Az oltottak és a kormány miért az oltatlanokat hibáztatják azért, mert nem védi meg őket az oltás?
Én nem ismerek olyan védőoltást ami ne lenne hatásos, gyerekkorában mindenkit beoltottak számos kórokozó ellen, és nem is kaptuk el azokat, viszont a covid oltás.. az nem bizonyul hatásosnak még minimális szinten sem. De erről miért az oltatlanok tehetnek?
Tegyük fel elmennék egy egzotikus nyaralásra, mondjuk Indiába. Beoltatom magam hepatitis B, sárgaláz meg ilyenek ellen, hogy biztonságba legyek. De tegyük fel szar a vakcina, és mégis elkapom a hepatitis B-t, akkor a teljes 11 milliárdos indiai népet kellene hibáztatnom, hogy miért nem oltották be magukat mindannyian, hogy ne veszélyeztessék az egészségemet, vagy mi?
1) Megvéd az oltás
2) Az a probléma az oltatlanokkal, hogy túlterhelik az egészségügyet, de ezt még csak 19 283-szor írtuk le, előbb-utóbb felfoghatnád.
2: Mivel?
6 hónapja nem léphet be oltatlan állami eü. intézménybe.
ma 03:18
1) Mivel nagyságrendekkel kevesebb oltott kerül intenzívre és hal bele a járványba.
2) Az intenzív osztályokat terhelik túl. De még csak 2020. márciusa mondjuk, előbb-utóbb talán te is megérted, ha még pár évig mondogatjuk neked.
4: Mit nem értesz azon, hogy nem engedik be őket eü. intézménybe? Nem mehet ne kórházba az, aki nem oltott!
Nem mehet az intenzívre se!
De ha az oltás megvéd, akkor csak oltatlanok veszik el a szintén oltatlanoktól a kórházi helyet, nem?
Egyébként kb fele-fele arányban van oltott és oltatlan kórházban, de akkor meg nem sokat ér az oltás.
Magyarországon nincs erről hivatalos adat, de Ausztriában pl 46-54%
Most otthon fetreng 2, egy háztartásban élő rokonom, egyik be van oltva, másik nincs. A feleségem be van oltva, covidos, rosszul van én nem vagyok beoltva, nincs semmi bajom.
Pont tegnap írtam a Rusvai Miklósnak ezzel kapcsolatban, ha válaszol, megírom mit szól hozzá.
"Én nem ismerek olyan védőoltást ami ne lenne hatásos, gyerekkorában mindenkit beoltottak számos kórokozó ellen, és nem is kaptuk el azokat"
Akkor még biztos nem találkoztál és nem is hallottál az influenza elleni oltásokkal, és azok 50-60%-os hatékonyságával. Mint biztosan tudod, a vírusok nem egyformák. Éppen ezért nincs egyfajta, tökéletes védekezési mód ellenük. Azt egyébként tudtad, hogy a gyermekkorban megkapott védőoltásoknak sem 100% a hatékonysága?
"viszont a covid oltás.. az nem bizonyul hatásosnak még minimális szinten sem. "
A magas átoltottsággal rendelkező országok halálozási adatai egészen mást mutatnak. De te biztosan valamilyen valódi orvos állítására alapozod a véleményedet. Megmutatod kiére?
"Az oltottak és a kormány miért az oltatlanokat hibáztatják azért, mert nem védi meg őket az oltás?"
Két dolog miatt "lehet" az oltatlanokat hibáztatni: 1. gyorsabban lehetnénk túl a hullámokon, ha minél többen vannak oltva. 2. Nem jelentene akkora terhet az amúgy is igencsak rossz állapotú egészségügynek a kisebb hullám, és nem kellene más kezeléseket elhalasztani.
Értsd: nem a covidtól kell félni az oltatlanok miatt, hanem az egyéb következményektől. A covid súlyos következményeitől köszi, de megvéd az oltás. Más emberek hülyeségétől sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!