Meddig vár még a fidesz a tanárok fizetésemelésével?
10%-os emelést lengettek be nekik általánosan. (gondolom ez a 100 ezres vetítési alap 110 ezerre való emelésével fogják megoldani)
A kezdők meg már évek óta a garantált bérminimumot kapják ami jövőre, 172 900 forint lesz.
A 145 600 fog felmenni 172 900-ra kezdő tanárok esetében, ez 18,75%-os emelés.
Ugyanakkor azért nézzük már meg, hogy egy tanár 22-26 órát dolgozik ennyi pénzért. (Tudom nem ennyit, mert kell készülni az órákra, meg dolgozatokat javítani meg mit tudom én még mit, de azért aki már kicsit is belejött és megvannak az óratervei az nagyon hülye kell legyen, hogy meglegyen neki a heti 40 órája)
Én azt látom, hogy azok a tanárok akik:
- képzik magukat folyamatosan
- más területek felé is nyitnak
- vállalnak magánórákat
Azoknak nincs tényleg semmi gondjuk.
Van egy nagyobb réteg viszont aki megtanulta amit meg kellett, aztán utána reflexből utasít el mindenféle új ismeretet, az önképzés számára a valássa által tiltott dolog kb.
Eszméletlen cringe volt anno INFÓS suliban az egyik matek + infó tanár (info tanár = word, ppt, excel) egy tanéven keresztül tolta a mémeket, egy tanéven keresztül nem tudott egy laptopot összekötni egy digitális táblával.
Ő járt be a g-s astrával.
Míg egy másik tanár aki folyamatosan fejlesztette magát, tanítás mellett egyszerűbb programozási munkákat vállalt, magánórákat adott, targoncás tanfolyamot tartott az iskolában az Insigiával járt (akkor tanárok között az kva nagy szó volt)
Az élet minden területén ugyanez van. Festő vagy? Nem keresed agyon magad. Ellenben ha maszekolsz, akkor tök jól el vagy.
Gyárban melózol? 4 szombattal nem kapsz már rosszul. Szinte minden területe így működik a munka világának.
ma 20:04
Ma, jelenleg oktatásban nettó 260 ezer az átlag bér, mindenféle egyéb kedvezmény nélkül. Ha megvalósul a 10%-os emelés akkor ez fel fog menni 280-290-re. Az meg nincs olyan messze az általad vizionált 300-400 ezertől.
Tehát akkor miről beszélünk? 280-ért nem megy el tanítani de 300-ért már igen?
A kezdő az 172 900 forint lesz jövőre.
Nekem volt olyan ismerősom aki nagy Budapest cityn 200 nettót keresett kezdő közgazdászként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!