Most akkor 2,5%-al több lesz (kedvezmények nélkül) minden alkalmazott fizetése?
2,5%-al csökken a szocho. Ez a munkavállalókra is vonatkozik? Vagy csak a munkaadókra? Miért nem lehet egyértelműen leírni, hogy tessék hülyegyerek, az általános 33,5%-os munkát terhelő adó ennyivel fog csökkeni? (Vagy lófax a munkavállaló valagába és benyeli a munkáltató…)
Szerintem ettől nem lesz több a nettód.
Ez inkább csak a munkáltatóknak jó.
Ne egy 3 soros cikkből próbálj meg pontos tájékoztatást kapni és akkor érteni fogod.
Ez a kis cikk azoknak készült akik nem érintettek a témában, vagyis nem kell vele foglalkozniuk, nem ők fizetnek béreket, aki az övékét fizeti az majd tudja mit kell csinálni. Ez csak egy jelzés arról, hogy valamilyen döntés született, az a döntés bizonyos adókat, járulékokat érint és csökkentés, nem növelése a befizetésnek.
Akinek részletesebben kell, az majd elolvassa a Magyar Közlönyben amikor ott hivatalosan megjelenik a rendelet és abból fogja tudni pontosan, hogy kire mi tartozik.
Életképtelenek vagytok :)
Keressetek egy bruttó nettó kalkulátort.
Beírjátok a bruttótokat és megadja mennyi a nettó, kiírja az adókat is.
13% lesz a szociális h. a másik szakképzésit eltörlik.
Nekem ez több mint 30e Ft-ot jelent.
#3 Ebbe ne éld bele magad. Szerintem csak a munkaadóknál fizetendő terheket csökkentették, ez a cikkben szereplő két adó/járulék ilyen. A célja az, hogy mivel kevesebbet kell befizetniük az államnak járulékként ugyanazon bér után (a munkavállalónak a nettója nem változik) marad forrásuk a megemelt minimálbér megfizetésére és esetleg a többi bér emelésére is.
Te nem fogsz nettóban többet kapni ettől az intézkedéstől ha a bruttódat nem emelik - ez a munkaadóknak szól szerintem. Ezért kell megvárni a rendeletet.
Akkor jelent talán különbséget ha valaki vállalkozóként dolgozik és nem KATA-s.
Rosszul tudod.
Ezek az adok a bruttobol jonnek le. Ha csokkentik a mertekuket akkor no a netto. Ez nem a munkaado adoja hanem a munkavallaloe.
#6 és #7 Már nem fizet ilyet a munkavállaló, ezért tettem be a linket.
A munkavállalók egységes társadalombiztosítási járulékot fizetnek, a munkaADÓK fizetnek szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást.
Ugy látom én tévedtem. Hülyén listázza a hrportal a számokat.
Az valóban plusz rajta.
Okés, elnézést, tévedtem. 6-os 7-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!