Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lett divat ennyire...

Miért lett divat ennyire egymás degradálása?

Figyelt kérdés
Egyre gyakrabban hallok olyan szavakat, hogy "proli", "paraszt", "b*zi". Mitől terjedt ez el ennyire? Én nem vagyok PC-párti, de azért ami tényleg sértő kifejezés, azt nem használom. Csak a feszültségek nőnek tőle a társadalomban.

2021. máj. 21. 18:04
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
A harácspárt hozta divatba! Azzal kezdték, hogy: "Csuhások térdre!"
2021. máj. 21. 18:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Köszönheted a szaktudás iránti tisztelet csökkenésének, a Facebook, általában a social media és ezáltal az online hőbörgés széleskörű elterjedésének, illetve annak, hogy a politikusok felismerték ezeknek a potenciálját.

Magyarországon ez a stílus egy az egyben Orbánnak köszönhető, ő kondicionálta át a közéleti diskurzust erre a Lokál, Riposzt, 888, Pesti Srácok és egyéb szennymédiákkal, meg persze a párt saját megnyilvánulásaival.

2021. máj. 21. 18:10
 3/10 A kérdező kommentje:
De én azt nem értem, hogy pl. olyanok, mint Puzsér Róbert, mért használják direkt ezeket a kifejezéseket. Egy csomó hallgatójuk átveszi tőlük.
2021. máj. 21. 18:12
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
Mert mindenki csíra és csak én vagyok itt menő, tehát nem csoda, hogy mindenkit joggal lenézek.
2021. máj. 21. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
96%

#3: azért, mert működik és ha udvariaskodsz, akkor az új helyzetben reménytelenül lemaradsz. Kiszabadult a szellem a palackból és már nem lehet visszadugni.

Tisztán emlékszem a 2000-es évek közepére, amikor elkezdtem érdeklődni a közélet iránt. Újságokban, interjúkban szakértők illetve szakértői véleményekre hivatkozva a politikus észérvekkel próbálták győzködni a választókat, voltak rendes viták.

Orbán felismerte, hogy ez kifulladóban, változóban van és lépett. Nem az ő hibája, hogy az internet világszerte átalakította azt, ahogy az emberek a politikáról kialakítják a véleményüket, de ettől még a magyar helyzet legalja féregségének a kialakítása az ő döntése volt. Más európai országok közel sincsenek ennyire orrlyukig a szennyvízben.

2021. máj. 21. 18:23
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Az ellenzék már csak ebben a kocsmai stílusban bízik. Értelmes politikusok helyett egyre több köztük a bohóc, a botrányhős.
2021. máj. 21. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
Az, hogy valaki valasztakosan kuld el a faszba, ne zavarjon ... amig erted semmi gond :)
2021. máj. 21. 19:05
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Ide vezet az, hogy...

...ma (az elmúlt 30-40 évben) már nem nevelik a gyerekeket, csak beteszik a telefon, TV, számítógép elé, addig is kussban van. Így az illemet sem tanulják meg.

...nem látják a szülők, milyen nevelésre van szüksége a gyereknek. Van akihez egy hangos szót sem kell szólni, mert elég szépen elmondani, hogy mi a helyzet, míg másoknál sajnos nem kizárt, hogy kellhet ritkán egy pofon. De ugye utóbbit nem szabad, birkának kell lenni a gyerekkel, hadd legyen ő is az.

...csodálatos az oktatásunk, egyre butábbak lesznek az emberek, mert tökéletesen felesleges dolgokat vernek a fejükbe tökéletesen rossz módszerrel.

...a politikusok rájöttek, hogy ezzel lehet igazán megosztani a népet. Minél kisebb az egyetértés, annál kisebb az esélye a párt bukásának.

2021. máj. 21. 19:37
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
Az emberek nagyrésze mindig így beszélt, csak régen a médiát az arisztokrácia és a felsőbb rétegek uralták.
2021. máj. 21. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Amikor a fütyisz behozta
2021. máj. 22. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!