Kb mekkora havi fizetés szükséges ahhoz, hogy ne tekintsem magam lúzernek és a kapitalizmus vesztesének?
#8 Igazad van, folyamatosan ez lebeg előttem. Csak általában azok az érvek győznek, mint pl:
1. máshol ennyit se adnának.
2. nem esik már jól 30+ -osan újra kezdőnek lenni valahol, betanulni, itt már tudom mikor bejövök, mi a dolgom.
3. covid (had ne magyarázzam)
De ezekkel együtt én igazat adok neked. Maga a döntés meghozatal előtt állok, ami nagyon nehéz az említett érvek miatt
És mit hány évtized,mire kifizeti valaki azt a lakáshitelt?
Gyakorlatilag attól már nyertes leszel,ha nyugdíjas korodra kifizeted azt a kőtömböt,ahová aludni jártál haza több évtizedig?
És pontosan ezért kapsz 350-400 ezret úgy, hogy közben a lelket kihajtják belőled. Amíg tudják, hogy megtehetik, mert eltűröd, addig meg is teszik.
12#
Lakást törleszteni jobb befektetés, mint bérelni?
A bérléssel kb fizeted a semmit.A lehető legrosszabb befektetés ingatlant bérelni.
Plusz a törlesztő általában alacsonyabb, mint a bérleti díj.
Milyen szakmával...????
Ha egy sima érettségid van, hiába írják itt, hogy félmilla - az rózsasízn álom neked....
Sajnos az ilyen hozzáállásnak az a vége mint az egyik nemzetközi kamionosnak akinek a felesége dolgozik a szülőmmel, megállt valahol pihenni, ihatott is a kávéból, soha nem kelt fel, szívroham vagy agyvérzés végzett vele, aminek nem egy kávétól kellett előjönnie, maradt utána egy nehezen fenntartható ház most már.
Magadat hajtod ki, a gyerekeidnek meg meg kell magyarázni ha vannak hogy ez van nincs ruházkodás, kütyüzés, ha látni akarjátok apátokat még. Sokan elodázzák a dolgot és hirtelen jön a tragédia, úgy hogy ezt fontolgasd amit írtam.
A "kapitalizmus vesztese" dolog szerintem két összetevős:
1.) Tudod-e biztosítani magadnak az általad megcélzott életminőséget.
2.) Reális-e az általad megcélzott életminőség annak tekintetében, amit képes vagy megtenni érte.
Szóval a lényeg, hogy a lehető legkevésbé legyél anyagilag kiszolgáltatott azon a szinten, amin élsz és nagy biztonsággal tudd tervezni a jövődet. Ne az forogjon a fejedben, hogy ha elveszted az állásod vagy befuccsol a befektetésed, akkor inkább a híd alá költözz vagy felkösd magad.
Nyilván nem reális, hogy mindenki Elon Musk és Jeff Bezos legyen, de annak a közelében sem kell lenni, hogy a kapitalizmus nyertese legyél.
#15 "A lehető legrosszabb befektetés ingatlant bérelni."
Ingatlant bérelni nem befektetés, hanem kiadás.
"Plusz a törlesztő általában alacsonyabb, mint a bérleti díj."
Ez tény, méghozzá általában nem is kevéssel. Viszont le kell hozzá tenni minimum egy 20-30% közötti önrészt az ingatlan típusától és lokációjától függően, ami általában nem egy triviális összeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!