Most miért van háborgás a harmadik oltás miatt?
Az első kettőért mindenki szaladt, kellett a védettségi. A kártya miatt be kell adatni a harmadikat valószínűleg.
Aki 2x oltatta magát, annak most mi baja?
Előre lehetett látni, hogy nem állunk meg kettőnél. Most akik háborognak, eddig osztották az észt...
Miért van ez?
9#
És annyival veszélyesebb, mint ahogy kommunikálják? A kommunista Kínából jöttek a különböző hírek. Abból a Kínából ahol ha valaki büdöset szellentett a hatóságok és a kormány lezárhatnak egy egész tartományt, ha úgy határoznak. Aztán a nyugati világ megbolondult. Észak Olaszországban elkövették a legnagyobb marhaságot amit lehetett. Eleinte semmi óvatosság, utána bezárták rettegni az embereket, pedig az elején semmivel sem voltak nagyobb megbetegedési esetszámok, mint előtte bármelyik szezonban. A média mint hatalmi ág rászállt a témára, mint légy a szarra. Kíváncsi lennék mi lett volna, ha nem csinálunk semmit. Egyszerűen csak megvárjuk mit is okoz ez valójában. Ehelyett hülyébbnél hülyébb, sokszor kontraproduduktív intézkedések garmadája következett. A magyar kormány 2020 nyarára kiüresítette az egészségügyet, mikor nyilvánvaló volt hogy csak szezonálisan okoz többletterhelést, mint bármelyik légúti megbetegedési hullámot okozó különféle vírusvariánsok. Az időpontfoglalásos szakrendelések egy évig erősen korlátozva voltak. Édesapám is végül a sürgősségin kötött ki tavaly nyáron. Eleinte a háziorvos kétségbeesetten tiltakozott, hogy ne szóljunk a mentőnek, majd ő telefonbeszélgetes után ír fel ilyen olyan gyógyszert. Felmerül bennem a kérdés, hogy a szezonális többlethalálozást esetleg a hülye intézkedések meg a média félelemkeltése okozta.
# 11 "És annyival veszélyesebb, mint ahogy kommunikálják?"
Nem tudom. De látva a világot, senki sem tudja túlságosan.
Annyit tudok, hogy 9 ismerősöm került lélegeztetőre, majd halt meg tavaly április óta és egy órája hallottam, hogy újabb ismerősöm került intenzívre.
Azt látom, hogy az óvatosság főleg annak szól, hogy még mindig nem ismerik a korona új variánsait. Nem tudják ki hal bele, illetve ki esik át rajta tünetmentesen.
A kezdeti félelmet fokozhatta, hogy tavaly, amikor a wuhani mutáns terjedni kezdett, utcán eldőlő emberekről készülő felvetelek járták be a világot. Mindenki beszart.
Abban igazad van, hogy idióta rendelkezések sorát hozzák politikusok, amik csak épp arra
alkalmatlanok, amikre bevezették. Ahogy abban is, hogy a média is felelős a túlzott hisztiért. nagyon vadásszák az olvasottságot, bármi áron, a tényszerű tájékoztatás helyett.
Én ezektől próbálok elzárkózni.
A saját mikrokörnyezetemben tapasztaltak intenek óvatosságra. 46 éves vagyok. Eddigi életem során összesen nem halt meg annyi ismerősöm, mint az elmúlt kb másfél évben.
12#
Azt is tegyük hozzá, hogy a szem előtt lévő sztárszakértők sem tudnak semmit 100%-ra. Főleg a politika és a média, valamint ennek következményeként a közvélemény nyomása alapján nyilatkoznak az egzisztenciájuknak megfelelően, tele ellentmondásokkal. A legtöbb orvos nem kifejezetten szakértője a témának, nem mintha én az lennék, teszem hozzá rögtön. Szerinted az helyes orvosi magatartás, hogy például Falus Ferenc egykori tisztifőorvos kétségbeesetten nyöszörög? Az a Falus aki annak idején 6 millió embert be akart oltatni a sertésnek nevezett influenza ellen, miközben ő maga is elmondta hogy legfeljebb 3 millió embert érinthetnek a fertőzés különböző tünetei.
# 13 Szerintem az összes víruscelebet el kéne tiltani a nyilvánosságtól. Boldogkőivel az élen.
A sajtó örül, hogy szakemberekkel tudja megtámogatni a pánikkeltést.
Igen, nagyon nagy probléma, hogy ma ezt mondják, holnap az ellenkezőjét és nincs önreflexió. Mert elnézném, hogy nem tudnak mindent, tanulhák a vírust, rendben van. De ne legalább mlvállalnák fel, hogy igen, fél éve mást mondtunk, mert az akkori tudásunk szerint stb...
Ezt viszont a kezdetektől kigárták azzal, hogy jövendőmondót játszottak és egyesek még azt is köz etítették, hogy aki mást mond, az hülye. Lásd, Boldogkői...
Azt, hogy a közvélemény ennyire megosztott és bizonytalan, az ide vezethető vissza. Az, hogy sokan nem veszik komolyan a reális szintig sem a kockázatot, az is ide vezethető vissza. Pont a szakemberek teszik komolytalanná.
Látod, többek közt ez az egyik ok, ami miatt igyekszem kizárni minden ilyen "hírt" az életemből. Már, amennyire ez lehetséges.
Falust ne is említsd.
Már az elhíresült ATV-s vitában is leírta magát előttem Boldogkőivel együtt.
Rühellem Gődényt és károsnak tartom, amit vírusfronton művel (ő a másik véglet) de akkor, amit ott elmondott, abban igazat kellett adnom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!