Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene a határon túliaktó...

Nem kellene a határon túliaktól elvenni a szavazati jogot, hiszen elavult eszmékben hisznek?

Figyelt kérdés
Nagyon sok határontúli szavazik. Viszont ezek az emberek elmaradott konzervatív eszmékben hisznek, amik nem korszerűek. Régi elavult családmodell, ami nem integrálja a 150 gendert. Ma már a nemzet egy meghaladott eszme. Nem nemzetekben kell hinni, hanem mind a Földön egyek vagyunk. Az EU is egy közös nép, amiben minden benne van. A határontúliak különben is roszzul szavaznak, korlátolt tudásukból kifolyólag. Nem kellene elvenni tőlük a szavazati jogot?
2021. dec. 5. 20:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
Kínos, Gyurcsányék tényleg 23 millió román ideköltözésével riogatott.
2021. dec. 5. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:
21%
Azért a határontúli magyarokat sem lehet egy kalap alá venni, nem mindenki konzervatív közülük és nagyrészük nem is megy el szavazni. Másrészről meg nem az ők szavazataik döntik el a választást, csak itt elvekről is szó van. Az a javaslat tetszett nekem leginkább, hogy küldhessenek ők is egy képviselőt az Országgyűlésbe és azt szabadon válasszák meg. Ennek hogy magyarországi pártlistákra szavazzanak valóban nincs sok értelme.
2021. dec. 5. 22:03
 13/20 anonim ***** válasza:
29%

A 2-es válaszoló az élő példa arra, hogy vannak liberálisabb felfogású határontúliak. Drága kérdező, az általánosítás mennyire tolerálható?

Az Isten, Haza, Család elv nem a múlt, hanem a jövő. Konzervatívként ezt tartom civilizációnk alapjának, ezért nem engedek belőle senki kedvéért.

Ennek ellenére én sem venném el valakitől a szavazójogát azért, mert nem értek vele egyet.

2021. dec. 5. 22:11
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Ha 'magyar' akkor szavazhat ... legyen akar a Vilag barmelyik pontjan.
2021. dec. 5. 22:22
 15/20 Alex Fly ***** válasza:
68%

Nem kellene elvenni a szavazati jogukat. Őket is megilleti az a jog, hogy szavazhassanak ott, ahol élnek...

De nem kellene senkinek sem jogot adni arra, hogy egy olyan országban szavazzon, amelynek törvényei rá nem érvényesek és nem neki kell viselnie a következményeit.

2021. dec. 6. 01:12
 16/20 Andizsuzsi ***** válasza:
56%

"Gyurcsány-párt politikusai sajnálják a határon túli magyaroktól a lélegeztetőgépeket”, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig „sajnálja tőlünk a maszkokat”."

Részben erdélyi származásúként mondom azt, hogy nem a magyar kormány feladata sem lélegeztetőgéppel, sem maszkkal ellátni más ország lakóit. Függetlenül attól, hogy ők melyik nemzetiséghez tartoznak. Amit Orbán csinál, az simán politikai haszonszerzés, semmi köze a magyarság megóvásához. Semmi kifogásom nincs az ellen, ha a kormány olyan programokat támogat a határon túl, ami a magyarok identitásának megőrzését segíti. Iskolák, magyar nyelvű könyvek, magyar nyelvű színházi előadások, kulturális rendezvények, a Magyarországon tanulás kiemelt támogatása, stb. A magyar országgyűlési választásokon való részvétel szerintem nem tartozik ide.

2021. dec. 6. 09:57
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

#12 "Azért a határontúli magyarokat sem lehet egy kalap alá venni, nem mindenki konzervatív közülük"

Megleplek azzal, hogy a konzervatív is ember?

2021. dec. 6. 12:01
 18/20 anonim ***** válasza:
9%
Nagyon is van jelentősége a határon túli magyarok szavazati jogának pártokra. Láthatták, hogyan állt hozzájuk az MSZP, s ma mit tesz és hogyan kezeli őket a Fidesz. Nem mindegyik magyar párt gondolkodik nemzetben, ezek és híveik hangoztatják, hogy ne szavazhassanak, mert nem élnek itt.
2021. dec. 6. 14:32
 19/20 Alex Fly ***** válasza:
81%
Jó. Akkor viszont azt is intézze el a nagy nemzetthy kormányunk, hogy innen Magyarország közepéből én is szavazhassak a román, ukrán, szlovák, szerb, stb. választásokon... Ha ők eldönthetik, kik hozzanak törvényt az én életem felett, akkor nekem is jár ugyanez a jog velük kapcsolatban...
2021. dec. 6. 17:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint nem illet meg olyan embert szavazati jog a Magyar Országgyűlési Választások tekintetében, aki nem itt él életvitel szerűen, nincs 18 éves, nem ide adózik, ill. fizeti be a járulékokat, vagy el van tiltva a közügyek gyakorlásától. Minden egyéb lehetőség csak kifogás!
2021. dec. 7. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!