A jobboldaliak miért tartják élősködőnek a munkavállalókat, amikor pont hogy a vállalkozók és a burzsoázia él abból, hogy a másik dolgozik?
Elégedjek meg azzal, hogy nem a mekiben dolgozok?
Mellesleg ezt is a kommunisták érték el. Ha nem lettek volna a kommunisták, még ma is heti 6 nap, napi 14 órát kéne dolgozni és csak a gazdg gyerekek járhatnának egyetemre, akiknek van pénze a tandíjra..
-8 órás munkaidő
-5 napos munkahét
-ingyenes, mindenki számára elérhető oktatás
-ingyenes, mindenki számára elérhető egészségügy
-elérhető lakások
Ezt mind a kommunistáknak köszönhetitek. Bár már kezdik elvenni ezeket is
Szerintem neked semmi keresnivalód normális emberek között, menj valami nyugger kommunista klubba szónokolni.
Amúgy meg legyél akkor egyéni vállalkozó.
Na azt meg a kapitalizmusnak köszönheted, a ti édes kommunizmusotokban szinte tiltva volt a vállalkozás, mindenki beosztott volt.
Na és?
Régen se lehettél volna vállalkozó, mert nem tanulhattál. A tanulás lehetőségét és a társadalmi mobilitást szocializmus hozta el. A Horthy-korszakban még csak szavazati jogod sem volt ha szegén családba születték
Nyugat-Európában erősödnek a kommunista pártok. A kommunista Kína egyre csak erősödik. A kínai tipusú szocializmus hatékonyabb a kapitalizmusnál
Mert ti gondolom mind vállalkozók vagytok ha ennyire a kapitalizmust pártoljátok.
" A Horthy-korszakban még csak szavazati jogod sem volt"
Igaz, Rákosinál meg Kádárnál már szavazás sem volt, így a jogra nem is volt szükség
1941-ben 25-40%-kal maradtak el a magyar bérek a német től, ma durvábban.
A legdurvább 1982-ben volt, amikor fillérre annyi kerestem, mint a holland haverom, csak 11,20 volt az átváltás.
Szóval a tizedét sem kaptam, klassz is volt a komcsi világ!
Az még mindig rosszabb, ha csak a gazdagnak van. Nem értem miért rendelitek magatokat alá ennyire a burzsoáziának. A szavazati jogotokat is odaadnátok, csak hogy a gazdagnak jobb legyen.
Nekem nincs bajom az egypártrendszerrel. A kínai rendszer pl nagyon szimpatikus
Szocializmus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!