Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányok hogyan értenek...

A cigányok hogyan értenek ahhoz, hogy milyen segélyt miért és hogyan lehet kapni, ha egyébként iskolázatlanok, tanulatlanok?

Figyelt kérdés

2021. nov. 19. 20:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%
A TASZ, a helsinki meg az egyéb "jogvédő" felforgatószervezetek és ügynökségek értenek ehhez.
2021. nov. 19. 22:04
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Ott a nagyszerű Magyar ügyvéd, meg a hasonszőrűek.

Ők perelték ki milliárdokat a nem napfényes cellák miatt a cigányok jàvára, 50%-os sikerdíjért.

2021. nov. 19. 22:24
 13/24 anonim ***** válasza:
19%

10 meegint azok a fránya 1 városos storyk ":DDD

inkább hagyjad ez nem a cigány kultúra része és főként nem az a menő nálunk!

az meg hogy a magyar nem csinál... ohh jajjj... ":DDD jó vicc... (amúgy mi ez a fehér duma? magyarnál is láttam barnát cigánynál is fehéret! inkább hanyagold mert közép europában élünk nem pedig usában!)

de mindegy... tudom te mindig ezt fogod gondolni szóval hajrá...

2021. nov. 19. 22:46
 14/24 anonim ***** válasza:
80%

1 városos (falus igazából) sztorik, persze.. :D :D

Az első egyetemi képzésem során összebarátkoztunk 2 hallgatótársammal akikkel ugyanabból a megyéből származunk, de különböző kistelepülésekről. És egy harmadikkal aki másik megyéből. (Nem írnám le a településeket, mert már az előző kommentekkel így is simán felismerhető és óriási rasszista leszek ugye..)

Na most azt képzeld el, hogy teljesen máshonnan jöttünk, de szóról szóra ugyanaz volt a tapasztalatunk a cigányokkal, rögtön a saját helyzetünkre ismertünk, minden negatívummal amit leírtam az előzőekben.

Wahorn interjúját a Partizánban és Puzsér beszélgetését érdemes meghallgatni a témában.

Köze nincs a valóságnak ahhoz, amit a körúton belüli libsik próbálnak elhitetni vagy amit az egyetemi katedrákon papolnak. És amíg ezt a létező problémát nem mondjuk ki addig a megoldás megtalálására sincs eély!

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy te rossz ember lennél, mint mondtam én is találkoztam a nagyon kevés kivétel egyikével.

2021. nov. 19. 23:01
 15/24 A kérdező kommentje:
Jó, nem kell a cigányokat általában bántani, de az elég egyértelmű, hogy jelentős részükkel baj van. Ettől még a normálisaknak nem kell rosszul érezniük magukat, nem az ő hibájuk.
2021. nov. 19. 23:23
 16/24 anonim ***** válasza:
7%

Kedves "magyar" testvérek!

Ha tudnátok, milyen érzés nekünk ezeket a szavakat olvasni... Ha tudnátok, hány rátermett, tehetséges gyermekből ölitek ki az önbizalmat ezekkel a szavakkal... Olyanokból, akik orvosok is lehetnének, olyan jó fejük van. Ha tudnátok, min megy keresztül egy ártatlan cigánygyerek, akit az iskolában a ti gyermekeitek csúfolnak a származása miatt, mert viszik az iskolába az otthonról hozott gyűlöletet...

Miért van az, hogy az olyan falvakban, ahol a legnagyobb volt a bűnözés, konkrétan nullára csökkent a bűnelkövetés, mert munkát és megélhetést adnak a cigányoknak (lásd Kömlő, Cserdi, stb)? Hogy lehet az, hogy van az a politikai-gazdasági berendezkedés, amelyben a cigányok értékes munkát tudnak végezni, és emberhez méltó módon tudnak élni és viselkedni? Ha kicsiben meg lehet oldani, akkor nagyban miért nem sikerül?

2021. nov. 20. 02:16
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

15-14 de rosszul érzem magam tudod miért?

mert sokkal több cigánnyal találkozok mint ti valaha fogtok és látom hogy tényleg sok olyan amilyen viszont azt látom hogy kb a fele meg normális!

és nem egyszer tapasztaltam már a negatív megkülönböztetést emiatt!

az érettségis osztályban fele cigány volt mondjunk én voltam a legjobban meglepődve ":D

de ahogy mondtam magamra veszem amikor az arányokról beszélnek mert szerintem több rálátásom van (de ahogy mondtam kb fele fele)

az is besegít hogy a tanulmányaimat mind különböző iskolákban végeztem + 2-őt más városban is!

és ha már puszért említed akkor nézd meg jól megint mert pont azt magyarázza hogy ez nem faji hanem társadalmi probléma! és ebben teljesen egyetértek mert a leszakadt magyarok is ugyan azokat a jegyeket öltik magukra!

(általános iskolámban pl az őshonos magyar srácok szakították le wc ajtókat meg törték be... cigi de még fű is volt náluk igaz kis bicska már nem...

középbe nem volt gond senkivel sem ami elég meglepő volt tekintve az általánost

a többi suliban meg már nem azért kerülnek be az emberek mert nem tudnak tanulni viselkedni...

és bocsi de milyen létező probléma mert eddig csak ezt szajkóztad 14

"Nem értenek ezek semmihez. Nyomorognak a 20.000 forintos gyerekenkénti családival és 8-10 gyerekkel a vertfalú, omladozó, szobakonyhás putriban. Mellé esetleg közmunka. Azon felül lopnak, csalnak, hazudnak és átb@sznak ahol tudnak. Természetesen ha szólni mersz rögtön jön a torokelvágás, kibelezés, csordában fenyegetés. A valóban jómódúak nagypályás bűnözők, (dizájner)drogokkal, kurvákkal, csicskákkal stb. üzletelnek.

Primitív aljanép, A Dunától keletre kb. minden településen megvetették a lábukat már. (Természetesen van kivétel, egész Mo-n kb. 5db.)"

szóval amit ki kell mondani hogy

nem értek semmihez sem! max közmunka

lopok csalók hazudok ahol csak tudok

ja meg torokvágás

aki meg kicsit módosabb az meg prostitúció és drogok!

hát oké... értelek ember ":D igazat adok de akkor minden nap imádkozz nehogy cigányba fuss mert akkor "torokmetszés" kis bicskával! ":D

amúgy puzsér egyszer sem mondott ilyent semmi ilyesmit... legalább értelmezd legközelebb hogy társadalmi leszakadásról beszél mert amit ki kell mondani az az hogy az ország nem foglalkozik a cigány kérdéssel már 200 éve és most üt vissza!

szabályoztak a vándorlást gettókba rakták őket és ha nem lett volna ez akkor biztos vagyok hogy tovább álltak volna mert nomád népek voltak!

és akkor most nem is lenne min beszélgetni...

azt kellene tudni hogy a cigány kultúra eredete a vándorlás a zene és a kereskedelem!

és az nagyon nem segített hogy bezárták őket egy területre majd megjártak 2 világháborút a holokausztot majd elkülönítették őket megint és nem mehettek be a városokba mind azon által elvenni a bevételi forrásukat (nomád életmód közben zene és kereskedelem) sőt a nyelvüket sem beszélhették...

és ilyenkor akarják gyorsan megoldani kis segélyekkel a lebutított rétegnél a 200 éves leszakadást!

2021. nov. 20. 02:17
 18/24 mindentudó99 ***** válasza:
89%
Ilyen témában képben vannak. A papírt meg kitöltetik mással.
2021. nov. 20. 04:22
 19/24 anonim ***** válasza:
86%
Patkànyméreggel kéne megetetni mindet.
2021. nov. 20. 07:01
 20/24 anonim ***** válasza:
88%
9-es. Gratulálok. Te vagy a százból egy tisztességes a többi kilincvenkilenc viszont olyan, amilyen. Ők szégyelhetik magukat, nem mi.
2021. nov. 20. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!