Magyarországon miért akkora gáz kommunistának lenni?

A magyartanárunk is előadta, hogy milyen gazdag családjuk volt, villában éltek meg cselédeik voltak, de a gonosz kommunisták elvették.
Én meg jót röhögtem ezen. Jól tették!!
Kinek volt rossz a szocializmus? A burzsoáziának.
Valaki írta itt, hogy tanár és megbuktatott volna, ha ezt előadom. Na mármost a tanároknak is sokkal jobb dolguk volt a szocializmusban. Manapság alul vannak fizetve, mégis ezt a rendszert éltetik? Furcsa… vagy talán egy burzsuj vállalkozó a férje, aki eltartja.
Nem a szocializmusból feleltem szóbelin. Már nem emlékszem mi volt az. Talán az ipari forradalom tételt húztam

"A magyartanárunk is előadta, hogy milyen gazdag családjuk volt, villában éltek meg cselédeik voltak, de a gonosz kommunisták elvették.
Én meg jót röhögtem ezen. Jól tették!!"
Miért is tették jól? Már vagyonosabbnak lenni is bűn szerinted?
Egyébként tudod te azt,hogy az elvtársaid,akik párt titkárok voltak,akik akik a helyi pártszékházakban ültek,hogy éltek??
"Nem a szocializmusból feleltem szóbelin. Már nem emlékszem mi volt az. Talán az ipari forradalom tételt húztam"
Jobban is jártál,biztos nem lett volna 5-ös a töri érettségid,ha a kommunizmust húztad volna és ezt a tanárnak is elmesélted volna a szóbelin.

A vagyonosok kizsákmányolók. A gazdagok abból élnek, hogy más dolgozik. Az osztályharc évezredek óta tart. Az ókorban a rabszolgatartók és a rabszolgák, a középkorban a földesurak és a jobbágyok, az újkorban a burzsoázia és a proletariátus harca figyelhető meg. A jelenlorban a társadalom szerkezete megváltozott, de ugyan úgy jelen van a kizsákmányolás.
Lehet, hogy nem gyári munkás vagyok, de egy egyszerű irodai dolgozóként is kizsákmányolnak.
A kizsákmányoló osztályokat pedig fel kell számolni.
Nem vagyok hülye, nem mondtam volna el a véleményem egy mai érettségin.
Persze, szívesen éltem volna én is így ahogy az a pártvezér
Nekem bejön a személyi kultusz

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!