megnyilatkozásai kb. hány százalékpontos veszteséget okozhattak az ellenzéki összefogás támogatottságának?
,,Ha szerinted a hatósági áras rezsi, vagy benzinár nem baloldali"
Elég szomorú hogy a szélsőséges piacpártiak szerint, már az is baloldali hogy egy kormány merészel egy rossz gazdasági helyzet közepette piacreguláciős intézkedéset bevezetni.
Egyébként igazad van, ezt MZP nem tenné meg, de akkor ennek fényében ez az ember nagyjából nem képvisel semmit. Aki egyszer arról beszél hogy baloldali politika kéne, aztán meg előadja a neolibsi mantrákat, az nem tudja miket hord össze. Mármint de ő tudja csak a választói nem.
,,De ha mindenképp vissza akarsz menni a múltba, akkor én is jöhetek OV 2001-és beszédével, amikor több millió migráns beengedésével kampányolt."
Nem én akarok vissza menni a múltba, hanem MZP aki magát harmadik útnak állítja be, közben meg összefog az elmúlt 30 év elitjével...
#24 Érdekes hogy amikor mi cáfolunk vagy állítunk valamit MZP-ről, akkor alátámasztjuk cikkekkel, videókkal, forrásokkal az állításainkat. Ti meg annyira vagytok képesek, hogy "Márkizaj szerint baloldali politikára van szüksége az országnak"... Mikor mondott ilyet, valóban ezt gondolja, vagy ez is csak egy kiragadott 10mp egy két órás beszédéből? Te állítod és még annak is nekem kell utána járni, hogy igazat mondasz-e vagy sem, mert egyikőtök sem képes alátámasztani semmivel a saját állításait. De valóban, ha már 2010-ig megyünk vissza, mert 2021-ből már nem sikerül semmi terhelhetőt ráaggatni MZP-re, akkor én is visszamegyek egy kicsit: [link]
"Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő."
Ebből sem másztok ki sehogy, mert ha azt meritek mondani hogy már nem így gondolja és már nem így cselekszik, akkor az első kérdésem hogy Gyurcsányról miért nem hiszitek el, hogy egy évtizeddel később már máshogy kormányozna? Ha meg valóban így gondolja most is, adott a kérdés hogy miért kommunikál mást a kormány?
Na de én a mai vesztegetési üggyel ( [link] le is zárom ezt a vitát, mert semmi értelme tovább linkelgetni a fideszes hazugságokat. Ha három esetből nem hiszitek el hogy össze-vissza hazudozik a fideszes média MZP-ről, akkor 33 esetből sem fogjátok elhinni. Tessék, itt a nagy fidesz a megfoghatatlan jogállamiságotokkal: "Völner Pál A magyar bírósági végrehajtói kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott."
"Elég szomorú hogy a szélsőséges piacpártiak szerint, már az is baloldali hogy egy kormány merészel egy rossz gazdasági helyzet közepette piacreguláciős intézkedéset bevezetni."
Nem azzal van a probléma, hanem ahogyan ezt véghezviszi. Akkor csökkentsen például átmenetileg adót, de ne szabja meg, hogy mennyiért lehet egy terméket árulni, amihez egyébként ők is többért jutnak hozzá. Ez nem megoldás.
"Nem én akarok vissza menni a múltba, hanem MZP aki magát harmadik útnak állítja be, közben meg összefog az elmúlt 30 év elitjével..."
Lehet, hogy részben a régi elittel fog össze igen, de összességében még mindig sokkal újabb lesz, mint a Fidesz. Másrészt nem jókedvéből fog össze, hanem mert másképp nincs semmi esélye, hogy legalább részben érvényre juttassa az akaratát kormányon. Jobb egy kompromisszumos koalícióban, mint sehogy. Többek között ti, Fidesz szavazók is tehettek róla, hogy erre szükség van. Mert olyan görcsösen ragaszkodtok hozzájuk, hogy képtelenség más utat találni. Nektek tök mindegy, hogy ki indul, indulhatott volna MZP egymaga is, vagy lehetett volna más jelölt is, ti akkor is csak a Fideszre vagytok hajlandóak szavazni. Amíg ekkora fanatikus tábora van, addig ez van. Majd ha leváltjuk, akkor meg lehet erősödni a másik oldalon is és akkor remélhetőleg nem lesz szükség erre az összefogásra sem.
Ezt mondta és kész, nem tudom miért képzelitek hogy a mennyiség érv? Ezt mondta vagy nem ezt mondta? Veletek ellentétben nincs aranyhal memóriám és emlékszem arra hogy helyeselt Dobrevhez amikor azt mondta hogy baloldali politika kell az országnak. Bárki megnézheti, ez megtörtént. Akkor miért hazudtok?
,,Ez nem megoldás."
Ki szerint?
,,Lehet, hogy részben a régi elittel fog össze igen, de összességében még mindig sokkal újabb lesz, mint a Fidesz"
Na ez innentől finghámozás meg a semmi megmagyarázása
,,Többek között ti, Fidesz szavazók is tehettek róla, hogy erre szükség van."
Többek között nem vagyok Fideszszavazó de ez szép próbálkozás.
Ez a kis szösszenet annyi helyen vérzik hogy inkább bele se nagyon kezdek.
,,Majd ha leváltjuk, akkor meg lehet erősödni a másik oldalon is és akkor remélhetőleg nem lesz szükség erre az összefogásra sem."
Ugyanolyan fanatikusok vagytok, mint a Fideszesek, semmi különbség csak amíg ők az Orbánimádattól nem látnak, addig ti az Orbánfóbiától.
#34: Semmivel sem tudtad megcáfolni amit mondtam, csak általánosságokat puffogtatsz.
"Ugyanolyan fanatikusok vagytok, mint a Fideszesek, semmi különbség csak amíg ők az Orbánimádattól nem látnak, addig ti az Orbánfóbiától."
Tévedsz, én például kétszer is szavaztam a Fideszre. Hidd el, ha olyanok lennének most is, mint amilyenek voltak, most is szavaznék rájuk. De megváloztak, nem jó irányba.
Általánosságban való puffogásra elég nehéz tényekkel reagálni. De amúgy sem engem terhelne a bizonyítás. Például hogy képzelitek azt el hogy majd Márkizaj elszámoltatja Gyurcsányékat? Ez hogy fog kinézni?
Ilyen semmivel alá nem támasztott félmondatokra vársz komoly ellenérvet?:
,,Jobb egy kompromisszumos koalícióban, mint sehogy. "
Mert mitől jobb? Hogy jobb ez áruld már el! Persze értem én hogy a mindenáronváltsunkkormányt című elmebajnak ez biztos jó csak nem tudom mi alapján gondoljátok hogy a jelenlegi ellenzék bármiben is jobb lesz mint a Fidesz, miközben kb ugyanazok a figurák vannak ott akik 10 előtt.
,,Tévedsz, én például kétszer is szavaztam a Fideszre."
Persze én meg titokban DKs vagyok.
,,Hidd el, ha olyanok lennének most is, mint amilyenek voltak, most is szavaznék rájuk. De megváloztak, nem jó irányba."
Hiszen a jó írány az az ami 10 előtt volt. Hiába mondjátok ti hogy ezek nem ugyanazok, miközben 70%ban ugyanazok, ideológialag meg 100%ban...
"Például hogy képzelitek azt el hogy majd Márkizaj elszámoltatja Gyurcsányékat? Ez hogy fog kinézni?"
Te nem tudod leírni helyesen a nevét, vagy mi bajod van? Értem én, hogy nem szereted, de azért ennyi tiszteletet adjunk már meg mindenkinek.
Úgy néz majd ki, ahogy minden normális országban történik. Nem ritka máshol sem, hogy az aktuális kormány tagjai között vádolnak valakit korrupcióval, ez csak neked tűnik ennyire scifinek. Nyilván nincsenek illúzióim, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz hirtelen minden jó, de ha már elindulunk egy korrupciómentesebb ország felé, annak is örülök. Ami Gyurcsányt illeti, már rég el kellett volna a Fidesznek számoltatnia, hisz anno ezt ígérte. Miért nem tette?
"Mert mitől jobb? Hogy jobb ez áruld már el!"
Például attól, hogy nem él vissza senki a hatalmával és nem csak egy párt akarata teljesül, nem tud egyik sem átesni a ló túloldalára.
"miközben kb ugyanazok a figurák vannak ott akik 10 előtt."
Az új figurákról persze következetesen megfeledkezel.
"Persze én meg titokban DKs vagyok."
Ez elég óvodás szint. Ha nem szavaztam volna rájuk, nem égetném magam azzal, hogy elmondon, ilyen hülye voltam. Bár fenntartom, hogy nem én döntöttem anno rosszul, nem tudhattam, hogy mivé válnak.
"Hiszen a jó írány az az ami 10 előtt volt. Hiába mondjátok ti hogy ezek nem ugyanazok, miközben 70%ban ugyanazok, ideológialag meg 100%ban..."
Elemi érdeketek ezt a látszatot fenntartani, a világ változásairól és az új emberek színre lépéséről tudomást sem véve.
"Ez hogy fog kinézni?"
Csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, Az ügynökaktákat nyilvánosságra hozzák, biztosítják az átlátható, szabad versenyt, vádalkut vezetnek be, amivel a kisebb bűnözők megúszhatnak egy-egy nagyobb büntetést, ha cserébe kiteregetnek mindent a nagy halakról. Ezzel a fő bűnösöket könnyen meg lehet találni és el lehet ítélni. De készül egy átfogóbb tervezet is a korrupció felszámolására az új, közös programban, ami várhatóan januárban lesz elérhető, érdemes lesz majd azt is elolvasni ha valóban érdekel a "hogyan?"
"Elég szomorú hogy a szélsőséges piacpártiak szerint, már az is baloldali hogy egy kormány merészel egy rossz gazdasági helyzet közepette piacreguláciős intézkedéset bevezetni."
Édes Istenem, miért szólsz hozzá olyanhoz, amihez nem értesz? A jobboldali gazdaságpolitikának is megvan a maga piacszabályzó eszközrendszere, ennek egyik alapvető startpisztolyát egyébként a másik hozzászóló is említette: adócsökkentésen keresztüli árcsökkentés. De ez is csak egy. Ráadásul láthatóan csak a benzinbe kötöttél bele, a hatósági áras rezsit úgy elkerülted a válaszban, mint Columbus Indiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!