Ha az embereket zavarják a magas adók, az miért nem zavarja őket, hogy a munkáktató lefölözi a hasznot a fizetésükből?
Azért alacsonyak a fizetések, mert a munkáltatók nem fizetnek ki annyit, amennyi járna.
A munkáltató kizsákmányolja a munkavállalót.
Ez bennem is sokszor felvetődik, hogy amennyit rinyálnak a magas adók miatt, annyi erővel már a munkáltatókkal szemben is szerveződnének. De nem szerveződnek. Szerintem meg akarják győzni magukat arról, hogy ez a rendszer jó, így nem a rendszer-kritikus oldalát fogják meg a dolognak, hanem amivel a rendszer még olyanabb lenne, mint amilyen most.
Legyenek jó magas fizetések, és legyenek egész magas adók - a leggazdagabbak számára nagyobb arányú, a többieknek kisebb arányú -, amiből sok minőségi közszolgáltatás épül. Legyen minőségi közegészségügy, legyen jó közösségi közlekedés, fektessünk minél többet megújuló energiaforrásokba stb. Aki a magas adók miatt rinyál, de nem rinyál a kizsákmányolás ellen, az csak meg akarja ideologizálni, hogy még fosabb rendszert akar, mint amilyen fos az jelenleg.
Dolgoztam olyan helyen 2010 környékén, ahol tudtam, hogy a főnök hogyan számol. A teljes project árának a fele az öve, a többi a dolgozók fizetésére, iroda fenntartására megy.
Minimálbéren, borítékban a lóvé módszerrel is legalább 300e-be került egy ember. Két kb. 10 fős csapat volt és általában 1-1 project. De volt olyan, amikor egyszerre futott ki a két csapat a munkából és nem volt új project.
Ekkor 20 embert kellett fizetni, miközben nem termeltek egyetlen fillért sem. Ez havi 6 millió + rezsi. Ha 3 hónapot így megfinanszíroz, akkor nem sajnálom tőle a havi többmilliót. Ha biztosítja a folyamatos munkát, akkor sem sajnálom tőle a havi többmilliót. És cseppet sem érdekel, hogy mennyit keres, ha kb. annyit fizet a munkámért, mint mások.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!