Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ekkora divat liberálisna...

Miért ekkora divat liberálisnak lenni?

Figyelt kérdés
Múló szeszély?
2021. nov. 20. 22:45
A kérdező szavazást indított:
Múló
Szeszély
Liberális
Divat
21 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Aki nem liberális, az milyen?
2021. nov. 20. 22:46
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
1: normális.
2021. nov. 20. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
62%
Mert az empatikus elfogado emberekhez ez a politikai iranyzat all legkozelebb.
2021. nov. 20. 22:50
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Miért ekkora divat ebbe az országban ilyen csendőr-házmester rosszfejnek lenni?
2021. nov. 20. 22:59
 5/11 anonim ***** válasza:
9%
Kinek milyen a felfogása, én szeretem a füvet, feketéket, és támogatom a fegyvertartást, és mostanában divat lett emlegetni így én is szeretem mondogatni hogy oltatlan vagyok :D
2021. nov. 20. 23:09
 6/11 anonim ***** válasza:
93%
Mert az emberek többségének kezd kinyílni a szeme, lassan mindenki rájön, hogy a konzervatív, jobboldali pártok útját állják az emberiség fejlődésének. Többek között ezért is veszítik el globálisan egyre több helyen a választásokat a jobboldali pártok. :)
2021. nov. 21. 00:21
 7/11 anonim ***** válasza:
30%
A liberalizmusnak is megvan a maga létjogosultsága. Ezek az irányzatok azért léteznek, hogy egymást ellensúlyozzák. Én abban látom a mai liberalizmus veszélyeit, hogy túl elnéző a bűnözéssel szemben, túl enyhe büntetést kapnak emberek, illetve túl elfogadó más kultúrák erőszakosságával szemben, és ez sajnos rengeteg ember életébe, egészségébe kerül, arról nem is beszélve, hogy rengeteg feszültséget okoz a társadalomban. Valamint azt is a mai liberalizmus veszélyének tartom, hogy mindenféle hagyományos értéket kérdésessé tesz. Sokszor már nem a toleranciát hirdetik, hanem a szokványostól eltérőeket piedesztálra emelik, ami szintén feszültségekhez, értékromláshoz vezet. A legrosszabb részükről a könnyűdrogok legalizációjának támogatása, mert ezzel csak még több problémát zúdítanak a már egyébként is elég problémás társadalom nyakába, pusztán azért, mert ők a rendkívül kényelmes életükben nem tudnak mit kezdeni magukkal, így ilyesmivel akarnak kikapcsolódni. Valamint a szólásszabadsághoz is elég visszás módon állnak, ugyanis ha valaki olyasmit fogalmaz meg, ami nem fér bele az értékrendjükbe, azt nem tolerálják.
2021. nov. 21. 01:39
 8/11 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként pont az a legnagyobb baj a liberálisokkal, hogy túl együttérzőek, pedig a világ olyan, hogy sok helyzetben igenis keménynek kell lenni, és ésszel kell cselekedni, nem érzelmektől vezérelve.
2021. nov. 21. 01:45
 9/11 anonim ***** válasza:
76%
Normális ember nem a divatot követi, hanem saját amga dönti el, hogy számára melyik az amelyik a saját személyiségéhez, világnézetéhez közelebb áll.
2021. nov. 21. 02:04
 10/11 anonim ***** válasza:
96%

A politikai liberalizmus támogatja a társadalmi szerződést,

aminek alapján az állam polgárai a törvényeket hozzák,

és egyetértenek abban, hogy alávetik magukat nekik.

választójogot ad minden felnőtt állampolgárnak nemre,

rasszra, nemzetiségre, vallásra, gazdasági státusra való tekintet nélkül.

"liberális": alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai cél.

Mi is vele a gond!?

Az "autokrácia" amit jelen kormány épít mennyivel jobb?

"autokrácia olyan politikai rendszer, ahol a hatalom egésze egyetlen személy (vagy személyek kis zárt csoportja) kezében összpontosul, amely döntéseit nem korlátozzák külső jogi megkötések"

2021. nov. 21. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!