Mivel magyarázható hogy a nők, inkább liberális felfogásuak,a férfiak meg jóval konzervatívabb álláspontot képviselnek? Környezetemben ez a helyzet.Elég sok embert ismerek.
#2 40...50 éve a nök már legalább olyan arányban dolgoztak munkahelyeken mint most!
#3 Gondolom ezt poénnak akartad elsütni, de elég halvány és lehet, hogy rád igaz is, de a férfiak többsége legalább ugyanugy szeret kef~lni fűvel, fával!!!
Kérdezö: Érdekes megfigyelés.Jo lenne megtudni a miértjét!
A nők mimózalelkűbbek, kevésbé racionálosak.
Ha megnézed a migránsokat is sokuk pártolja.
A liberális melléknév olyan személyre vonatkozik, aki támogatja a szabadságot, nagylelkű, nyitott és toleráns, vagy aki azonosítja a liberalizmust politikai ideológiával vagy gazdasági elmélettel. A szó, mint olyan, a latin liberālisből származik .
Így elmondhatjuk, hogy egy ember liberális, amikor a normák vagy modellek szigorú betartása nélkül jár el vagy viselkedik. Például: "Anna nagyon liberális módon viselkedik."
Forrás: [link]
Véleményem szerint a nőket az évek alatt(nem mostanra értem) , tetszik nem tetszik, több hátrány érte. Volt, hogy nem szavazhattak, nem dolgozhattak, vagy egyszerűen tárgyként kezelték őket. Míg a férfiakat végig ember számba vették és jogokkal ruházták fel ( mármint ők saját maguk). A férfiak szavazták meg azt is, hogy a nőknek és az állatoknak van-e lelkük.
Úgymond a nők tudják milyen küzdeni valamiért és milyen kisebbségnek lenni. Nem mondom azt, hogy a férfiaknak nem kell küzdeniük (lásd pl.: az érzelem kimutatás miatt gyengének bélyegezték őket), mielőtt nekem esnének. Viszont születésük óta megvolt ( hála égnek, napjainkban már a nőknek is) . Ezért nem feltétlenül érzik át a helyzetet. A történelem könyvekben is jóval több férfiről esik szó, mint nőről. Ezek az urak tényleg tettek is valamit, ezért megérdemlik a helyüket, viszont akkoriban lehetőség sem volt a nők "feltörésére". Vagyis nem végezhették ugyanazokat. Szerintem ebben van egy kicsi tudat alatti manipuláció is, de ez már csak részlet kérdés.
A férfiaknak jó volt konzervatívan is. Meg voltak a jogaik, miért kellene küzdeniük?
Bizonyos szempontból a tudatuk alatt ( nem mindenkinél) ijesztő lehet, hogy egy nő ugyanazt képes megtenni, mert elveszik a fontosság érzetük.
A lényeg a lényeg, nekik mindenhogy megvannak a jogaik ( ismétlem magam: ma már a nőknek is).
Szerintem valami ilyen, volt társadalmi dolog állhat a helyzet mögött.
Nem pedig az, hogy a nők mimóza lelküek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!