Márki-Zay Péter meggondolatlan megnyilatkozásai kb. hány százalékpontos veszteséget okozhattak az ellenzéki összefogás támogatottságának?
"Akkor miért is írja a magyar nemzet hogy migránsként kezei a határon túli magyarokat?"
Mert azok az elvbarátai, akik szintén így tesznek: [link]
#17: Lehet kritizálni MZP-t is, nem ezzel van a probléma. Nekem az a bajom, hogy tényleg ilyen kiragadott és félremagyarázott kijelentések alapján teszik. Például külön kiemelte azt is, amit az előző hozzászóló írt, hogy a határon túli magyarokat nem tekinti migránsoknak, ők magyarok, nem róluk beszélt. Ezt én a saját fülemmel hallottam. Erre a kormánymédia lehozza, hogy MZP migránsoknak tekinti a határon túli magyarokat. Ez szerinted korrekt tájékoztatás?
Meghallgattam egyszer egy videót Varga Judittal, amiben arról panaszkodott, hogy valamelyik külföldi sajtónak adott egy több órás interjút, majd ebből néhány percet közöltek csak. Én akkor igazat adtam Varga Juditnak. Nem korrekt, hogy egy több órás interjúból kiválogassanak két percnyit, ami egyáltalán nem adja vissza a mondanivalóját és adott esetben egy teljesen torz képet fest le. Ugyanezt várnám el a Fidesztől is, hogy tisztességesen kampányoljon és ne félremagyarázásokkal és szavak kifordításával, szövegkörnyezetből történő kiemelésével próbálja meg megtéveszteni az embereket.
,,Nem elvbarátok, hanem szövetségesek, a világról teljesen mást gondolnak"
Márkizaj szerint baloldali politikára van szüksége az országnak és mindenben egyetértett gyakorlatilag Dobrevvel az úgynevezett "vitájukon". Márkizaj egy műjobboldali. És mellesleg ha ő lesz a miniszterelnök hogy fogja érvényesíteni az akaratát, miközben egy szavazata lesz a Parlamentben és egy akármikor eltakaríthatják? Hiába nem akarják belátni az MZP fanok, de nem a miniszterelnökre kell szavazni, hanem az országgyűlés összetételére. MZP nem tényező csak egy arc, viszont amiket összehord cigánykvótával meg minden badarsággal, amerikamajmolásával együtt meg hogy a Momentum beállt mögé, az semmi mást nem bizonyít mint azt hogy ez egy kamujobbos, műkeresztény akit csak azért raktak oda hogy nyerjenek vele.
#22-es vagyok, eszembe jutott közben még egy példa a félremagyarázásra. MZP ugye úgy szeretne rezsit csökkenteni, hogy a lakások szigetelését támogatja, ezáltal kevesebbet kelljen fogyasztani. Ha ezzel a kormány nem ért egyet, akkor semmi baj, meg lehet indokolni. Mondhatták volna, hogy ezt azért nem tartják jónak, mert pl sok esetben nem tartják kivitelezhetőnek, hogy a teljes korszerűtlen lakásállomány szigetelését megújítsák. És akkor ez már egy rendes vitaalap lett volna, amire elmondhatta volna MZP is a válaszát. Ehelyett mit láttunk a kormánymédiában? Hogy MZP eltörölné a rezsicsökkentést és szerinte a magyar embereknek kevesebbet kéne fürdeniük, illetve le kéne kapcsolniuk a villanyt. Őszintén, ezek után hogy vehetnénk komolyan a kormánymédiát, amikor ilyen debil módon kommunikálnak?
#24: Először is megadhatnád a tiszteletet, hogy leírod rendesen a nevét. Másodszor, én nem tudom hol láttad te, hogy mindennel egyetértenek. Nem egy vitájukat láttam Dobrevvel, amiket teljes terjedelmében megnéztem, de kb semmiben se értettek egyet. Persze, hogy nem úgy lesz minden, ahogy MZP szeretné, de azt ne mondd már nekem, hogy nem lesz semmibe beleszólása. Már a közös programot is mindenki, köztük MZP ötleteinek figyelembevételével írják meg, úgy, hogy az egy mindenki számára elfogadható kompromisszumos megoldás legyen.
"Márkizaj szerint baloldali politikára van szüksége az országnak"
Gazdasági értelemben eléggé baloldali politikája van most is Magyarországnak, több fideszes intézkedést meg is tartana. Innentől kezdve a fidesz mi? Ők is műjobboldaliak? Amúgy igen, de ezt most hagyjuk, csak egyszerűen látszik nem tudod megkülönnöztetni a szezont a fazontól.
#26,,Innentől kezdve a fidesz mi? Ők is műjobboldaliak?"
De azok csak nem ettől. Ha te nem tudsz különbséget tenni 2010 előtti meg utáni gazdaságolitika között, akkor valóban mondhatod hogy baloldali, egyébként meg nem.
Miért van az hogy mindig az MZP fanok mentegetőznek MZP helyett aki ezeket nem is tagadja? Aki szerint baloldali politika kellene, az baloldali és kész. Tehát az MZP vagy hazudik magáról vagy nem tudja mi mit jelent.
Igen jó lenne, ha MZP is tudná, ugyanis egyszer neoliberális politikát akar, aztán meg baloldalit. Persze tudjuk mi hogy mit akar. Segélyezzük a cigányokat, de közben a multi is hadd nyúzzon meg.
Egyébként meg ez az állam-piac tengely egy orbitális nagy hülyeség. Önmagában az erős államnak semmi köze a baloldalisághoz, viszont MZP nem erős államról beszél hanem baloldali politikából.
#29: Ha szerinted a hatósági áras rezsi, vagy benzinár nem baloldali, ellentétben MZP gazdaságpolitikájával, akkor te nem érted, vagy nem akarod érteni a kettő között a különbséget.
A 2010 előtti gazdaságpolitika meg nem érdekel, lassan 2022 van. De ha mindenképp vissza akarsz menni a múltba, akkor én is jöhetek OV 2001-és beszédével, amikor több millió migráns beengedésével kampányolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!